Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hardloopdoelen voor 2016: Patricia

Hardloopdoelen voor 2016: Patricia

Een nieuw jaar, met nieuwe dagen. 366 dagen om te genieten, leren en presteren. Vorig jaar maakte ik een lijstje met doelen, doelen die ik haalde en ook die ik niet halen. Het werkt fijn om een lijstje te hebben met punten die ik wil bereiken of doen en daarom begin ik 2016 ook met een lijstje.

Het hardlooplijstje voor 2016:

  • In minimaal 20 verschillende plaatsen hardlopen.
  • Een week lang elke dag hardlopen met een minimum van 3 km.
  • 07:00 uur hardlopen (of eerder).
  • Focussen op de wedstrijden die ik belangrijk vind.

Een klein lijstje, maar wel met een uitdaging want ik ben niet een hele vroege loper, ook niet iemand die elke dag loopt, dus een week is genoeg en 20 plaatsen vind ik wel mooi na 13 plaatsen in 2015. In verschillende plaatsen lopen brengt je ook ergens en je ontdekt de mooiheid van andere plaatsen. Op het laatste punt kom ik dadelijk terug

Zijn dit al mijn hardloopdoelen voor 2016? Nee natuurlijk niet.
In 2015 liep ik veel wedstrijden, maar dit jaar wordt anders. De rem zit er even op. Dit om rust te geven aan mijn lichaam en om sterker te worden en om te kunnen focussen op een paar wedstrijden. Mijn eerste wedstrijd zal zijn op 10 april in Rotterdam: de 1/4 marathon. Ik kan nu al niet wachten tot het zo ver is. Over die Coolsingel finishen… man, wat blijft dat geweldig. Die hele 10,55 km wil ik genieten en presteren, een tijd neerzetten waar ik trots op kan zijn. Die tijd ga ik niet met jullie delen, die is nu nog voor mij. Ik hoop dat ik het ga halen, maar aangezien ik nu nog niet zo veel en ver loop ga ik nog niks vastzetten.

Na de 1/4 marathon in Rotterdam gaat de focus naar de 8,6 km tijdens de Hemelvaartsdagloop. Ik hoop enorm dat deze doorgaat, maar voor nu is dat nog een twijfel omdat hij op 5 mei valt en er dan andere activiteiten in het dorp zijn en de vergunning is ingetrokken voor enorm veel activiteiten. Maar goed, ik ga er wel voor trainen. Is het niet voor nu, dan wel voor volgend jaar. De Hemelvaartsdagloop is voor mij belangrijk omdat hij in mijn geboortedorp is en het de wedstrijd was die ik als eerste wilde lopen (en dat heb ik ook gedaan). Het is een kleine gemoedelijke loop en ik zal vaak als een van de laatste eindigen, maar het is zo leuk.

De derde wedstrijd die voor mij vaststaat is de Bruggenloop aan het einde van het jaar. Ik wil die bruggen verslaan, mijn tijd van 2014 verbeteren en denderen over de Erasmusbrug en de van Brienenoordbrug en de Kuip zien als ik bijna bij de finish ben en dan Never Walk Alone aanzetten op mijn mp3-speler en over die finish gaan. Geen halve marathon voor mij dit jaar (nee, niemand mag me overhalen), maar maximaal 15 km in een wedstrijd. Even focussen op maar een paar dingen.

Hardloopdoelen voor 2016: Patricia

Naast deze drie wedstrijden wil ik vaker meelopen met de Rotterdam Running Crew. De eerste keer staat al in mijn agenda voor 20 januari in de Van Nelle-fabriek. Ze lopen altijd op zulke leuke locaties en het is supergezellig. Wie weet komt er nog een wedstrijd bij, zoals de Ronde van West, maar voor nu is dit het. Ik ga zelf een schema maken zodat ik een houvast heb met wat ik wil en moet doen. In de sportschool ga ik samen met de fysio ook werken aan mijn kracht in mijn benen en armen en natuurlijk mijn core. Dus alles gaat gewoon aangepakt worden.

Ik wens jullie een mooi jaar, gun jezelf rust, geniet van alles en dan wordt het een prachtig jaar.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie