Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Hardloopdoelen voor 2016: Petra

Hardloopdoelen voor 2016: Petra

Mijn hardloopjaar van 2015 hebben we al besproken, maar wat is nu de bedoeling voor 2016? Tipje van de sluier: het belangrijkste is voor mij op dit moment om blessurevrij te kunnen lopen en er heel erg van te genieten.

Mijn hardloopdroom voor 2016? Rustig aan verder gaan met mijn afstand opbouwen. Wekelijks een stukje verder en een stukje langer. Mijn grenzen verleggen. Genieten van het lopen. Ondertussen aan het werk met mijn snelheid. Uitgeput naar binnen stappen na een intervaltraining. Mijn lichaam sterker maken met oefeningen. Dus met trillende beentjes van de sportschool naar huis fietsen. Anderen vragen om een pot pindakaas open te draaien, omdat mijn armen teveel spierpijn hebben.

En dan in oktober in Eindhoven de halve marathon. Hartstikke zenuwachtig bij de start kijken of mijn horloge het wel doet, mijn telefoon nog genoeg batterij heeft en checken of ik nog wel iets van die gelsnoepjes in mijn zak heb zitten. Dan van start. Het duurt even voor ik mijn ritme heb gevonden, maar dan ga ik ervoor. Ik geniet van het zonnetje in mijn gezicht en het briesje dat zorgt voor wat afkoeling. De mensen langs het parcours en natuurlijk óp het parcours, de herinneringen aan mijn trainingen en het gevoel van overwinning tegenover mijn blessures motiveren me. Ik kom langs plekken die ik herken van mijn eerdere bezoeken en van de estafette marathon. De powersong die op mijn afspeellijst langs komt geeft me net dat laatste zetje om extra aan te zetten bij de laatste paar kilometers. Met een big smile kom ik trots over de finish, waar ik mijn medaille in ontvangst neem en de meiden van JKR (die allemaal een geweldig PR liepen) en mijn familie een knuffel geef.

Maar of die droom uitkomt? Dat is afwachten.

Hardloopdoelen voor 2016: Petra

Evenementen
Het liefste loop ik in 2016 de wedstrijden waar ik in 2014 en 2015 zo van heb genoten en daarbij een aantal nieuwe evenementen.

 • de CPC in Den Haag (5 km)
 • de Zandvoort Circuit Run (5 km of 12 km)
 • de Nike-Run in Amsterdam
 • de Damloop in Amsterdam/Zaandam (16,1 km)
 • iets in Eindhoven in oktober (het liefst 21,1 km)

Nieuwe evenementen waar ik graag aan mee zou doen zijn:

 • MudMasters (6 km)
 • de 1/4 marathon in Rotterdam
 • de Markstadrun in Purmerend (8 mijl)
 • de Bruggenloop in Rotterdam

Kan dat?
Maar ik doe voorzichtig. Ik plan niet teveel wedstrijden in. Ik heb in december wel gemerkt dat ik nog voorzichtig moet doen met mijn schenen. En dus ga ik langzaam door met opbouwen, maar er wel op letten dat ik regelmatig blijf lopen. Niet te veel wedstrijden in een te korte tijd.

Buiten dat ik mijn afstand wil opbouwen, wil ik ook graag sneller worden. Hier moet ik dan intervaltrainingen voor doen, maar wellicht is 2016 ook wel het jaar dat ik me aanmeld bij een loopgroep.

Daarnaast blijf ik aan een sterker lichaam werken. Dit helpt bij het lopen, tegen blessures en ik vind de trainingen leuk om te doen. Nu moet ik ze nog wat vaker doen en voor meer spiergroepen dan alleen mijn benen, haha. Misschien kan ik wel bij een personal trainer terecht die me helpt bij het trainen en hardlopen?

Het is dus nog even afwachten hoe 2016 gaat verlopen. Boks ik weer tegen blessures op, of kan ik die hardloopdroom uit laten komen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie