Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardlopen is fantastisch omdat…

De dag na een wedstrijd zit ik standaard met spierpijn op de bank. Zo ook een paar weken geleden toen ik net de halve marathon van Leiden had gelopen. Ik kon amper m’n bed uitkomen, waggelde als een pinguin door het huis heen en traplopen was al helemaal drama. M’n voeten zaten onder de blaren, ik had een schaafwond opgelopen door m’n sportbh, m’n tenen deden pijn en m’n neus was verbrand door de zon. Ik was moe, en ik had de hele dag door honger en dorst. Als je dit zo leest, zou je niet denken dat hardlopen een van mijn favoriete hobbies is. Toch heb ik dit er allemaal voor over. Hardlopen is fantastisch, en wel om de volgende redenen:

* Je kunt lopend je omgeving verkennen. Toen ik net in Hilversum kwam wonen, kende ik de omgeving helemaal niet. Ik trok m’n hardloopschoenen aan en wist in no-time verschillende straten te liggen.

Hardlopen is fantastisch 3.jpg

* Wedstrijden zijn zó gaaf om aan mee te doen. Kriebels als je er naartoe gaat. Kriebels als je in het startvak staat. Kriebels als mensen langs de route je naam roepen (of je ze nou wel of niet kent). Kriebels als je ziet dat je nog maar een klein stukje hoeft. Heel veel kriebels als je de finish over rent.

* Als je een keer geen zin hebt, wordt je vanzelf wel overgehaald door anderen om je heen. Met Just Keep Running hebben we een groeps Whatsapp maar deze heb ik ook met andere vriendinnetjes. Een keer geen zin? Je wordt naar buiten geschreeuwd door de anderen. Geloof me maar als ik zeg dat ik zelfs regelmatig voice memo’s krijg van een vriendinnetje die zegt dat ik moet gaan.

* Je voelt je sowieso beter als je een stukje hebt gerend. Al is het maar tien minuten.

* Je hebt anderen mensen niet nodig om te gaan. Als je voetbalt of hockeyt, dan heb je een team nodig. Ik niet. Ik trek m’n schoenen en sportkleding aan en ik ga naar buiten.

* Ik kan hierdoor chocolade blijven eten.

* Hardlopen in de regen is misschien nog wel het fijnste wat er is. Ik kan slecht tegen hardlopen in de warmte, dus van mij mag het met bakken uit de hemel komen. Heerlijk.

* Ik voer een innerlijke strijd met mezelf. Ik wil altijd m’n tijden verbeteren, m’n kilometers uitbreiden en beter worden. Er is maar 1 iemand tegen wie ik hoef te strijden en dat ben ik zelf.

Hardlopen is fantastisch.jpg

* Het is een hele fijne manier om bij te kletsen met iemand. Regelmatig ga ik met vriendinnen hardlopen: we kunnen bijkletsen en zijn tegelijkertijd sportief bezig.

* De motivatie die je op Instagram krijgt, geeft een kick. Heb je geen zin? Mijn 700 volgers trappen me de deur uit. Ging het niet goed? Zij beuren je wel weer op. Ging het wel goed? Complimenten all-over. Zie je dat anderen sneller zijn? Dat wil ik ook!

* Sportkleding wordt hipper en hipper. Alle grote merken (Nike, Adidas, H&M, Puma om er maar een paar te noemen) trekken tegenwoordig alles uit de kast om ervoor te zorgen dat jij zo fashionable mogelijk kunt hardlopen.

* Er zijn heel veel evenementen waar je bij kunt aanhaken. Denk hierbij aan de ontzettend grote hoeveelheid wedstrijden, maar ook allerlei leuke trainingen. Winkels als Run2Day organiseren regelmatig leuke avonden waar je aan mee kunt doen.

* De meest belangrijke reden waarom ik hardloop is toch wel dat ik er m’n hoofd mee leeg kan maken. Ik ga de deur uit en alles om me heen bestaat even niet meer. Ik kan nadenken over problemen, over m’n werk, m’n blog en allerlei andere dingen. Eenmaal thuis bruis ik van de nieuwe ideeën of ben ik weer helemaal zen. Je hoeft geen psycholoog voor m’n deur te zetten, hardlopen is als therapie voor mij.

Waarom lopen jullie hard?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

Geef een reactie