Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardlopen = plannen

De derde week halvemarathontraining zit er al weer op! En ondanks dat dit een behoorlijk drukke week was, heb ik keurig vier keer hardgelopen. Toegegeven: het kost wat extra doorzettingsvermogen en het vraagt wat planning. Maar, het is gelukt!

Zondag

De zondag is voor veel JKR’s de duurloopdag bij uitstek. Ook voor mij. Ik ga graag aan het eind van de ochtend naar buiten voor een lange loop. Eerlijk is eerlijk: het feestje van de avond ervoor had er best ingehakt. Al snel verplaatste ik mijn duurloop daarom van de ochtend naar de middag. Toen mijn vriend rond vier uur terug kwam van een rondje hardlopen, kon ik er niet meer onderuit: ik moest ook de deur uit. Geen gejuich over een ge-wel-di-ge loop dit keer. Mijn lijf was moe, mijn hoofd had geen zin en ik had grotendeels wind tegen. Deze run was echt een ‘moetje’. Maar wat maakt het uit? +13 kilometer!

 photo jkr 25 7 -2_zpsiv6gc08f.jpg

Maandag

De dag na een duurloop loop ik steevast een rustig rondje van maximaal vijf kilometer. Een beetje de boel loslopen en geen tijdsdruk. Ik hobbelde naar een park hier verderop. Ik draafde over ruiterpaden, slingerde over zandweggetjes en deed een fartlek op het fietspad – full speed van boom naar boom. De geplande 5 kilometer liep hierdoor iets uit. De vermoeidheid die ik in het weekend voelde, had plaatsgemaakt voor nieuwe energie. Ik besloot deze energie te gebruiken voor dit kleine testrondje voor de Trail des Fantômes. Natuurlijk, die lullige heuvels en ruiterpaden stellen niks voor in vergelijking met de Belgische Ardennen. Maar alle oefening is mooi meegenomen, toch? Ruim 7 kilometer later stond ik weer voor mijn deur.

 photo jkr 25 7-3_zpsyfu8fg5q.jpg

Donderdag

In mijn huidige hardloopschema zitten twee kortere afstanden op een rustig tempo. De eerste had ik maandag volbracht – hetzij wat langer dan gepland. Na wat drukke dagen en weinig slaap had ik eigenlijk weinig trek in die tweede. Ik puzzelde wat met tijden en dagen. Ik had een aantal afspraken na werk en wist dat ik daarna niet meer zou hardlopen. Dan ’s morgens lopen? Een keertje overslaan? Ik dacht weer aan al die marathontrainingen afgelopen winter. Om te voorkomen dat ik trainingen zou overslaan, liep ik veelal ’s ochtends vroeg. Daarom zette ik donderdag mijn wekker een uurtje eerder. Geen gekke fratsen dit keer, maar een doodsaaie 5 kilometer op een rustig tempo.

 photo jkr 25 7_zpsfqlcr4fu.jpg

Vrijdag

Ook de duurloop vergde deze week wat extra planning. Als jullie dit lezen, zit ik in de Belgische Ardennen. Ik ken mezelf (en mijn gezelschap…): ik kom zondag echt niet mijn tent uit voor een rustige duurloop. Hooguit test ik mijn nieuwe trailschoenen een half uurtje. Daarom verplaatste ik de duurloop van zondag naar vrijdag.

Aan het eind van de ochtend toog ik richting het o-zo-mooie Meijendel. Dit natuurgebied verrast me elke keer weer. Het lijkt altijd anders. Ik ontdek elke keer nieuwe paden en andere richtingen. En, je weet hoe dat gaat: ik ging met tegenzin weg, en kwam als herboren terug. En nu, op naar België! Proost!

PS: JKR is genomineerd voor Hardloopblog van het Jaar. Heb jij al gestemd? Niet? Doe het hier!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie