Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardlopen met je geliefde

Hardlopen met je vriend. Niet iedereen durft dat aan. Je hebt niet dezelfde snelheid of doelen. Toch kan het ook heel fijn zijn om een partner te hebben die meeloopt. Mijn vriend zelf is meer van ijshockey en wielrennen, maar sinds kort vind hij het hardlopen “ook-wel-leuk”. Niet zo leuk als ik, maar toch probeert-ie het. Het kan heel leuk zijn, maar je moet wel oppassen voor een paar dingen. Ik heb even op een rijtje gezet waar je op moet letten wanneer je met je vriend gaat hardlopen. Overigens, dit kan natuurlijk ook voor je vriendin, beste lezer! 

Hardlopen met je geliefde

Het is geen wedstrijd

Ik maakte meteen de fout om sneller te gaan lopen dan dat ik kon. Ik was nog geen kilometer verder en al meteen buiten adem en bijna een PR op de 1 km. Dat is niet goed. Niet iedereen heeft dezelfde snelheid. Mijn vriend kan namelijk veel sneller lopen dan ik. Hij accepteert dat ik niet even snel kan lopen en daarom heeft hij besloten om op mijn tempo te gaan lopen. Ik moet wel toegeven dat wanneer ik met hem loop ik soms wel stiekem een tandje hoger ga dan ik normaal zou kunnen, maar dat is niet erg. Maak er dus geen wedstrijd van! Bepaal samen wat je doet en welk tempo je gaat aanhouden. Naar mijn idee moet diegene die sneller is een tandje lager gaan lopen.

Hardlopen met je geliefde

Zie het als een stimulans

Dit is een beetje hetzelfde als die van boven. Zie het hardlopen met je vriend als stimulans. Geen zin om te gaan? Ga dan samen! Wanneer je langzamer bent dan je vriend dan is het soms leuk om net een tandje hoger te gaan maar ga niet voor een PR. Probeer elkaar uit te dagen. Je stimuleert elkaar om toch te gaan i.p.v. een middagje te Netflixen.

Ga niet over zware dingen praten

Hou het luchtig tijdens het hardlopen. Ik heb gelukkig nooit ruzie gehad tijdens het hardlopen, maar ik kan me voorstellen dat wanneer je 2 uur onderweg bent, de gesprekstof even op is. Ga elkaar dan niet dingen verwijten. Ga niet zeuren over wat hij heeft gedaan wat in jouw ogen beter had gekund. Wat wij vaak doen is praten over de toekomst, dagdromen samen. Niet over kinderen krijgen of een hypotheek maar meer ideeën over dingen die we ooit willen doen of bereiken. Of misschien wel over vakanties. Waar willen we ooit heen gaan? Hou het vooral luchtig! Heb je problemen omdat-ie weer niet de was heeft gedaan, gooi dat er dan uit wanneer jullie weer thuis zijn. Of houd het een keer voor je. Hij liep tenslotte net met jou en je wil de sfeer niet bederven.

Maak gebruik van elkaar

Maak geen misbruik van elkaar, maar gebruik elkaar waar kan. Zo loop ik nu samen met mijn vriend af en toe de lange afstanden omdat hij het saai vindt om alleen te lopen. Maar hij haast mij waar het kan. Hij gaat mij onder de 2:30 uur proberen te hazen tijdens de CPC Loop in Den Haag en tijdens de marathon. Ik ben er voor hem tijdens de lange duurlopen en hij tijdens de wedstrijden. Kijk naar wat je fijn vindt en wat hij fijn vindt.

Ga niet ALTIJD samen lopen

Laat elkaar ook met rust en ren ook alleen of met iemand anders. Je kan nog zo verliefd zijn op elkaar, iedereen zijn eigen ding doen is ook goed voor de relatie. Je hoeft niet altijd bij elkaar te zijn of alles samen te doen. Ik vind het soms heerlijk om lange duurlopen alleen te doen. Het is dan echt Zélia vs. de wereld. Geef elkaar de ruimte om ook anders te trainen. Mijn vriend vindt bijvoorbeeld intervallen leuk en daar is hij ook snel in. Als hij alleen maar intervaltrainingen doet met mij, dan belemmer ik zijn eigen snelheid en kunnen. Soms wil je gewoon zelf even lekker knallen. Alleen.

Schaam je niet voor hoe je eruit ziet

Allereerst, dat moet je nooit doen. Je bent wie je bent en je bent mooi zoals je bent. Toch kan ik me voorstellen dat, wanneer de relatie nog pril is, je lichtelijk in paniek kan raken. Wees gerust, niemand ziet er fantastisch uit na het rennen. Ga geen klodders make-up op je gezicht smeren (sowieso nooit doen want zweet verraadt het toch en iedereen zweet), wees naturel. Een beetje mag wel, maar mannen houden toch van je om hoe en wie je bent. Alsof hij na 10 km naar roosjes ruikt!

Kortom: loop lekker samen met je vriend, maar hou het luchtig. Ga niet te snel omdat hij sneller kan en ga niet zeuren om de kleine dingen (hij mag dat trouwens ook niet doen). Geniet van jullie run samen, maar ga ook af en toe alleen! 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

3 Comments

  • anke

    18 februari 2016 at 18:29

    Om het luchtig te houden kun je onderweg wat woord- en raadspelletjes gaan doen. Of de theelabeltjes van de Pickwick verzamelen en meenemen om te bespreken! Ik loop niet met mijn geliefde, maar wel met andere loopmaatjes, waarbij de gespreksstof soms op lijkt. Ik heb ook wel eens lopen schelden en vloeken onderweg en dan is gedeelde smart écht halve smart. Dan is iemand die je aan het lachen kan maken van onschatbare waarde!

    Zoals je het schrijft Zelia, lijkt het alsof je vriend je ook op een marathontijd onder de 2,5 uur gaat hazen: hahahahaha! 😉 Voor de halve marathon gaat je dat samen zeker lukken: zeker zo goed als je nu gaat. Dan laat je hem lekker praten: herinner je geliefde er van tevoren aan gespreksonderwerpen te verzinnen!

    Beantwoorden

Geef een reactie