Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardlopen met overgewicht

Je leest het eigenlijk overal; hardlopen is goed om aan je conditie te werken en om af te vallen. Maar is dat ook wel zo? En wat nu als je overgewicht hebt? Dan heb ik het niet over 5 kilo maar meer over 10 kilo en meer. Is het nog steeds verstandig om dan te gaan hardlopen? Ik heb zelf ook overgewicht en er moet minstens 20 kilo af wil ik op een “oké” gewicht zijn. Maar val ik nou echt zoveel af met hardlopen?

Als je in google typt: hardlopen met overgewicht dan lees je vaak in de eerste zin al dat het niet goed dat je gaat hardlopen terwijl je overgewicht hebt. Je kan sneller blessures krijgen, je knieën en gewrichten kunnen de belasting niet aan. Dat klopt ook wel maar wat nu als je toch wil hardlopen net als ik? Ik heb onwijs veel geluk gehad want juist door het hardlopen heb ik nergens last van. Geef me een hockeystick en een bal en ik krijg last van mijn knieën.

Ik weet dat veel vrouwen en mannen kampen met overgewicht en toch proberen te hardlopen en daar ben ik trots op! Je moet goed naar je lichaam luisteren en met alleen hardlopen red je het niet. Om verantwoord af te vallen zal je goed op je eten moeten letten en regelmatig bewegen. Waarom niet gaan hardlopen als je het wel leuk vind?

 

Hardlopen met overgewicht

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

5 Comments

 • Kirsten

  19 mei 2014 at 21:18

  Mooi dat jullie hier aandacht aan besteden meiden! Hardlopen kan zeker, maar inderdaad op een andere manier. Opbouwen en daarnaast regelmatig de sportschool bezoeken om je spieren sterker te maken en op een gezonde manier aan je calorieën komen, daarmee schiet je al zoveel op. Thumbs up voor alle meiden en jongens die de uitdaging gewoon uitgaan! Hardlopen is een levensstijl, en die is voor iedereen mogelijk! Keep up the good work, liefs Girlontherun, Kirsten

  Beantwoorden
 • Nicole

  19 mei 2014 at 21:31

  Super actie! Ik zou me zeker hebben aangemeld als dit een jaar eerder “op mijn pad” was gekomen.

  Nu, bijna anderhalf jaar verder, na 17kg met nog maar 5 te gaan kan ik alleen maar zeggen: als je goed luistert naar je lichaam en open staat voor advies, kun je het!

  Iedereen die zich hier opgeeft: klasse, ga er voor!

  Beantwoorden
 • patricia

  20 mei 2014 at 17:02

  Vorig jaar ben ik voor het eerst begonnen met hardlopen. Ook ik ben begonnen vanwege mijn overgewicht. Zeker zo’n 20 kilo te zwaar!! Ik heb het rustig opgebouwd en goed naar mijn lichaam geluisterd en als het niet ging deed ik gewoon een week over van het schema wat ik volgde. Ik heb eigenlijk daardoor geen last gehad van blessures!! Sterker nog ik heb veel minder last van mijn rug en voel me een stuk fitter. Inmiddels is er 10 kilo af maar ik heb erg veel moeite met die volgende 10. Ondanks dat ik inmiddels al 10 km kan hardlopen aan 1 stuk. Dus wat extra tips zouden bij mij erg welkom zijn!

  Beantwoorden
 • Annette

  21 mei 2014 at 09:58

  Voor mij is lopen de ideale ondersteuning om op gewicht te komen. Ik ben er al eens, samen met gezond eten zo’n 30 kg mee afgevallen. Ik deed er voor al wel uitgebreid aan spinning. Helaas heb ik na een jaar of 2 het lopen er door omstandigheden bij laten zitten en ook in de voeding slopen de slechte dingen weer naar binnen. Gevolg, na 2 jaar toch weer bijna die 30 kg erbij. Ik heb mezelf bij elkaar geraapt, Evy gedownload en ben weer begonnen. Eerst rustig aan, ook met de voeding en mijn lijf ging langzaamaan weer de goede kant op. Inmiddels ben ik bezig met keep-on-running en een echte fan geworden van JasonVale. Ik juice en daarmee verdwijnt mijn overtollige vet alsof het wegsmelt. Ik kan uitstekend lopen op de juices en ga alleen maar harder. De 30 kg is weer verdwenen en ik blijf nu lopen, liefst 2x per week maar als het niet uitkomt in ieder geval toch 1x. En de juice blijft geregeld op mijn menu staan. Die voorkomt dat ik ga snaaien. Ik kan iedereen met overgewicht aanraden om te gaan lopen. Wel met beleid en rustig opbouwen, ook je andere spiergroepen hebben aandacht nodig om blessures te voorkomen.

  Beantwoorden
 • Sytse | The S Files

  8 juni 2015 at 21:38

  Ik wil 30kg afvallen en ben sinds 2 weken ook weer aan het hardlopen. En eerlijk gezegd gaat het best goed. Ik merk het wel aan mijn knieën dus ik neem soms even 2 dagen langer rust (normaal loop ik om de dag) en zo houd ik het best vol. De eerste week was ik al bijna 2 kg kwijt!

  Beantwoorden

Geef een reactie