Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardlopen in New York

Zo’n anderhalve week geleden heb ik, zoals je wellicht weet, de halve marathon van Eindhoven gerend. Dat ging helaas niet helemaal zoals gepland, maar zoals met alles gaat het leven gewoon door en moeten we weer verder! En dat deed ik door op vakantie te gaan. Ja, vorige week donderdag vertrok ik voor vijf dagen naar New York om lekker vakantie te vieren samen met Niels. Naast heel wandelen, gingen we natuurlijk ook naar buiten om hard te lopen!

 photo Hardlopen in New York 1_zpsycvaqdzi.jpg

Het was nog best lastig om een goede dag (en locatie) te kiezen om te gaan hardlopen, want New York is volledig opgedeeld in blokken van slechts ongeveer 100 tot 300 meter. Als je dan iedere keer moet stoppen voor een stoplicht is dat natuurlijk niet te doen. Ook is het in New York áltijd druk; je moet je dus snel door groepen mensen kunnen manoeuvreren. Als je niet uitkijkt, bots je zo tegen een groep Chinezen aan.

Hardlopen in Central Park dan? Ja, dat is een goed idee! De New York marathon eindigt daar ook, dus dat is zeker een goede plek. Ware het niet dat New York nou niet bepaald plat is, en je dus ook in Central Park een aantal heuvels op en af moet. Niet heel dramatisch, maar wel pittig als je al een paar dagen flink aan het wandelen bent. Ons appartement zat gelukkig redelijk dicht bij het water, en ik wist nog van mijn vorige bezoekjes aan The big apple dat je daar vaak wel goed kunt hardlopen. Even opzoeken op Google en ja hoor! We konden prima naar het East River Park lopen en daar langs het water afrennen, en dat is ook wat we hebben gedaan.

Nu moet ik wel meteen bekennen dat ik ruim een week niet had hardgelopen. Voor de vakantie moest ik nog flink wat werk gerelateerde dingen afronden en in New York waren we zoveel aan het wandelen, dat hardlopen er niet van kwam. Maar goed: een tripje naar de andere kant van de wereld is niet compleet als je dan niet ook gaat hardlopen in New York, toch?

 photo Hardlopen in New York 2_zps4tzwklvc.jpg

Het rennen zelf ging in het begin nog wat lastig; ik had het snel benauwd en stiekem was het toch best fris (denk aan 3-4 graden). Gelukkig scheen het zonnetje heerlijk, en als je dan ook nog het uitzicht van deze foto’s hebt, dan maakt dat al een heleboel goed! Na zo’n drie kilometer rennen zat ik er eindelijk goed in en vanaf dat moment heb ik alleen maar genoten. Natuurlijk hebben we een paar keer gestopt om wat foto’s te maken, maar uiteindelijk hadden we er zo’n zes kilometer opzitten. Heel netjes dus!

Hardlopen in New York is geweldig. Waar je ook bent, je ziet er altijd wel mensen die hardlopen (zeker nu de marathon zo dichtbij is). Achteraf gezien baal ik dat ik maar één keer ben gaan hardlopen, maar je kunt niet alles hebben natuurlijk. Plus, dit geeft mij weer een goede reden om terug te gaan!

Volgende week zal ik jullie wat meer vertellen over m’n nieuwe hardloopdoelen. De halve marathon zit er immers op, en ik zou mezelf niet zijn als er niet alweer een nieuw doel in de kast klaar staat!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie