Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hardlopen, sportschool en inschrijvingen

Hardlopen, sportschool en inschrijvingen

Vorige week konden jullie lezen dat ik mijn grenzen had verlegd. Wat doe ik na zo’n afstand en belangrijker: hoe voelde ik me?

Maandagochtend, de dag na de 22 km in de regen. Het eerste wat ik voel zijn mijn enkels. Ze voelen wat stijf aan. Ik draai wat met mijn enkels en dat gaat goed. Wat me verbaast is dat ik bij wekker twee al naast m’n bed sta en niet pas bij wekker nummer zeven. Traplopen gaat nog goed. Naar mijn werk besluit ik wel goede stevige schoenen aan te trekken en geen hakken; even rustig aan met de enkels. Hoe later het wordt, hoe meer ik mijn billen ga voelen. De kou heeft daar goed op kunnen waaien. Na het werk rij ik richting de sportschool, mijn zus is benieuwd of ze me uit kan lachen. Het cardio-apparaat is heerlijk om te doen, even de benen bewegen. Na vijftien minuten gaan we wat anders doen. Ik skip mijn normale routine en neem plaats op wat apparaten o.a. voor de buikspieren en bovenbenen. Even kletsen met een vriend en de tijd is zo voorbij. Nog even fietsen en ik ben er klaar mee. Het liep wel lekker en ik had niet verwacht dat het nog zo soepel zou gaan.

Dinsdagavond kom ik thuis en mijn vriend ziet het aan mijn hoofd. “Prethoofd gaat hardlopen hoor.” Samen met een vriendin ging ik hardlopen. Samen liepen we 3 km op haar tempo en ik deed 2 km op mijn eigen tempo. Het ging lekker, alleen hadden mijn handen het wel te koud, dat had ik niet helemaal verwacht. Het was wel erg leuk om samen te lopen. Helaas is het inplannen alleen een drama, want mijn agenda zit elke keer aardig vol, maar we gaan vast vaker samen lopen.

Nog één actieve dag voordat ik een avondje niks doe. Om half 9 werd ik verwacht in de sportschool om mijn schema door te spreken. Wat wil ik anders zien, wat gaat er goed en wat niet? We hebben een paar oefeningen uit mijn schema gehaald en we hebben daarvoor één oefening erbij gedaan. De oefeningen die eruit zijn waren oefeningen waarbij ik te lang op mijn handen moest staan terwijl mijn benen op een bal rusten. Deze oefening gaf te veel druk op mijn schouder.

Trainen met de hardloopdames
Vrijdagavond was ik lekker bezig geweest in de sportschool. Dat kon ik de volgende morgen goed voelen. De achterkant van mijn bovenbenen waren het ergst. Tijdens de warming up met de hardloopdames kon ik dit goed voelen. Ik was erg benieuwd hoe het zou voelen tijdens het lopen. We deden 3x 1 km hardlopen en tussendoor dribbelden we voor de volgende kilometer begon. De eerste kilometer ging ik erg hard en kon ik de eerste meiden goed bijhouden tot net over de Willemsbrug. De tweede kilometer was tot over de Erasmusbrug. Ik begon het al wat zwaarder te krijgen. Ilona zag het en liep even terug om me wat tips te geven en samen van de brug af te denderen. Tijdens de laatste kilometer kreeg ik wat steken in mijn zij dus besloot ik wat rustiger te doen. Nog wat oefeningen voor onze core en we dribbelden terug naar de winkel. Het was lekker om weer mee te trainen.

De dag van de meeting met alle JKR meiden. Zondagen zijn voor mijn duurlopen maar soms moet er wat anders leuks gebeuren. Toch heb ik mijn hardloopschoenen nog aangedaan. Voordat ik vertrok richting Utrecht liep ik een 3 km. Eindelijk kwam ik weer eens onder de achttien minuten op de 3 km afstand.

Inschrijvingen
De afgelopen week schreef ik mij in voor twee hardloopwedstrijden. Tijdens de Zuidersterloop op 7 juni loop ik 7,5 km en tijdens de Run for Kika loop ik 10 km. De Run for Kika is speciaal want ik loop hem op mijn verjaardag, 28 juni en het is voor het goede doel Kika waar je als loper ook geld ophaalt voor Kika.

Hardlopen, sportschool en inschrijvingen

Ik vind het altijd erg leuk me in te schrijven voor wedstrijden en er naar toe te leven. Run for Kika is mijn eerste sponsorloop en dat vind ik wel bijzonder om te doen. Hebben jullie al eens met een sponsorloop meegedaan?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

2 Comments

Geef een reactie