Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardlopen tijdens je vakantie

De zomervakantie komt er weer aan en een groot aantal van jullie zal wellicht ook een weekje (of meerdere) op vakantie gaan. Gaan dan de hardloopspullen mee? Bij mij zitten ze tegenwoordig standaard in m’n koffer, al is het maar om leuke foto’s te kunnen maken van de bijzondere omgeving die je in Nederland niet hebt! Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je wil gaan hardlopen tijdens je vakantie. Sla dit lijstje op, leg hem bij je inpaklijst en zorg dat je ze goed onthoud als je gaat hardlopen in het buitenland.

 • Neem altijd wat contant geld mee. Mocht je volledig verdwalen dan kun je in ieder geval nog een buskaartje of taxiritje betalen terug naar je accomodatie. Ook is dit erg handig als je in de warmte rent en ineens dorst krijgt: water!
 • Kijk of je van tevoren een route uit kan stippelen: rijd er bijvoorbeeld langs met de auto of met de fiets. In Portugal, Spanje, Frankrijk en Italië heb je nogal te maken met hoogteverschillen en het zou vervelend zijn als je die enorme berg omhoog moet om een rondje te kunnen rennen.

Hardlopen tijdens je vakantie.jpg

 • Neem identificatie mee. We snappen het dat je niet je volledige paspoort meeneemt tijdens het rennen, maar denk bijvoorbeeld aan je rijbewijs, of eventueel een kopie van je paspoort.
 • Lees ons artikel over hardlopen in de zon. De kans is groot dat het zonnig is op je vakantie-bestemming, smeer je dus in met een goede zonnebrandcreme, doe een petje op en trek luchtige kleding aan!
 • Je zou eventueel nog een paar zinnetjes uit je hoofd kunnen leren, als: welke kant moet ik op voor camping x? Of waar is de dichtstbijzijnde bushalte? Als je niet weet hoe je ze uit moet spreken in het Spaans of Italiaans? Schrijf het dan op het briefje waar ook de kopie van je paspoort op gemaakt is.
 • Loop niet op de (snel)weg. Dit klinkt misschien heel logisch, maar als het terrein van jouw camping niet geschikt is (bijvoorbeeld) dan is de neiging groot om dan maar op de weg te gaan rennen. Doe dit niet. Zoek altijd de stoep op!
 • Neem je telefoon mee tijdens het rennen. Niet alleen kun je dan iemand bellen die jou eventueel op kan halen, je kunt er ook mee op internet als je volledig verdwaald bent (bij voorkeur een plekje waar wifi is, maar als de nood echt hoog is, kun je gewoon je internet aanzetten natuurlijk). Mocht je gaan citytrippen, download van de Ulmon app van die stad. Deze apps zijn fantastisch. Je kunt er namelijk offline kaarten mee bekijken, én adressen invoeren. Als je dan niet meer weet waar je bent, vul je gewoon het adres in van je hotel en de app wijst je de weg. Ze zijn er van meerdere grote steden en hebben mij al een hoop tijd bespaard in Brussel, New York en Parijs!

Hardlopen tijdens je vakantie.jpg

 • Ga niet tussen 13.00 en 15.00 uur rennen. In het zuiden van Europa kan het bloedheet zijn rond dat tijdstip, dus ren bij voorkeur ’s ochtends of aan het eind van de middag / begin van de avond. Daarna kun je nog steeds lekker in het zwembad of de zee springen om af te koelen!
 • Doe een stapje terug. Ga niet in Italië je duurloop van 30km doen ook al heb je een marathon gepland staan in het najaar. Heuvels en warmte zijn vaak niet de beste combinatie voor deze afstanden, dus doe het lekker rustig aan. Kies eerder voor een paar korte loopjes.
 • Respecteer de cultuur. Ga dus niet in je allerkortste broekje en je sportbh rennen in een land waar de meeste mensen moslim zijn bijvoorbeeld. Dat wordt niet gewaardeerd.
 • Als het echt te warm is op jouw vakantielocatie, zoek dan de sportschool op. In de airco en op een loopband rennen is waarschijnlijk verstandiger in een land als Mexico waar het écht heel warm kan worden.
 • Het belangrijkste: geniet! Je bent in het buitenland, een locatie waar je misschien niet nog een keer heen gaat of waar je nog nooit eerder bent geweest. Kijk om je heen en geniet van de omgeving.

Nemen jullie je hardloopspullen mee als je op vakantie gaat?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

5 Comments

 • Marvin

  15 juni 2015 at 16:33

  Goede tips! Zelf neem ik altijd complete rust tijdens mijn vakantie (op het zwemmen en beachvolleyballen na). Merk altijd dat ik na zo’n rustperiode weer veel fitter en sterker ben 🙂

  Beantwoorden
 • Daria

  15 juni 2015 at 17:47

  Wat een leuk artikel! Tijdens weekendjes weg afgelopen jaar in Parijs en Antwerpen heb ik ook een rondje hard gelopen. Ik vond het zo ontzettend gaaf en het gaf me echt een goed en trots gevoel 🙂 Dat doe ik zo maar even, terwijl degene waar ik mee was nog in bed lag 😉 Als ik in september naar Portugal ga, gaan mijn hardloopspullen zeker weten mee!

  Beantwoorden
 • Suzan Haring

  15 juni 2015 at 18:29

  Internet is wel een dingetje in het buitenland.
  Wij zijn in Nederland enorm verwend met overal bereik en wifi.
  Check van te voren even of je internet/mobiel bereik hebt!

  Beantwoorden
 • Josianne

  17 juni 2015 at 17:25

  @Suzan, daar heb je zeker een goed punt. Toch merk ik zelf dat je op steeds meer campings en in hotels wifi hebt. Ik zou zeker niet de bossen in gaan in het buitenland, waarbij de kans op verdwalen natuurlijk alleen maar groter is.

  Beantwoorden

Geef een reactie