Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardloper van de week: Anouk

Vorige week kon je het verhaal van Linda lezen. Wij schrijven elke week over onze hardloopavonturen, maar het is ook leuk om eens het verhaal te horen van een lezer of lezeres. Dit keer gaan we het ook anders doen, meer persoonlijk. We sturen geen lijstje met vragen en we vragen ook niet meer om foto’s. Een van de meiden van Just Keep Running spreekt af met een lezer/lezeres en je wordt dus persoonlijk geïnterviewd en er worden foto’s gemaakt. Dat is toch veel leuker dan via mail?

Vandaag is Anouk aan de beurt. Anouk ken ik nu ongeveer een jaar. Anouk richtte samen met 5 andere mede hardlopers een crew op die je daadwerkelijk overal ziet. De groep heeft nu inmiddels 13 lopers en ze doen allemaal de naam van de groep eer aan. #halfcrazyrunnerscrew was op 1 december 2013 een feit. De leden trainden allemaal voor een halve marathon (vandaar dus ook de naam, wist ik ook pas sinds het interview!). Maar tegenwoordig loopt er een zelfs de 60km van Texel en hebben anderen al behoorlijk wat marathons gelopen. Crazy? Ja, maar wel leuke en aardige crazy’s! Anouk liep dit jaar net als ik haar eerste marathon in Paris waar we ook nog eens in hetzelfde startvak stonden. Zie hier onze wij-zijn-echt-niet-nerveus- selfie. Sindsdien hebben we regelmatig contact. Tijd voor een interview, want deze vrouw inspireert me!

Hardloper van de week: Anouk

Anouk is 38 jaar en woont in Almere samen met haar man. Ze werkt als credit acceptant en loopt sinds 2009 hard. Op haar werk daagden ze haar uit om de Dam tot Damloop in 2010 te gaan lopen. Anouk wilde dat wel, dus met een horloge met een stopwatch startte ze haar training. Ze liep samen met haar buurman en ging 2 x per week naar de atletiekvereniging. Dit ging goed tot de zomer van 2010. De Dam tot Damloop heeft ze helaas niet kunnen lopen, omdat ze net ziek werd voor de wedstrijd. Revanche? Zeker wel!

HardlopervandeweekAnouk-03

In 2012 begon ze weer te lopen, weer op eigen gevoel. Simpelweg door rennen, lopen, rennen en lopen. Ze trainde specifiek voor de Dam tot Damloop en liep alleen tot ongeveer 10 km. Maar ze zat vast. Haar buurman bedacht rondjes en samen liepen ze ineens (wel met wat pauzes ertussen) 14 km. In 2012 liep ze dan eindelijk de Dam tot Damloop en dat smaakte naar meer! Ze ontmoette Marlous via Instagram en kreeg motivatie om door te gaan. Ze liep haar eerste halve marathon in Leens, waar ze 3x 7 km moesten lopen in een rondje. Ook hier haalde ze haar doel. Nu in 2015 liep ze haar eerste marathon in Paris en liep ze in oktober elke dag hard vanwege een challenge. Hardlopen verslavend? Neuh joh!

Wat feitjes over Anouk

 • Favoriete afstand van Anouk is vanaf 15 km. Langer lopen geeft haar een uitdaging, je zit er dan op een gegeven moment ook goed in.
 • Wanneer Anouk gaat hardlopen neemt ze altijd haar SPIbelt en telefoon mee. Voor langere afstanden neemt ze ook haar drinkbelt mee en vanaf 20 km haar Salomon camelbag.
 • Ze loopt op Nike Lunarglide.
 • In het begin liep ze wel met muziek, maar ze loopt vaak met iemand. Daardoor heeft ze geleerd om ook zonder muziek te kunnen lopen.
 • Ze rent ongeveer 3 keer per week en probeert om minimaal 1x per week naar de sportschool te gaan.
 • Haar PR’s zijn:
  • 5 km 28:28
  • 10 km 59:39
  • halve marathon 2:09:51
  • marathon 5:17:37
 • Haar doel nu? Langer leren lopen en weer opbouwen naar een marathon, hopelijk die van Düsseldorf!

Hardloper van de week: Anouk

Laten we eerst even beginnen met je crazy challenge in oktober. 31 dagen lang hardlopen, why??? Hoe kwamen jullie hierop?

Door Roosmaris’ (mede-crazy runner) helweek. Tijdens helweek moet je elke dag bewegen en dat beviel haar wel en zocht daarom iets nieuws. Via onze groepsapp kwamen we met verschillende ideeën, waaronder elke dag in oktober hardlopen met een minimale afstand van 2 km. Dat vond ze iets té, maar Marleen, Nikki en ik zagen dit wel zitten. Nikki heeft tot Amsterdam Marathon meegedaan en is daarna gestopt. Maar Marleen en ik bleven wel doorgaan. Het is me zeker meegevallen en ik had wel verwacht dat ik last zou hebben van mijn benen, maar er is helemaal niks gebeurd. Ik heb altijd preventief gekoeld en veel oefeningen met de foamroller gedaan. Beiden hebben we geleerd dat het niet erg is om ‘maar’ 2 km te lopen. Het voelde goed en ik zou het zeker nog een keer doen. Maar nu even rusten.

Chapeaux! Mij lijkt dat wel lastig om elke dag, ook in het donker te gaan hardlopen. Ben je dan meer een herfst/winterloper?

Ik vind herfst en winter fijne seizoenen om te gaan hardlopen. De temperaturen zijn wat frisser, en koude wind vind ik nou zo fijn. Ik ben ook echt absoluut geen warmweerloper. Doe mij maar wat koudere lucht!

HardlopervandeweekAnouk-02

Dan komt het mooi uit dat de marathon van Düsseldorf in april is! Kun je in de winter weer goed gaan trainen. Is dat je ultieme doel? Marathons lopen?

Sinds de marathon van Paris merk ik dat het verlengen van afstanden uitdagend vind. Ik zou bijvoorbeeld heel graag Two Oceans willen lopen en de 60 van Texel. Stiekem is ultra’s lopen wel echt mijn hardloopdroom. Ik zoek wel altijd een uitdaging! Oeh, en de Salland Trail 50 km!

Wow, dat is wel heel gaaf! Mooi doel voor in de toekomst. Dat is dus echt een motivatie om door te gaan en te blijven lopen. Raak jij ook op een andere manier gemotiveerd?

Weet je wat het is, hardlopen is echt verslavend. Ik weet hoe ik me ga voelen na een run en dat motiveert mij om te gaan. Soms heb ik echt geen zin maar dat gevoel, die runner’ s high is toch wel bijzonder. Maar onze crew motiveert mij ook ontzettend. We delen dezelfde passie en soms loop ik samen met iemand van onze crew. Je probeert elkaar te motiveren en te helpen.

Door het hardlopen heb ik ook Instagram ontdekt. Daar zitten zoveel hardlopers op! Door alleen al te scrollen door je feed krijg je al zin om te gaan!

HardlopervandeweekAnouk-01

Los van de challenge train je normaal ongeveer 3x per week. Wanneer krijg jij een voldaan gevoel van je run?

Zolang ik maar lekker in mijn vel zit. Relaxed kunnen lopen en geen strijd met mezelf. Als een run je meer energie heeft gegeven dan gekost, dan is dat een toptraining geweest!

Goed, wij zien jullie overal. Jullie t-shirts zijn felgekleurd en zelfs in de verte weet je dat er een #halfcrazyrunner aan het lopen is. We zien jullie bij wedstrijden. Welke wedstrijden vind jij leuk?

Sowieso, 100% Dam tot Damloop. Ik heb hem nu 3x gelopen en de sfeer is daar zo goed! Het is gezellig en er zijn zoveel veel mensen aan de kant dat dat wel een van mijn favoriete wedstrijd is. De marathon van Parijs zal altijd bij me blijven. Na omstandigheden ging het goed. Ik heb kunnen genieten en dat is het belangrijkst. Verder vind ik Zandvoort Circuit heel gaaf vanwege de afwisselende ondergronden en de Salland Trail heeft een hele mooie route door prachtige omgeving.

HardlopervandeweekAnouk-05

Waar zien we jou (en de crew) binnenkort lopen?

Wij staan sowieso met bijna de hele crew bij de Zevenheuvelenloop. We hopen daar met veel lopers te starten. Ik loop hem voor de 2e keer. Dus als jullie ons vrij duidelijke logo zien of onze felle t-shirts, dan zijn wij het!

Heb je nog tips voor andere lopers?

Het is belangrijk om niet alleen maar te hardlopen, maar ook om krachttraining te doen. Vooral coretraining is belangrijk als hardloper. Het is je basis en met sterke spieren voorkom je blessures. Foamrollen is ook zeker aan te raden. En blijf niet doorlopen met klachten. Raadpleeg altijd de fysio of sportarts!

HardlopervandeweekAnouk-07

Bedankt Anouk, het was weer ontzettend leuk en gezellig. Laat het trainen voor de marathon van Düsseldorf beginnen en goed gaan! 

Wil je na het lezen van dit interview meer weten over #halfcrazyrunnerscrew?? Dat kan, want ook zij hebben een blog! Ga naar Half Crazy Runners Crew!

Anouk is ook te volgen op Instagram: @inoukie en de crew via @halfcrazyrunnerscrew

Wil jij ook een keer geïnterviewd worden door ons? Mail dan naar hello@justkeeprunning.nl. Wij selecteren 4 lopers per maand. Vertel kort wie je bent, waar je vandaan komt en wat je zoal doet en wie weet ben jij wel de volgende! 

Foto’s door Zélia Lemoine

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

One Comment

Geef een reactie