Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardloper van de week: Gabriëlla

Vorige week kon je het verhaal lezen van Ilse. Leuk om even te vermelden dat Ilse gisteren in Amsterdam haar eerste marathon liep, in een prachtige tijd! Gefeliciteerd Ilse! Goed, wij schrijven elke week over onze hardloopavonturen, maar het is ook leuk om eens het verhaal te horen van een lezer of lezeres. Dit keer gaan we het ook anders doen, meer persoonlijk. We sturen geen lijstje met vragen en we vragen ook niet meer om foto’s. Een van de meiden van Just Keep Running spreekt af met een lezer/lezeres en je wordt dus persoonlijk geïnterviewd en er worden foto’s gemaakt. Dat is toch veel leuker dan via mail?

Vandaag is Gabriëlla Rietmeijer aan de beurt! Gabriëlla is 28 jaar en woont in Alphen aan den Rijn. Ze is verpleegkundige op de IC. Nog een hardloopster met onregelmatige werktijden. Het is allemaal in 2012 begonnen. Gabriëlla deed mee aan een programma via haar sportschool om af te vallen. Je zou het niet zeggen maar Gabriëlla was vroeger, zoals ze het zelf noemt, een behoorlijk dik ‘propje’. Ze verloor 16 kilo en maakte kennis met bootcamp en hardlopen. Nu, 3 jaar later loopt ze binnenkort voor de 3e keer een marathon. Niet zomaar een, nope! De marathon van New York.

Hardloper van de week: Gabriëlla

Wat feitjes over Gabriëlla

 • Haar favoriete afstand is vanaf 21 km.
 • Ze neemt tijdens het hardlopen haar SPIbelt, telefoon, oordopjes, road ID mee, soms een pet of zonnebril en wanneer ze langere afstanden loopt neemt ze ook haar camelback mee.
 • Ze heeft heel lang met de Garmin 310 XT gelopen, maar sinds kort heeft ze de Garmin 225 in haar bezit.
 • Ze loopt op Kayano 19 van Asics en Brooks Adrenaline GTS 15.
 • Gabriëlla luistert muziek tijdens het hardlopen. Nummers als Let It Go van Frozen en Walking On Sunshine komen voorbij. Heel gevarieerd dus.
 • Trainen doet ze via een schema van haar trainer en dat is ongeveer 4 à 5 keer per week. Ze zorgt er ook voor dat haar lichaam sterker wordt door krachttraining.
 • Haar PR’s zijn:
  • 5 km 22:16
  • 10 km 44:57
  • halve marathon 1:40:30
  • marathon: 3:41:00
 • Haar doel nu? De marathon van New York lopen op 1 november 2015.

Hardloper van de week: Gabriëlla

In het voorjaar heb je de marathon van Rotterdam gelopen. Toen trainde je vooral in de winter. De New York Marathon is in het najaar. Welk seizoen vind je fijner?

In het voorjaar hardlopen vind ik fijner. Het is lekker weer, niet te warm. Omdat ik in een omgeving woon met veel polders zie ik in het voorjaar veel lammetjes. Mooi uitzicht!

Nog maar 2 weken en dan is het zover. Je grote droom komt uit! Je gaat de marathon van New York lopen! Wat is je doel?

Allereerst wil ik vooral de marathon uitlopen en genieten. Stiekem hoopte ik op een PR maar daar ligt nu niet mijn focus door een blessure en ziek te zijn geweest. In New York lopen is toch heel anders dan de polders hier in Nederland. Het is pittiger, er is meer hoogteverschil maar ach, het is New York! Een droom die ik had voordat ik überhaupt aan hardlopen deed!

New York lijkt wel jouw ultieme droom te zijn, maar heb je ook nog andere doelen na de marathon?

Ik wil zoveel mogelijk grote wedstrijden lopen in het buitenland. Van een halve marathon tot een marathon. Het lijkt me gaaf om op diverse plekken te hebben gelopen over heel de wereld. Stiekem droom ik ook van een ultra, maar eerst wil ik mijn tijd nog meer verbeteren op de marathon – en natuurlijk mijn ultieme droom voor nu: New York.

Je loopt ontzettend veel wedstrijden. Voor nu, welke hardloopwedstrijd is je favoriet?

Mijn tweede marathon, dat was in Rotterdam dit jaar tijdens de 35ste editie. Deze liep ik voor de tweede keer. Het was veel zwaarder dan de eerste keer omdat ik doelbewuster liep, maar ondanks dat het zwaarder was heb ik wel super genoten. Nog meer dan tijdens de eerste. Maar de Ladiesrun in Rotterdam dit jaar staat ook hoog op mijn lijstje met mooiste hardloopwedstrijden. Daar liep ik een PR op de 10 km, namelijk in 44 min en 57 seconden.

Hardloper van de week: Gabriëlla

Je traint ongeveer 4 à 5 keer per week. Wanneer geeft een run jou een voldaan gevoel?

Soms heb je wel eens dat de cijfers kloppen, dat ze goed zijn, maar dat ik wel een kutgevoel heb. Mijn gevoel is belangrijker dan de cijfers op dat moment. Wanneer de cijfers kloppen met mijn gevoel geeft dat een voldaan gevoel.

Je bent veel actief op Instagram. Je volgt veel hardlopers. Zitten er een paar tussen die jou inspireren?

Ik heb bewondering voor Runnes. Zij heeft kinderen, een huishouden en ze krijgt het elke keer voor elkaar om nog snellere tijden neer te zetten. Ik vind het knap hoe ze alles combineert en elke keer presteert! Sierd is ook iemand die mij inspireert. Hij werkt net als ik in diensten, dus onregelmatige werktijden. Hij traint bijna elke dag en hij is snel!

Heb je nog tips voor andere lopers?

Doe wat je wil. Laat je vooral niet gek maken door anderen mensen/lopers.

Hardloper van de week: Gabriëlla

Bedankt Gabriëlla! Je bent een toffe meid die ontzettend snel is. Je bent een inspiratie voor velen. Als ik jou zo zie kan ik niet geloven dat je vroeger ‘dik’ was en nu zo snel bent. Je passie voor hardlopen is overal te zien en heel veel succes met de New York Marathon! 

Wil je na het lezen van dit interview meer weten over Gabriëlla? Dat kan, want ze houdt een blog bij op Gaby Runs The World!

Gabriëlla is ook te volgen op Instagram: @gaby_runs_the_world.

Wil jij ook een keer geïnterviewd worden door ons? Mail dan naar hello@justkeeprunning.nl. Wij selecteren 4 lopers per maand. Vertel kort wie je bent, waar je vandaan komt en wat je zoal doet en wie weet ben jij wel de volgende! 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

One Comment

Geef een reactie