Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardloper van de week: Ilse

Vorige week was de eerste Hardloper van de Week sinds een lange tijd. Je kon het verhaal lezen van Nicole. Wij schrijven elke week over onze hardloopavonturen, maar het is ook leuk om eens het verhaal te horen van een lezer of lezeres. Dit keer gaan we het ook anders doen, meer persoonlijk. We sturen geen lijstje met vragen en we vragen ook niet meer om foto’s. Een van de meiden van Just Keep Running spreekt af met een lezer/lezeres en je wordt dus persoonlijk geïnterviewd en er worden foto’s gemaakt. Dat is toch veel leuker dan via mail?

Vandaag is Ilse Naaijkens aan de beurt! Ilse is 30 jaar en woont in Tilburg en is moeder van twee kinderen, Lise en Cas. Ze is verpleegkundige en heeft daarom ook onregelmatige werktijden, niet altijd even handig. Ilse begon in november 2013 met hardlopen om haar zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Ze startte met podcast Evy en die heeft ze netjes gevolgd. Ze heeft de smaak te pakken, want over 1 week loopt ze haar eerste marathon.

Hardloper van de week: Ilse

Wat feitjes over Ilse

 • Haar favoriete afstand is 10 km.
 • Wanneer ze gaat lopen neemt ze haar Salomon vest mee met alleen de voorste flesjes als ze minder dan 15 km loopt, telefoon, gelletje bij 15 km en meer, huissleutel, TomTom horloge.
 • Ze gebruikt TomTom Runner Cardio om haar afstanden en tijd op te meten en bij thuiskomst checkt ze Endomondo.
 • Ze loopt op Kayano van Asics.
 • Ilse luistert geen muziek tijdens het hardlopen.
 • Trainen doet ze via een Asics-schema en dat is ongeveer 3 keer per week. Maar ze kan altijd terecht bij iemand die ervaring heeft met het lopen van een marathon.
 • Haar PR’s zijn:
  • 5 km 25:59
  • 10 km 54:46
  • halve marathon 1:58:37
 • Haar doel nu? De marathon van Amsterdam lopen voor het goede doel Diabetes Fonds.

HvdWeek Ilse 05

Ilse, binnenkort loop je eerste marathon. Je loopt hem ook nog voor een goed doel (Diabetes Fonds). Waarom dit doel?

Ik had een doel en dat was om 30 km te kunnen lopen voordat ik 30 werd. Dat is me gelukt en toen dacht ik, waarom niet doortrainen voor een marathon? Helaas kreeg ik een knieblessure en kon ik de marathon van Rotterdam niet lopen. Ik wilde nog steeds graag een marathon lopen en daarom besloot ik die van Amsterdam te lopen.

Je loopt de marathon van Amsterdam voor het goede doel Diabetes Fonds. Kan je daar meer over vertellen?

Mijn nichtje heeft diabetes en dat heeft heel veel impact op iedereen. Mag ze dit wel, mag ze dat wel? Je denkt er altijd aan als ze bij ons is. Alles moet gemeten worden en ingevoerd worden op haar pompje. Er zijn al veel onderzoeken gedaan, maar zoals bij alle onderzoeken is er geld nodig. Het moet toch veel makkelijker en leuker kunnen voor mensen met diabetes? Omdat dit heel dicht bij mij staat, kon ik niet anders dan hiervoor te lopen.

Het trainen voor een marathon is pittig, vooral wanneer je ook nog eens onregelmatige tijden hebt als verpleegkundige. Je hebt nu vooral in het voorjaar getraind. Welke seizoen vind je eigenlijk wel het fijnst?

Het voorjaar is fijn, lekker weertje. Het maakt mij niet uit wanneer ik loop, alleen in het donker vind ik het minder fijn en vooral nu het ook sneller donker wordt. Dan moet ik creatief zijn door rondjes binnen de wijk te lopen. Zo kwam ik tot ontdekking dat Reeshof toch best wel groot is.

Nog maar 6 dagen tot de marathon. Wat is je doel naast zoveel mogelijk geld ophalen voor Diabetesfonds?

Mijn doel is vooral te genieten en de marathon uit te lopen. Kijk, een tijd van 4:30 zou heel mooi zijn, maar op nummer 1 staat genieten.

Heb je stiekem al een nieuw doel voor na de marathon?

Nee, voor nu is de marathon het belangrijkst en daarna ga ik kijken wat ik wil. Waarschijnlijk sneller worden, maar bij mij is eigenlijk alles vanzelf gegaan. Je groeit vanzelf, maar door mijn blessure heb ik wel geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren. Je moet het niet alleen willen maar ook kunnen uiteindelijk.

Hardloper van de week: Ilse

Mooi gezegd, Ilse! We zien regelmatig op je Instagram-account foto’s voorbij komen van hardloopwedstrijden. Wat is nou jouw meest favoriete wedstrijd en waarom?

Linschotenloop is een van mijn favoriete evenement. Je loopt echt door het natuurgebied en ik kreeg meer waardering voor de natuur. Die ga ik zeker nog een keer lopen. Maar de Tilburgse Ten Miles vind ik wel heel leuk ook elk jaar. Het is een soort van thuiswedstrijd. Mijn hele gezin doet mee!

Elke loper heeft dat wel eens, echt geen zin om te hardlopen. Hoe motiveer je jezelf om toch nog te gaan?

Ik moet wel, weinig keus. Door mijn volle agenda, het huishouden, 2 kinderen en onregelmatige werktijden moet ik lopen. Als ik niet kan, dan is het vaak zo dat ik 2 dagen helemaal niet kan lopen. Planning is cruciaal, tijd is gaan.

Je vertelde me dat je nooit met muziek loopt. Is dat om een bepaalde reden?

Ik loop nooit met muziek. Ik vind het heerlijk om in mijn eigen gedachten te zitten. De dag gaat dan weer voorbij in mijn gedachten. Wat mensen gezegd hebben, wat er gebeurd is. Heerlijk om helemaal in jezelf gekeerd te zijn.

Raak jij geïnspireerd door social media? En zijn er mensen die jou inspireren?

Instagram is een fijne plek waar hardlopers bij elkaar komen. Je hebt dezelfde passie, de klik is er gewoon. Het is ook echt superleuk om dan lopers te zien bij hardloopwedstrijden.

Heb je nog tips voor andere lopers?

Gewoon gaan. Ga 3x in de week en je zal merken dat je het kan. Zet het ook door, maar luister wel altijd naar je lichaam!

Hardloper van de week: Ilse

Bedankt Ilse! Het was superleuk om jou te mogen interviewen. Wij wensen jou heel veel succes en plezier tijdens de marathon! 

Wil je na het lezen van dit interview graag doneren aan het Diabetes Fonds, dat kan! Via deze link kom je bij Ilse’s pagina terecht. Alles gaat 100% naar het Diabetes Fonds.

Ilse is ook te volgen op Instagram @ilsenaaijkens.

Wil jij ook een keer geïnterviewd worden door ons? Mail dan naar hello@justkeeprunning.nl. Wij selecteren 4 lopers per maand. Vertel kort wie je bent, waar je vandaan komt en wat je zoal doet en wie weet ben jij wel de volgende! 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

One Comment

Geef een reactie