Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardloper van de week: Linda

Vorige week kon je het verhaal lezen van Gabriëlla. Zij staat aanstaande zondag aan de start van de New York-marathon, good luck girl! Goed, wij schrijven elke week over onze hardloopavonturen, maar het is ook leuk om eens het verhaal te horen van een lezer of lezeres. Dit keer gaan we het ook anders doen, meer persoonlijk. We sturen geen lijstje met vragen en we vragen ook niet meer om foto’s. Een van de meiden van Just Keep Running spreekt af met een lezer/lezeres en je wordt dus persoonlijk geïnterviewd en er worden foto’s gemaakt. Dat is toch veel leuker dan via mail?

Vandaag is Linda aan de beurt! Linda is 27 jaar (vrijdag wordt ze 28) en woont samen met haar vriend in Houten. Ze is secretaresse op een kennisinstituut voor Deltawerken. Voordat Linda aan hardlopen deed, speelde ze korfbal. Helaas kreeg ze een jumper’s knee en daardoor durfde ze niet meer te korfballen. Doordat ze niet meer sportte zat ze niet lekker in haar vel. Ze besloot in 2012 te gaan hardlopen met behulp van Evy. Het begon met 1 km en een rood hoofd, maar ze hield het vol. Tot week 8. Op de een of andere manier stopte ze altijd bij week 8. Nu loopt ze zelf, naar eigen inzicht. Linda heeft wel een doel nodig om te blijven hardlopen. Ze loopt van wedstrijd naar wedstrijd, zo blijft ze hardlopen.

Hardloper van de week: Linda

Wat feitjes over Linda

 • Haar favoriete afstand is 7 km. Dat komt omdat ze een leuke route heeft waar ze woont. Langs het kanaal is het leuk, vooral in de zomer omdat het dan druk is. Maar als de run niet goed gaat kan ze altijd tussendoor terug naar huis.
 • Wat Linda meeneemt tijden het hardlopen is: SPIbelt, telefoon, oordopjes, Nike watch en haar Nike fuelband.
 • Ze loopt op Asics GT 3000.
 • Tijdens het hardlopen heeft ze vaak Sky Radio running hits op maar ook vaak Top 40 nummers.
 • Ze rent ongeveer 2-3 per week maar fietst ook dagelijks naar haar werk, wat in totaal 22 km is.
 • Haar favoriete quote is: No matter how slow you go, you are still lapping everyone on the couch!
 • Haar PR’s zijn:
  • 5 km 34:36
  • 10 km 1:12:26
  • 10 miles 2:10:12
 • Haar doel nu? Linda wil heel graag een keer een halve marathon lopen.

Hardloper van de week: Linda

Er zijn in het voorjaar veel hardloopwedstrijden en daar zitten een paar tussen waar je aan meedoet. Ben je meer een voorjaars- of een najaarsloper?

In het voorjaar vind ik de temperatuur een stuk fijner dan in de zomer. Je kan ook midden op de dag gaan hardlopen en er is veel meer licht.

Op 10 april 2016 sta jij aan de start van de kwart marathon van Rotterdam. Wat is je doel voor de 10 km?

Mijn doel voor volgend jaar is sneller zijn en mijn huidige PR verbeteren. Het is een goede meting om te kijken of ik sneller ben geworden.

Hardloper van de week: Linda

Dat is jouw doel nu toch? Sneller worden? Want je hebt nog een doel voor volgend jaar…

Yes, ik wil heel graag een halve marathon lopen. Ik weet nog niet welke. De CPC Loop lijkt me nog te vroeg, maar ik wil zeker een keer een halve marathon uitlopen. Daarom focus ik me nu meer op het sneller worden en dat 10 km PR te verslaan.

Verstandig! Is het lopen van een halve marathon je ultieme doel?

Stiekem droom ik om de marathon van New York te lopen. Voorlopig nog niet hoor! Maar ooit in mijn leven wil ik die gelopen hebben. Het is toch echt wel de marathon der marathons. Op New York ben ik verliefd geworden, al vind ik Londen ook wel heel gaaf om daar eens te gaan hardlopen.

Hardloper van de week: Linda

Je traint ongeveer 2 tot 4 keer per week. Wanneer geeft een run jou een voldaan gevoel?

Wanneer ik me goed voel is een run voldaan voor mij. Ik moet een soort van overwinningskracht voelen. Het maakt niet uit ik dan langzamer ben gaan lopen of 2 km heb gelopen. Zodra ik thuis kom met een YES-gevoel, dan ben ik heel tevreden.

Regelmatig sta je aan de start van wedstrijden. Welke hardloopwedstrijd is je favoriet?

Het is een voor de meeste een onbekende hardloopwedstrijd maar de Loop door Houten vind ik heel leuk om te lopen. Die is altijd de 2de vrijdag van juni. Je hebt de 5 en 10 km (10 km is 2x het rondje) en ik doe dan de 5 km. Je komt zoveel bekende mensen tegen langs de kant. Het geeft mij altijd een power-gevoel als bekenden je toejuichen.

Waar haal jij je motivatie uit wanneer je geen zin hebt?

Veel door Instagram, en ik merk dat ik zelf ook loop om anderen te motiveren. Ik help namelijk mijn zus met hardlopen. Zij gaat meedoen met de 10 km in Rotterdam. Daar haal ik de motivatie uit want we moeten toch echt gaan trainen.

Je zegt dat je ook motivatie en inspiratie haalt uit Instagram. Volg je daar dan veel hardlopers?

Wat ik zo fijn vind van Instagram is dat daar veel gewone lopers zijn. Ze hebben een doel en gaan ervoor. Ik vind @shirleyvisser ook enorm inspirerend. Ze is heel normaal en loopt wanneer ze wil. Ze heeft een kind van bijna 2 en is pas verhuisd, maar liep zondag wel 5 km tijdens de Ajax-Run!

Hardloper van de week: Linda

Zijn er nog meer mensen die je inspirerend vind?

Annemerel is een groot voorbeeld voor mij. Zij is snel, heel snel en het lijkt wel alsof het haar zo makkelijk afgaat. Ik lees haar blogjes heel graag. Maar lopers die zoals ik zijn, met vallen en opstaan, bewonder ik ook!

Heb je nog tips voor andere lopers?

Het voelt altijd beter wanneer je bent geweest!

Hardloper van de week: Linda

Bedankt Linda! Superleuke meid ben je. Ik weet zeker dat jij de halve marathon volgend jaar gaat rocken. Je weet wat ik tegen je hebt gezegd en misschien tot CPC Loop ;). 

Wil je na het lezen van dit interview meer weten over Linda? Dat kan, want ze houdt een blog bij op Lindalynn!

Linda is ook te volgen op Instagram: @lindalynn_nl.

Wil jij ook een keer geïnterviewd worden door ons? Mail dan naar hello@justkeeprunning.nl. Wij selecteren 4 lopers per maand. Vertel kort wie je bent, waar je vandaan komt en wat je zoal doet en wie weet ben jij wel de volgende! 

Foto’s door Zélia Lemoine

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

4 Comments

Geef een reactie