Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardloper van de week: Nicole

Op 1 november 2013 startten we voor het eerst met ‘Hardloper van de week’. Het werd enorm goed ontvangen, maar op een gegeven moment raakten de aanmeldingen op. Wij zijn gaan brainstormen en we waren al snel tot conclusie gekomen dat we dit echt weer moesten doen. Wij schrijven elke week over onze hardloopavonturen, maar het is ook leuk om eens het verhaal te horen van een lezer of lezeres. Dit keer gaan we het ook anders doen, meer persoonlijk. We sturen geen lijstje met vragen en we vragen ook niet meer om foto’s. Een van de meiden van Just Keep Running spreekt af met een lezer/lezeres en je wordt dus persoonlijk geïnterviewd en er worden foto’s gemaakt. Dat is toch veel leuker dan via mail?

Goed, de introductie is nu wel klaar. Tijd voor de allereerste hardloopster van het de week in dit nieuwe jasje. Haar naam is Nicole Vorderman-Goossen, ze is 42 jaar en komt uit Wierden. Ze werkt als pedicure en heeft een eigen praktijk. De reden waarom Nicole begonnen is met hardlopen was in eerste instantie puur om haar zoons bij te houden. Dat is 3 jaar geleden, toen zij naar de brugklas gingen. Ze had wel de wens om af te vallen, maar eigenlijk ging het er puur om een betere conditie te krijgen. Ze is begonnen met hardlopen via de podcast van Evy en maakte deze af. Nicole liep op 13 juni 2015 haar allereerste halve marathon en dat smaakte naar meer.

HvdWeek Nicole 05

Wat feitjes over Nicole:

 • Haar favoriete afstand is een halve marathon.
 • Wanneer ze gaat lopen neemt ze haar telefoon mee, wat geld en haar ID.
 • Om de afstanden en tijd op te meten gebruikt ze de Garmin 620.
 • Ze loopt het liefst op haar Nike Lunar Eclipse 4.
 • Wanneer ze alleen loopt luistert ze wel muziek, maar vaak gaat het halverwege de run uit.
 • Nicole traint 3 tot 4 per week en doet ernaast veel oefeningen. Ze is 1x per week op de baan te vinden voor intervaltrainingen.
 • Haar PR’s zijn:
  • 5 km 31:21
  • 10 km 1:03:56
  • halve marathon 2:34:45
 • Haar doel nu? Een PR op de halve marathon tijdens de halve marathon van Eindhoven!

HvdWeek Nicole 06

Nicole, je bent nu aan het trainen voor de halve marathon in Eindhoven, die volgende week plaatsvindt. Je hebt in het voorjaar getraind voor de halve marathon van Zwolle. In welke seizoen loop jij het liefst?

Trainen in het voor- en najaar vind ik fijn, wanneer het een graadje of 15 graden is. Wanneer het regent vind ik het alleen fijn als ik al bezig ben. Zodra ik moet en het regent is het wel even een stapje over de drempel zetten, maar uiteindelijk vind ik het niet erg.

Je gaat komende zondag de halve van Eindhoven lopen. Jouw doel is om daar 2:30 te lopen, welke doelen heb je nog meer voor in de toekomst?

Ik zou heel graag de 25 km Sallandtrail in maart 2016 lopen. Dat is de langste afstand voor mij en ook nog eens mijn allereerste trail ooit! Maar ik wil vooral blijven genieten van het hardlopen. Als dat lukt, dan is mijn doel al behaald.

HvdWeek Nicole 04

Je hebt aan meer wedstrijden meegedaan, wat was jouw meest favoriete wedstrijd en waarom?

Ik liep op 12 april 2015 de kwart marathon van Rotterdam. De sfeer en de beleving waren magisch. Ik liep heerlijk, ik heb ontzettend genoten van alles; het publiek, maar ik had ook goed gezelschap. Het was een topfeest!

Wat doe je eigenlijk wanneer je echt geen zin hebt in hardlopen? Hoe motiveer je jezelf om toch nog te gaan? 

Door social media word je toch vaak getriggerd door andere lopers. Je ziet dat zij ook gegaan zijn, waarom jij niet? Maar ook wanneer ik een doel heb, een wedstrijddatum, dan check ik mijn countdown en dan weet je gewoon dat je moet gaan.

HvdWeek Nicole 01

Raak jij geïnspireerd door social media? Of zijn er andere mensen die jou inspireren?

Social media speelt zeker een rol, maar ook door het volgen van blogs zoals Just Keep Running geeft het me wel zin en inspiratie om door te gaan. Ook mijn trainer is een inspiratiebron. Hij moedigt me aan en ik kan altijd bij hem terecht met vragen.

Je traint via een schema van je trainer. Wanneer ben jij tevreden over je run?

Het ligt er heel erg aan wat voor training ik doe. Wanneer ik baantraining heb, dan wil ik dat ik mijn intervallen in de beoogde snelheid volbreng. Wanneer ik een korte loop heb, dan wil ik gaan voor lekker lopen, maar ook wel met een tandje meer. Met langzame lange duurlopen is het eigenlijk heel simpel: als ik mijn muziek niet meer hoor dan zit ik helemaal in mijn element. Heb ik het gevoel dat ik na het douchen nog een stukje kan lopen, dan is de run goed gegaan. Bij wedstrijden moet ik vooral hebben genoten, maar ook wel een beetje het gevoel hebben dat ik er het maximale uit heb gehaald!

HvdWeek Nicole 02

Heb jij nog tips voor andere lopers?

Luister naar je lijf en probeer rustig te starten. Dat blijft moeilijk, maar zo haal je er wel de meeste energie uit. En laat je door een specialist adviseren voor goed schoenen!

Bedankt Nicole! Je bent echt een leuke vrouw, zowel met lopen als in de omgang. Wij wensen jou heel veel succes op 11 oktober tijdens de halve marathon van Eindhoven. We staan sowieso in hetzelfde startvak, dus dat komt wel goed!

Wil je Nicole volgen, dat kan via haar instagram account @nicolevorderman.

Wil jij ook een keer geïnterviewd worden door ons? Mail dan naar hello@justkeeprunning.nl. Wij selecteren 4 lopers per maand. Vertel kort wie je bent, waar je vandaan komt en wat je zoal doet en wie weet ben jij wel de volgende! 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

One Comment

Geef een reactie