Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hello Sunshine

Wat heb ik uitgekeken naar de dagen dat het weer langer licht is. De dagen dat ik na mijn werk nog de zon kan voelen als ik uit het pand stap waar ik heel de dag in heb gezeten. Naar weekenden waar de zon overheerst. De afgelopen week heb ik beide mogen ervaren en wanneer ik woensdag naar buiten stap zeg ik in mezelf Hello Sunshine I missed you. Voordeel van dit lekkere weer hardlopen met de zon op mijn gezicht en de warmte die mij dit geeft.

Voor ik die warmte mocht ervaren op mijn gezicht gingen er nog twee dagen aan vooraf waar er getraind werd en een bezoekje werd gebracht aan de fysio. Maandagavond sta ik weer in de sportschool. Terwijl ik met de TRX kabels bezig ben voelt de oefening niet lekker. Ik noteer in mijn hoofd dat ik dit moet vragen aan de fysio. Wat ik dan voel? Ik voel dat ik bij de oefening die ik moet doen te veel mijn nekspieren gebruik en dat is niet de bedoeling. De oefening wordt op deze manier verkeerd uitgevoerd en ik belast mijn nek te veel. Lang onthouden hoef ik dit niet want de volgende dag zit ik bij de fysio/mijn trainer. De oplossing een onderkin maken terwijl ik die oefening doe. Heerlijk charmant maar het moet gaan werken. Vrijdag maar eens proberen of het werkt. Het bezoekje aan de fysio was hard nodig. Er zat nu 2,5 week tussen en dat was iets te lang voor mijn arm. De volgende afspraak staat weer gewoon voor over 2 weken.

Hello Sunshine

Mijn hele hardloopgevoel is weer terug.
Dat het beter met me gaat is zeker te merken. Mijn hele hardloopgevoel is weer terug. Waaraan dit te merken is? Je kan het merken aan mijn tas, mijn auto, het washok, de badkamer, aan mij zelf, ik denk dat je het wel door hebt. Op elke plek vind je wel hardloopspullen. Woensdag was zo’n dag dat ik al heel de dag uit keek naar het rondje hardlopen. Zou het droog blijven en de zon schijnen als ik naar buiten mag? Ik was zo slim om mijn spullen mee te nemen naar mijn werk en wat heb ik daar van kunnen genieten. Om 5 uur stapte ik in mijn auto en reed een paar minuten richting een park en ging daar genieten van de zon in mijn gezicht, de blauwe lucht en hoe heerlijk het hardlopen ging. Het lopen ging echt lekker. Normaal doe ik op woensdag een interval maar ik had even zin in geen vast plan. Een rondje park dat wilde ik en dat ben ik gaan doen. Het was genieten en ik zie al weer heel veel lekkere avond loopjes voor me.

Hello Sunshine

Vrijdagavond maakte ik een klein circuit voor mezelf in de sportschool. Hierin trainde ik mijn boven lichaam en natuurlijk even proberen wat de fysio had gezegd. Ik pakte de trx kabels maakte ze lang en ging eraan hangen. Onderkin maken en optrekken maar. Het eerste rondje voelde het wat vreemd, een beetje geforceerd. Het tweede rondje voelde eigenlijk al vrij normaal en bij het derde rondje geen last van mijn nek zoals maandag. Super fijn dat ik dit even besproken heb. Het trainen ging erg lekker, ik voel dat ik steeds meer kan en vol hou. Het is fijn te merken dat ik vooruit ga.

Zaterdagochtend het zonnetje schijnt alleen staat hij nog niet hoog genoeg om mijn plekje en de trap te beschijnen. 6 minuten touwtje springen ging lekker en ik wordt er steeds beter in. Ondertussen worden mijn handen steen koud, ik durf niet op een plek met een beetje zon te gaan staan omdat dit kerkterrein is en er iemand bezig is met de tuin. Ik hoop dat ik warm wordt van het traploppen, in 3 minuten zo vaak mogelijk naar boven en beneden. Naar boven met een lekker tempo naar beneden wat rustiger. Het gaat lekker en tijdens het traplopen beslis ik wat ik erna ga doen. Eenmaal beneden heb ik nog koude handen, ik ben helemaal warm gedraaid op mijn handen na. 2 km later was dit gelukkig over. 2 km lang heb ik 100 meter sprintjes getrokken en 100 meter rustig door gehobbeld. Wat heerlijk om 100 meter sprintjes te maken, geen minuten maar een afstand dit keer. Mijn maximale tempo lag gewoon op 4:10 min/km. Niet at ik dit een kilometer lang heb volgehouden maar ik heb die snelheid wel even aangetikt. Wat ging ik snel en ik had het helemaal niet door dat vind ik nog het mooie. Voldaan en energiek kwam ik weer thuis aan.

Hello Sunshine

Het voelt vreemd om volgende week niet aan de start te staan bij de CPC Loop. Toch ben ik erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Afgelopen zondag was het nog 3 weken tot aan de start van de Zandvoort Circuit run en nog 6 weken tot aan de start van de 1/4e marathon. De 10 km is nog niet aangetikt. Wanneer ga ik dat doen? Vandaag, volgende week, de andere week of de week na de zandvoort circuit run? Hoe dichterbij het komt hoe spannender ik het weer vind worden. Gezonde spanning dat dan weer wel.

Zondagochtend bekeek ik een route van ongeveer 7 km voor ik naar buiten ging. Na nog geen kilometer besloot ik al een andere route te lopen. Ik wilde weer eens in het gebied lopen waar ik trainde voor de halve marathon en genieten van het uitzicht. Daarom sloeg ik niet rechts af na 1,5 km maar ging ik rechtdoor. Met de zon in mijn rug werd ik verwarmt door de zon. Ik genoot ervan. Onderweg af en toe wat steken in mijn zij, ik trok mijn navel in en ja hoor de steken verdwenen. Wat vond ik het heerlijk om weer op het stuk te lopen als een paar maanden geleden. Totale rust overheerst hier, geen tijd en weinig mensen.

Mijn tempo is laag maar ik weet dat ik op deze manier het goed vol kan houden, veel sneller verwacht ik eigenlijk momenteel niet te kunnen daarvoor moeten er weer wat meer kilometers in de benen komen. Bij 5 km dacht ik dat ik wel tot 6 km door kon gaan en dat laatste stuk kon uitwandelen naar huis. Na 6 km wilde ik niet stoppen ik maakte mijn rondje gewoon af. En natuurlijk hoe dichterbij die zevende kilometer kwam hoe fijner ik mij ging voelen. 7 kilometer gehaald ik mag stoppen want ik ben thuis maar ik stop niet ik loop door. Waarom? Een favoriet hardloopnummer komt voorbij: Alcatraz van Aronchupa. Ja en natuurlijk kan ik niet stoppen op zeven kilometer en een beetje ik maak het lekker rond op 8 km. 8km! Eindelijk. Ik gooi dit natuurlijk gelijk in onze groepsapp want ik ben te blij en mijn blijdschap deel ik ook met mijn papa. Ik ben niet snel meer maar ik ben nog steeds aan het hardlopen en zonder pijn en dat maakt me enorm blij.

Op naar nog meer zonnige hardlooprondjes. Heb jij ook genoten van een run in het zonnetje?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie