Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Het is bijna gedaan met flierefluiten

Het is bijna gedaan met flierefluiten

Vorige keer liet ik jullie weten dat ik me ingeschreven had voor een 10 kilometer wedstrijd in mijn eigen dorp om weer eens een keer mezelf te testen op snelheid. De beslissing hiervoor was te kort vooraf om er nog echt voor te trainen, maar ik heb een poging ondernomen. Onderstaand de laatste weken van de ‘voorbereiding’ hiervoor en de nasleep. Want een beetje nasleep had de Vaderdagloop wel.

 

Week 22 24,3km 3: DI-VR-ZO
Week 23 19,4km 3: DI-DO-ZO
Week 24 21,2km 3: WO-DO-ZO
Week 25 29,0km 3: DI-DO-ZO

 

Week 22

Deze week gestart met een ochtendloop. Ik was op pad gegaan voor een 5 kilometer, maar uiteindelijk liep ik er ruim 7,5. Ochtendloopjes kunnen zo fijn zijn! Het was zo goed bevallen dat ik ook op vrijdag mijn rondje in de vroege ochtend liep. Het rondje op zondag was ineens zo’n afknapper na deze 2 fijne loopjes. Het was gewoon niks, dus heb ik deze ronde eerder afgebroken en de snelste route naar huis genomen.

Week 23

Een beetje gefrustreerd begon ik aan deze week, na die ‘slechte’ run van zondag. Dat was te zien aan het tempo, er moest simpelweg wat opgekropte frustratie uit. Gevolg was een flink tempo en nog een 3-tal sprintjes om te kijken wat mijn maximale snelheid op dit moment is. Ik kwam tot een max tempo van 2:10 per kilometer. Bijna 28 kilometer per uur! Ik kan je vertellen dat de frustratie gelijk verdwenen was. Donderdag liep ik een nieuw favoriet rondje. Een route die ik onlangs pas echt ontdekt heb en die me door de natuur richting het centrum van het dorp brengt. Enkel wandelpaden, wat inhoudt dat je er geen enkel verveel hebt van ander verkeer. Dat het deze hele run regende kon mij niet deren, zo op zijn tijd vind ik dit zelfs heerlijk. Op zondag liep ik ipv een lange duurloop een kort rondje met intervallen om me zo voor te bereiden op de Vaderdagloop (10km). Interval betekende in dit geval: 1km snel, 1 km langzaam en dit 3x.

Week 24

Na het geweld van afgelopen zondag begon ik deze week met een rustig rondje. Gevolgd door een vroeg rondje op donderdag door het Vondelpark. Jaja ik moest voor mijn werk een aantal dagen in Amsterdam zijn, en natuurlijk maak ik dan gebruik van deze mogelijkheid weer eens in Amsterdam te lopen. Ik werd niet teleurgesteld. Hierna volgden 2 dagen van goed rusten om op de zondag te knallen tijdens de Vaderdagloop. Lees hier het verslag, ik ben super tevreden hoe het verlopen is.

Week 25

Dat ik zondag mijn best had gedaan, was helaas deze week goed te merken. De eerste run was belabberd. Geen moment kwam ik in de flow en mijn benen voelden zo moe aan. Ook tijdens de 2e run bleek het niet veel beter te zijn geworden met de beentjes. Behoorlijk frustrerend. Op zondag merkte ik dat ik de geplande run aan het uitstellen was. Iets wat ik normaal nooit doe (eerder zo vroeg mogelijk weg zijn). Toen ik uiteindelijk op weg ging, had ik me voorgenomen vooral te lopen op gevoel. Niet op mijn horloge kijken en vooral lopen in een prettig tempo en niet teveel met het lopen bezig zijn. Het gevolg was een erg fijne ronde. Vooral om me heen gekeken en genoten van hetgeen ik onderweg tegen ben gekomen. Uiteindelijk kwam ik thuis na 15,5 kilometer. Een mooie afsluiting van deze week.

De afgelopen weken heb ik min of meer zonder schema gelopen. Ik had wel een schema gemaakt, maar meer om een leidraad te hebben, niet dat ik me er aan moest houden. Maar het wordt weer serieus. Aanstaand weekend heb ik nog een 15 kilometer wedstrijd staan (Bemels Beste Boeren Bergloop), gevolgd door een rust week en dan start voor mij de voorbereiding voor de marathon van Athene! En alhoewel ik de afgelopen maanden veel plezier heb beleefd aan het fietsen, en ik het bijna jammer vond om ook nog te ‘moeten’ hardlopen, heb ik echt zin in deze nieuwe uitdaging. Lekker de lange duurlopen in de zomer, in de vakantie en als alles goed verloopt en afloopt een prachtige finish in het oud olympisch stadion in Athene. Vanaf de volgende update neem ik jullie dus mee richting Athene.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Koen is begin 2013 actief begonnen met hardlopen. Doordeweeks loopt hij ’s avonds maar in het weekend loopt hij het liefst vroeg in de morgen om de natuur te zien ontwaken. Met alles wat hij op internet kan vinden, maakt hij zijn eigen schema’s en trekt zijn eigen plan. Vaak een tikkeltje anders plan dan 'normaal'.

Geef een reactie