Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Het juiste ritme

Ook deze week liep ik zonder schema, zonder doel en zonder wedstrijden op de agenda. En het was heerlijk! Het gevaar is wel dat ik zonder specifiek doel voor ogen niet meer regelmatig loop. Ik moest dus het juiste ritme zien te vinden.

Oké, een ritme dus. Allereerst vroeg ik mezelf af: waar voel ik me prettig bij? Hoe vaak wil ik hardlopen? Hoe ver? Liever ’s ochtends of ’s avonds? De antwoorden had ik al snel paraat: ik loop graag drie keer in de week. Twee keer een wat kortere afstand (4-8 km) en een keer een duurloop. Die duurloop loop ik eigenlijk altijd op zaterdag of zondag, en die kortere runs prop ik graag op werkdagen, in de ochtend. Ik sprak met mezelf dit vol te houden tot de start van mijn marathontraining, begin december. Op die manier hou ik mijn conditie lekker op peil, kan ik mijn energie kwijt en loop ik genoeg om niet gillend gek te worden (hardlopen als therapie – maar dat is weer stof voor een andere blog...).

Nou, hartstikke mooi dit plan. Meteen maar daad bij het woord voegen.

 photo jkr 12 nov 1_zpsxorkicba.jpg

Zondag

Duurloopdag dus. Ik twijfelde nog even over de afstand. Ik treuzelde zo lang, dat – toen ik eenmaal naar buiten stapte – ik wist dat ik niet verder kon lopen dat zo’n 13 km. Anders zou ik te laat zijn voor de bioscoop – ook erg belangrijk. Om niet nóg meer tijd te verliezen, koos ik voor een klassieke route in mijn repertoire: naar Scheveningen, door de haven, over de boulevard, een stukje door Meijendel en via Madurodam weer naar huis. In het ‘plan’ had ik met mezelf geen afspraken gemaakt over pace. Ik besloot dus dat ik deze duurloop heel rustig aan mocht doen. Nou, dat ‘rustig’ viel best mee: de eerste kilometers gingen niet al te vlot, maar later wist ik te versnellen. Resultaat: een gemiddelde pace rond de 5’30” per kilometer. Best netjes, voor een zondagmiddag!

 photo jkr 12 nov 2_zpsxjs2qu4i.jpg

Maandag

Ik kies er vaak voor om ’s ochtends vroeg te lopen. Nu het ’s avonds zo donker is heb ik vaak geen zin meer om de deur uit te gaan. En opstaan moet je toch, dus dat half uurtje maakt dan ook niet uit. Althans, dat is mijn redenering. Mijn vriend denkt daar heel anders over – voor een avondmens als hij is elke minuut ’s ochtends van levensbelang… 😉

Nog een voordeel van vroeg hardlopen: de zonsopkomst. Wauw. Elke keer sta ik een paar minuten stil en staar ik naar de grijze, groene, knalpaarse, vuurrode of oranje lucht.

 photo jkr 12 nov 3_zpspa12nlb6.jpg

Donderdag

En nummer 3 van deze week! Wederom een rondje voor werk. Ik was al ruim voor de wekker wakker, wat inhield dat ik al om kwart over zes op straat stond. Oef. Dat was zelfs voor mij als ochtendmens aan de vroege kant. En ook mijn lijf had moeite met dit vroege tijdstip. Die zeven kilometer kwamen uit mijn tenen: als een slak kroop ik over het asfalt. En toch was ik trots op mezelf. Dit ritme bevalt me wel.

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie