Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Het wordt weer langer licht, dus meer hardlopen

Het wordt weer langer licht, dus meer hardlopen

Deze week schreef ik me voor drie evenementen in. Jammer dat ze nog zo ver weg zijn. Ik schreef me in voor de LadiesRun in Rotterdam op 14 juni, de LadiesRun in Rotterdam op 19 september en de LadiesRide op 20 september. Natuurlijk werd ik gemotiveerd door de inschrijvingen.

Woensdagavond was het nog licht toen ik thuis kwam. Daar maakte ik natuurlijk gebruik van. Ik deed een rondje van 4 km. Met het onverlichte pad naar de surfplas erbij; eindelijk kon ik daar weer heen. Helaas werd het wel snel donker toen ik daar was. Even versnellen want elke eend, gans of kikker klonk al heel eng. Wat is het heerlijk om weer in het licht te kunnen beginnen met hardlopen. Zo veel makkelijker voelt het aan dan totaal donker.

20150211_182944

Door het rondje was ik zo lekker enthousiast dat ik voor de volgende dag mijn hardloopkleding in mijn werktas stopte. Ik parkeerde mijn auto bij mijn zus haar werk en maakte een rondje door het dorp voordat ik haar oppikte. Zo lekker als woensdag ging het donderdag niet. Ik had snel steken in mijn zij. Dit lag aan mijn ademhaling want die had ik totaal niet onder controle. Ik maakte mijn rondje wel af, want zo lang was hij niet. Toch weer 3 km in de pocket.

Vrijdagavond, de afspraak waar ik al lang naar uit keek. Ik kreeg een trainingsschema in de sportschool van Miriam. Het schema is een full body workout en lekker afwisselend. We hebben het kort doorgenomen, dus wanneer ik er zelf mee ga trainen zal ik echt pas weten hoe het is. Er zit ook een TRX-workout bij.

FB_IMG_1423851415769

In het weekend wilde ik 15 km hardlopen. 15 km, omdat ik het minimaal 1x in de maand wil lopen om de afstand niet kwijt te raken. Ik wil ook gewend raken aan de afstand, zodat het elke keer wat makkelijker gaat worden. Vrijdagavond laat begon ik al te merken dat het niet helemaal lekker ging. Was ik verkouden aan het worden? Was het een allergische reactie? Na een nacht slapen was ik nog steeds aan het snotteren en was er ook een hoest bijgekomen.

Om twee uur stapte ik naar buiten. Ik koos ervoor om te gaan voor de 15 km. Rustig en geen vastgestelde eindtijd of pace. Het park bij mij achter geeft gelukkig heel veel opties om mijn route te onderbreken. Alles is max 3 km van huis vandaan. Op deze manier durf ik te gaan voor een lange afstand als ik niet zeker weet of ik het ga halen. Ik sprak met mezelf af dat ik na de eerste 3 km mocht stoppen om mijn neus te snuiten of even op adem te komen als het nodig was. Ik stopte, niet alleen om even mijn neus te snuiten maar ook om te kijken hoe mijn lichaam aanvoelde.

Ik kon verder, helaas was het een hele sombere dag en dat is nu wel erg jammer met het saaie uitzicht op mijn route. Mijn muziek die af en toe rustig en dan weer up tempo was sleepte me erdoorheen. Ik liep lekker. Niet heel stabiel en mijn hartslag heb ik losgelaten, want dat ging echt nergens over.

20150214_150036

De laatste 3 kilometer waren enorm zwaar. Ik leek niet meer vooruit te komen. Ik ging steeds langzamer en de laatste kilometer heb ik zelfs besloten om 100 m te wandelen en 200 m te hardlopen. Het was geen makkelijke 15 km, maar hij was gelukt.

Hier stopte mijn activiteit, ik ging nog snel naar de supermarkt en vanaf daar ging het steeds rotter. Al mijn spieren gaven protest, hoofdpijn, oorpijn, hoesten en snotteren. Wel logisch, want ik loop al een paar weken met drie zieken om me heen met al hun bacillen.

Heb jij je ook ingeschreven voor de LadiesRun?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie