Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hoe ben ik begonnen met hardlopen?

Kijk, in de week vóór een belangrijke wedstrijd nemen mijn trainingen nogal af. Ik ren niet zo veel en vaak ook nog heel rustig. Afgelopen week stond natuurlijk de Dam tot Damloop op de planning, waar jullie afgelopen dinsdag al alles over konden lezen en daarnaast heb ik slechts één keer hardgelopen. Niet echt de moeite waard om over te schrijven. Daarom vandaag een heel ander stukje van mijn hand: hoe ben ik begonnen met hardlopen?

Ik was nooit heel sportief. Ik was het meisje uit de klas dat astma had en daardoor nooit echt goed kon meedoen met de gymlessen. Tijdens m’n danslessen had ik vrijwel nergens last van, maar als we gingen basketballen, hockeyen of voetballen was ik er al snel klaar mee. En laten we het al helemaal niet hebben over die verschrikkelijke piepjestest. Er moet er natuurlijk altijd een de eerste zijn die afvalt, en moeten jullie eens raden wie dat uit mijn klas was? Juist.

 photo Hoe ben ik begonnen met hardlopen_zpsnc7eoi48.png

Tijdens mijn studietijd ging ik zo nu en dan wel naar de sportschool, maar hoewel ik bij Fit4Free sportte, was dit maandelijks toch een heel duur grapje. Nee, zo vaak ging ik niet. Tot ik een Whatsappje kreeg van m’n vader met het bericht (dit was zo’n drie jaar geleden) dat er een app was van Nike, daarmee kon je bijhouden hoeveel je rent, hoe ver je rent en hoe snel je bent. En het allerleukste was nog wel dat je je afstand kon vergelijken met anderen: wie heeft er in een bepaalde week of maand het verste gelopen? Dat vond ik het allerleukste, een beetje battelen met m’n vader en m’n zusje om te kijken wie het verste had gerend.

Zo langzamerhand rende ik steeds meer en steeds vaker. In het begin rende ik zomaar wat, maar daarna had ik toch de podcasts van Rennen met Evy op m’n iPhone gezet. Beetje bij beetje kwamen er kilometers bij en rende ik drie keer per week. Toch rende ik in 2013 helemaal niet zo vaak, zo gemotiveerd was ik dus niet. Ook kwam er iedere keer pijn in m’n schenen bij en dan stopte ik weer.

 photo Just Keep Running_zpsls4okvpu.jpg

Toen ik van Utrecht naar Hilversum verhuisde deed ik nog een poging. Weer startte ik met Rennen met Evy en weer kreeg ik last van m’n schenen. Ineens had ik er helemaal genoeg van, ik wilde wel eens verder kunnen rennen dan vijf kilometer zonder meteen pijn in m’n schenen te krijgen en dus besloot ik om langs de fysiotherapeut te gaan. Daar moest ik nog even rust houden en in begin 2014 kon ik eindelijk weer opnieuw beginnen. Rustig opbouwen, regelmatig lopen en regelmatig rusten.

In 2014 is mijn hardloopverhaal pas echt begonnen. Ik kreeg er plezier in en dat doel van de halve marathon had ik strak voor ogen en daar zou ik ook niet vanaf wijken. Een jaar lang heb ik met veel ups en downs getraind en zat ik nog steeds regelmatig bij de fysiotherapeut. Ik deed steeds vaker mee aan wedstrijden en trainde zo hard ik kon. We zijn nu bijna een jaar verder en ik ben nog steeds met veel plezier aan het hardlopen. Inmiddels train ik voor m’n derde halve marathon en wie weet staat er in 2016 wel een hele marathon op de planning.

Dit is mijn hardloopverhaal en zo ben ik begonnen met hardlopen. Het ging niet altijd even makkelijk en ik heb het vaak genoeg willen opgeven, maar ik ben blij dat ik dat nu nog steeds niet heb gedaan!

Hoe zijn jullie begonnen met hardlopen? Ook met Evy en Nike+ of op een hele andere manier? Let me know!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

6 Comments

 • Nynke-Boudien

  24 september 2015 at 08:36

  Ik vind het altijd zo leuk om te lezen hoe anderen zijn begonnen met hardlopen! Zelf ben ik twee jaar geleden begonnen, ook met Evy. Daarvoor deed ik eigenlijk niet aan sporten, dus ik had helemaal geen conditie. Evy viel me dus best zwaar, maar ik heb het wel volgehouden. Mijn eerste hardloopevenement was de Ladies Run en dat smaakte naar meer. Deze zomer ben ik begonnen aan het 10k programma van Evy. Stiekem droom ik om ooit een marathon te kunnen lopen, eerst een halve, dus als ik het 10 k programma af heb wil ik gelijk doorgaan met het 20 k programma. Heel benieuwd of ik dat ook kan volhouden!

  Beantwoorden
 • Sonja Diane

  24 september 2015 at 08:41

  Wauw! Ik ben zelf pas sinds 2014 aan het hardlopen. Na een paar blessures (te hard, te veel en flink overgewicht) loop ik inmiddels 10km zonder problemen. Je verhaal inspireert me om mijn doel bij te gaan stellen…..ik had in mijn hoofd in 2017 een halve marathon te gaan lopen, maar misschien is Amsterdam 2016 ook wel haalbaar! Bedankt voor het delen van je verhaal!

  Beantwoorden
 • anke

  24 september 2015 at 10:11

  Leuk om te lezen hoe je begonnen bent! Wie maakt er nu de meeste kilometers in de familie volgens de NIKE+app?
  Hier ook een fan van EVY! @Nynke: toen ik begon had Evy nog geen 20km programma. Ik heb zelf een jaar in mijn uppie uitgebouwd tot ik 21 km kon lopen en na anderhalf jaar heb ik mijn eerste wedstrijd gedaan: gelijk maar de halve marathon (en dat in twee uur)! Binnen twee jaar nadat ik begonnen was had ik bijna alle loopafstanden in een wedstrijd gedaan (ja, ook die marathon), behalve…. een 5 kilometer wedstrijd! Ik ben nu 3,5 jaar bezig met hardlopen en na de volgende (hele) marathon in Eindhoven gaat het er van komen: de eerste 5 kilometer wedstrijd!

  Beantwoorden
 • Yildiz

  24 september 2015 at 22:46

  Ik ben vorig jaar begonnen toen ze op mijn werk een hockeyteam waren begonnen. Ik had mij ondanks ik nooit aan hockey of een ander sport heb gedaan opgegeven. Een paar keer gingen wij trainen voordat de bedrijvencompetitie begon en had al gelijk door dat mijn conditie 0,0 was.
  Ik wilde mijn conditie verbeteren en sneller worden, dus ben ik na het werk gaan hardlopen. Ik begon met een rondje van 2km met een stukje hardlopen en veel wandellen. Mijn del was het complete rondje te lopen.
  Later ontdekte ik dat het ook met een app op je telefoon bijgehouden kon worden. “Runkeeper”. Heel snel liep ik een knieblessure op en kon niet meer hardlopen. Via fysio en oefeningen ben ik weer rustig aan begonnen met hardlopen en lid geworden van een loopgroep om beter te leren lopen.
  Ik vind het erg leuk om steeds sneller te worden en mijn favoriete wedstrijdjes zijn dan de 5km. Afgelopen zondag heb ik ook voor het eerst de Dam tot Dam gelopen, een geweldige ervaring. Volgende maand mijn eerste halve marathon.
  Ik kan steeds verder maar blijf de 5km het leukst vinden, er staat dan binnenkort de 5km Gaasperplasrun op mijn planning.

  Beantwoorden

Geef een reactie