Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Sneller zijn

Hoe deal je met mensen die sneller zijn?

Sneller willen zijn is een doel van menig hardloper. Lang niet van iedereen, maar het is wel één van mijn doelen. Althans, ik kom er steeds meer op terug: door mijn New York-plan breid ik liever m’n lange afstanden uit, dan dat ik focus op snelle tijden. Toch was (en is) dit een dingetje waar ik me best druk om kan maken: ik wil sneller zijn. Sneller dan die ene persoon. En als die persoon dan toch sneller is, dan kan ik daar goed van balen. Maar hoe ga je daar nou mee om?

Eigenlijk kan ik hier een blogpost vól oneliners van maken: kijk naar jezelf, niet naar een ander, focus je op het positieve, trek je niks aan van anderen, etc., etc. En dat is het ook grotendeels: je moet je focussen op jezelf, en niet op een ander. Zodra je daarmee begint, scheelt het al heel veel hoe jij kijkt naar de snelheid van anderen.

Waarom baal je dat iemand anders sneller is dan jij? Dit kan verschillende redenen hebben. Zo kan ik het van de ene persoon beter hebben dat diegene sneller is, dan van een ander. Probeer dit eens een keer in kaart te brengen. Waarom baal je eigenlijk? Omdat diegene pas net is begonnen met hardlopen? Of omdat jullie samen een wedstrijd zouden gaan lopen en omdat hij of zij er ineens vandoor rent? Omdat zijn of haar statistieken beter zijn? Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom je zou balen. Schrijf dat eens allemaal op en kijk waar het aan ligt. Wedden dat je helemaal geen gegronde reden hebt om jaloers te zijn?

Verander je mindset

Tsja, een logische vervolgstap is dan eigenlijk: verander je mindset. Heel toevallig is dit bij mij redelijk natuurlijk gegaan omdat ik andere doelen kreeg dan sneller zijn dan iemand anders.

Verwijder apps met leaderboards

Ik heb het idee dat al steeds minder mensen de Nike+ app gebruiken. Het grote nadeel (maar kan ook als een voordeel werken) is het leaderboard. Hierbij kun je zien hoeveel kilometers iemand heeft gelopen en hoe snel diegene was. Dit kan jaloerse reacties opwekken! Zelf kijk ik niet meer naar het leaderboard omdat ik de Nike app niet meer fijn vindt om te gebruiken.

Probeer je er echt niks van aan te trekken

Als je redenen op papier hebt gezet, én die apps hebt verwijderd, dan zul je zien dat er helemaal geen goede redenen meer over blijven om jaloers te zijn op mensen met snellere tijden. En tóch blijft er iets aan je knagen. Tóch baal je als iemand anders sneller is; terwijl jij al zo lang aan het lopen bent!

Probeer je er dan toch echt niks van aan te trekken. Ja, dat is moeilijk. Dat vind ik ook. Maar let op: iedereen is anders. Als je een vrouw bent, heeft het geen zin om jezelf te vergelijken met een man. Ben je zelf 1.60 meter lang, vergelijk jezelf dan niet met iemand van 1.95 meter. Weeg je 60 kilo, vergelijk jezelf dan niet met iemand van 80 kilo. Er zijn zo ontzettend veel factoren die ervoor zorgen dat de ene persoon sneller is dan de ander. Probeer je er dus echt niks van aan te trekken.

En tsja, wil je echt sneller worden? Dan moet je aan de bak. Vraag diegene om tips: hoe is hij of zij zo snel geworden. Maar ga ook intervallen, of ga bij een atletiekvereniging. Ga anders eten. Doe keihard je best om sneller te worden.

Hoe deal jij met mensen die sneller zijn?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

2 Comments

 • Rianne

  17 maart 2017 at 19:17

  Stom is dat eigenlijk he, dat we ons zo vergelijken met anderen.. Ik doe het zelf ook nog regelmatig en ik ga me er vaak niet beter door voelen. Ik probeer me er nu niet teveel mee van aan te trekken en voor de marathon van New York zal ik toch echt moeten intervallen als ik sneller wil worden. Ik ben weer helemaal gemotiveerd om dit te gaan doen!

  Beantwoorden
  • Josianne

   20 maart 2017 at 09:36

   Hee, ga je ook New York lopen? Dit jaar ook? En nee, dat vergelijken is echt zo slecht inderdaad (ik doe het zelf ook hoor), maar het blijft wel lastig om het níet te doen.

   Beantwoorden

Geef een reactie