Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

5 x Hoe houd je lange duurlopen vol?

Misschien ben je aan het trainen voor je eerste halve marathon, misschien zelfs voor een hele marathon. Hoe dan ook; je komt niet onder de lange duurlopen uit en je zult toch echt op pad moeten. Maar hoe houd je zo’n duurloop nou vol? Je bent minimaal voor een uur onderweg, dus je moet jezelf wel even kunnen vermaken. Wij presenteren: onze 5 beste tips. Eerder schreef Zélia hoe je duurlopen kan overleven. 

Houd er met je dagplanning rekening mee

Ik zei het net al: je bent zeker een uur onderweg, misschien wel twee of drie uur. Ga er maar van uit dat je náást het rennen ook nog een uur nodig hebt om op te warmen, om te kleden en te douchen. Als je de rest van de dag vol hebt gestopt met allerlei afspraken, dan ben je tijdens het rennen alleen maar daaraan aan het denken. Houd de rest van je dag rustig, óf zorg voor wat meer speling zodat je daadwerkelijk alle tijd hebt om hard te lopen. Plan dus niet je kapper om 09.00 uur en een lunch met een vriendin om 12.00 uur als je daartussen nog moet hardlopen. Dat red je niet.

Stel je mindset erop in

 photo Bos 2_zpsghfffah0.jpg
Het heeft geen zin om twee uur te gaan lopen als je na een kwartier al denkt: ben ik er al bijna? Dan wordt het wel een héle lange run. Bedenk van tevoren: oké, ik ga nu x aantal uren lopen. Dat is prima en ik heb er zin in! Zo ben je geestelijk al beter voorbereid op die lange duurloop en kun je er beter tegenaan.

Zorg voor goede muziek

Als je saaie of stomme muziek op je telefoon of mp3-speler hebt staan, ben je continu bezig met het doorklikken naar volgende liedjes. Dat schiet niet op natuurlijk. Zorg voor goede muziek waarop jij al die tijd lekker kunt rennen. Misschien met een extra beat erin zodat je even lekker hard kunt gaan als je er doorheen zit. It’s up to you! Kijk eens ook naar de playlisten speciaal voor hardlopers op Spotify!

Beloon jezelf achteraf

 photo DSC_0084_zpsajx2kjik.jpg
Nu het langzaamaan winter wordt, wordt het ook kouder. Het regent misschien wat vaker en met een beetje pech (sorry sneeuwliefhebbers) gaat het nog sneeuwen ook. Na je duurloop ben je verregend en verkleumd en niets is lekkerder dan een beloning achteraf. Dit kan natuurlijk al met een warme douche zijn, maar beloon jezelf ook eens met een warme chocolademelk bijvoorbeeld. Heerlijk!

Zoek een nieuwe route uit

Hier hebben we al vaker over geschreven, maar als je lange tijd onderweg bent, kijk je misschien tegen dezelfde omgeving aan als altijd. Rijd een stukje verder weg en ga daar een rondje rennen. Je kijkt dan tegen een compleet nieuwe omgeving aan en dat maakt het nét even wat leuker! Je kan routes vinden via safstandmeten.nl

Dit zijn onze beste tips om duurlopen vol te houden.

Hoe houd jij duurlopen vol?

Omslagfoto: via Unsplash

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

2 Comments

  • Bente

    1 februari 2016 at 15:55

    Het belangrijkste is bij mij mijn mindset. Als ik weet dat ik een lange afstand gaat lopen dan lukt het ook (zo vliegen de eerste kilometers vaak voorbij terwijl als ik van te voren besluit een rondje van 5 kilometer te lopen ik na 2 kilometer soms al aan het aftellen ben ;))

    Beantwoorden

Geef een reactie