Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardloopweek

Hoe kom je uit een hardloopdip?

Als je al een tijdje rent, dan ken je hem wel: de hardloopdip. Je hebt misschien net een grote wedstrijd gelopen, en daar heb je weken, misschien wel maandenlang naartoe getraind, en dan is het voorbij. Je hebt geen doel meer om naar toe te werken en je vraag je bij elke run af: waarom doe ik dit in hemelsnaam? Of je gaat misschien niet eens naar buiten. Ja, je hebt hem te pakken: de hardloopdip. Maar natuurlijk ben je niet helemaal klaar met hardlopen, je vindt het nog steeds hartstikke leuk, dus hoe kom je uit een hardloopdip? Want het allerliefste wat we doen is naar buiten gaan om een stukje te rennen, toch?

Stel een nieuw doel voor jezelf

Dit werkt misschien nog wel het beste: stel een nieuw doel voor jezelf. Op die manier móet je wel naar buiten om te trainen en zo vind je het vanzelf weer leuk. Zet alle trainingen in je agenda, en ga op die afgesproken dagen naar buiten om te trainen.

Ren korte stukjes

Je hebt misschien net getraind voor een marathon, en dat betekent dat je de laatste weken flinke afstanden hebt gerend. Na je marathon mag je het beste ven rustig aan doen. Ga ook voor korte runs naar buiten. Ja, misschien zijn die runs dan maar maximaal 4 a 5 kilometer, dat is helemaal niet erg. Je houdt daarnaast ook zeeën van tijd over omdat je niet meer drie uur onderweg bent 😉

Ga een challenge aan

Iedereen heeft wel een beetje competitiedrang in zich, en dit helpt heel erg bij het ‘overwinnen’ van een hardloopdip. Start met je vrienden een Nike+ challenge om te kijken wie de meeste kilometers in een maand kan rennen, of kijk via Strava wie het snelste is op een bepaald stuk. Je hoeft nu niet meer te focussen op een heel strak schema, dus je kunt doen wat je wil. Speel hiermee en ga de competitie aan!

Neem rust

Heb je écht geen zin om naar buiten te gaan? Neem dan gewoon lekker je rust. Je hoeft ook even niet te lopen, dus geniet daar met volle teugen van. Niemand die je dwingt om naar buiten te gaan, dus ga ook lekker niet. Ga in plaats daarvan wandelen, of een stukje zwemmen of fietsen. Misschien niet zo leuk als hardlopen, maar zo blijf je toch een beetje in beweging.

Doe mee aan een running streak

In december organiseerden wij met Just Keep Running de #santastreak: in de maand december élke dag lopen. Je hoeft geen verre afstanden te rennen, minimaal 3 kilometer was bij ons ‘de regel’. Door élke dag te rennen, daag je jezelf weer een beetje uit en het is de perfecte manier om uit een hardloopdip te komen omdat je wel móet gaan. Na een tijdje wordt het een gewoonte en kun je niet meer zonder 😉 Er bestaan hardlopers die dit al járen doen!

Heb jij wel eens last gehad van een hardloopdip? Hoe kwam jij er weer uit?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie