Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hoe van hardlopen te (blijven) houden

Als je net met hardlopen begint, ben je stapelgek op deze sport. Of als je net je eerste marathon hebt gelopen. Of een PR op de 10 kilometer. Maar hoe zorg je er nu voor dat je verliefd blijft? Ook tijdens saaie, doordeweekse rondjes?

Net zoals iedere (lange) relatie heeft ook deze zorg, tijd en liefde nodig. Je moet erin investeren. Wie geen aandacht aan zijn partner schenkt, zit uiteindelijk alleen op de bank. Wie geen moeite doet voor hardlopen, zit uiteindelijk alleen máár op de bank.

Natuurlijk, grote evenementen, wedstrijden en PR’s zijn belangrijk om de liefde aan te wakkeren. Maar het zijn die kleine, dagelijkse handelingen die het vuurtje aan houden. Daarom een paar tips om de liefde in leven te houden en te blijven rennen.

Mooie kleding

Wie wordt er niet blij van een paar gloednieuwe hardloopschoenen of een toffe top? Natuurlijk kun je je oude shirts aanhouden tot ze uitelkaar vallen, of in een afgeknipte spijkerbroek een rondje rennen. Maar net zoals het heerlijk is je op te tutten voor een avond uit met je lief, werkt het net zo goed voor hardlopen.

Als je je goed voelt in wat je draagt, komt dat naar voren in je prestaties. Misschien loop je nét die kilometer extra om je nieuwe schoenen uit te proberen. En nee, je hoeft geen fortuin uit te geven. Bij Primark, Decathlon en H&M scoor je items voor een (zeer) schappelijke prijs.

 photo love running 1_zpsykxslgu6.jpg

Tijd inruimen

Lange dagen op werk, vakantie, avondjes in de kroeg, kinderen in bad doen: er zijn duizend dingen die ervoor zorgen dat je niet hardloopt. Daarom is het slim om je runs in de agenda te zetten. Maak van hardlopen ook een prioriteit. Kies bijvoorbeeld voor een ochtend en avond in de week en houd je daaraan. Net zoals het fijn is om quality time met je lief te hebben, zul je ook merken dat deze uurtjes voor jezelf erg prettig zijn. Mijn tip? Loop ’s ochtends. Dan heb je je work-out al gehad en kun je ’s avonds met een gerust hart op het terras blijven hangen.

Doe eens wat anders (I)

Om de liefde voor hardlopen fris te houden, is het goed om ook eens andere sporten uit te proberen. Zo kun je het afwisselen en voorkom je een sleur. Of je fietst, zwemt of wandelt als je eens geblesseerd bent. Ook yoga en pilates zijn goede aanvullingen: zo blijf je soepel en train je je spieren.

Doe eens wat anders (II)

Loop je – net als ik – altijd hetzelfde rondje? Kies dan voor een andere route! Neem de bus naar een onbekende plek en ren terug. Dwaal door je wijk en ontdek parken en straten waar je nooit eerder bent geweest. Of doe mee aan een race waar je nooit eerder aan mee hebt gedaan. Wat dacht je van een trail, color run of halve marathon?

Denk eens na

Waarom hou je van hardlopen? Wat doet het met je? Hoe voel je je tijdens het hardlopen, en erna? Hardlopen kan lastig zijn. Tijd inruimen, in conditie blijven, spierpijn en logge benen. Nadelen kun je vast zó opnoemen. Maar wat vind je nu fijn? Waar word je blij van? Of je nu aan het rennen bent of achter je computer zit: neem even de tijd om na te denken waarom jij van hardlopen houdt.

Je bent er ooit mee begonnen en je doet het nog steeds. Waarom? Omdat het je hoofd leeg maakt, omdat het je sterk maakt, omdat je fit blijft. Soms moet je daar gewoon even aan herinnerd worden. Om verliefd te blijven.

Wat doe jij om verliefd te blijven?

 photo love running 3_zpsjgzxvfku.jpg

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

2 Comments

Geef een reactie