Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

How to: sportkleding wassen en geurtjes voorkomen

Je hebt een hartstikke fijne sportbroek die je het liefst iedere keer dat je gaat hardlopen aan doet. En een mooi shirt, dat supergoed zit en er ook nog erg leuk staat. Of die fijne sport-bh, die precies genoeg ondersteuning geeft, maar niet zo strak zit dat je het benauwd krijgt. Maar na een tijdje vervagen de kleuren en past het niet meer zo mooi door het wassen. En die geur! Die krijg je er maar niet uit. Herkenbaar?

Mijn nieuwe zwarte broek is veel donkerder dan het zwarte hemdje dat ik al een tijdje heb. En als ik de la opentrek waar mijn sportkleding in ligt, dan ruik ik die mengeling van zweet en wasmiddel. Niet fijn! Ik ging dus zoeken naar hoe mijn sportkleding het beste mooi blijft en weer lekker gaat ruiken (of in ieder geval stopt met het ruiken naar zweet, ook na het wassen). En dat willen jullie vast ook weten!

sportkleding wassen

Sportkleding wassen

  • Sportkleding wassen doe je het beste op een lage temperatuur.
  • Zorg goed voor je sportkleding, net als bij je normale kleding. Scheid de kleuren van elkaar, doe ritsen en haken dicht, eventueel binnenstebuiten en gebruik een waszakje. Het kan ook goed zijn om je sportkleding apart te wassen van je normale kleding.
  • Gebruik geen wasverzachter! Wasverzachter tast het lycra in je sportkleding aan.
  • Sommige wasmachines hebben tegenwoordig een speciaal programma voor sportkleding. Dit programma gebruikt een lagere temperatuur en spoelt beter uit.
  • Er moet geen wasmiddel in je sportkleding achterblijven. Vloeibaar wasmiddel is beter uit te spoelen, maar poeder is beter voor je wasmachine. Bij een koude was lost vloeibaar wasmiddel beter op dan poeder. Dit is dus een persoonlijke keuze.
  • Sportkleding droogt hartstikke snel aan de lucht. Gelukkig maar, want de droger is geen goed idee. Hang het dus op een rekje en laat het aan de lucht drogen.

Geur wegkrijgen

  • Het liefste was je je sportkleding nog dezelfde dag van gebruiken, aangezien de geur zich hecht aan je sportkleding als je het laat liggen.
  • HG verkoopt ‘wasmiddeltoevoeging tegen nare geurtjes in sportkleding’ (€4,99 voor 500 gram). Het voordeel? Het werkt goed en kost je weinig extra moeite. Het nadeel? Je hebt aardig wat nodig, waardoor het best snel op is en je nieuwe moet kopen. Volgens de verpakking kun je hier 16 wasbeurten mee doen.
  • Oma’s wondermiddeltje: natuur- of schoonmaakazijn (€0,32 voor 1L schoonmaakazijn). Vul een emmer met de azijn (kan onverdund) en leg je stinkende sportkleding hierin. Dit laat je minimaal een uur liggen, maar langer is ook niet erg. Spoel je kledingstuk goed uit onder de kraan voor je het normaal wast in de wasmachine. Je kan ook een beetje azijn bij je was in de wasmachine doen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

2 Comments

Geef een reactie