Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

How to: The Art of Travelling Light

Ik ga op reis en ik neem mee: 18 setjes kleding, 4 paar schoenen, twee bikini’s, handdoeken… Voor je het weet ben je 20 kilo verder. Maar wat doe je als je (een paar dagen) weggaat, weinig ruimte hebt in je tas of trolley en ook je hardloopspullen mee wilt nemen? 

The Art of Travelling light

Het is een kunst: reizen met het minimum aan spullen en optimaal gebruikmaken van ruimte en gewicht. Maar het is wel een kunstje dat iedereen kan leren. En het komt zeker van pas als je met handbagage reist. En reizen met enkel handbagage heeft flink wat voordelen. Je hoeft niet eerst een tas of koffer in te checken. Je bent sneller in en uit het vliegtuig en op weg naar je bestemming. Je hoeft na de landing niet oeverloos te wachten bij een bagageband. En reis je alleen met handbagage, dan betaal je bij de meeste maatschappijen een stuk minder voor je ticket. EasyJet is een van de lowbudget-luchtvaartmaatschappijen met vele ‘beperkingen’. Daar mag je – gratis – alleen één stuk handbagage bij je dragen, en vaak telt een hand- of laptoptas ook al. Kortom: wie licht reist is sneller, mobieler en vaak goedkoper uit. De kunst zit ‘m erin dat je moet leren reizen met minder. Dus, wat neem je mee en wat laat je thuis?

Alleen het onmisbare

De hardlopende reiziger zou zich moeten laten leiden door het volgende principe: het maakt niet uit hoe lang je wegblijft; je moet altijd inpakken alsof je maximaal twee dagen van huis bent. Maar hoe doe je dat, zonder belangrijke of fijne dingen thuis te laten?

 photo IMG_7484_zpsxhhfdoid.jpg

Alles in perspectief

We reizen steeds vaker, korter en sneller, vergeleken met tien of twintig jaar geleden. Een ticket naar Milaan is zo geboekt, voor 30 euro zit je in Parijs. De reis wordt ook steeds lichter: bijna alle koffers zijn van lichtgewicht materiaal gemaakt. Maar het schiet niet op om zo’n koffer van dun plastic vol te stoppen met zware broeken. Leer daarom te leven met minder. Ben je daar slecht in en ga je altijd op vakantie met tig tassen en koffers? Onthoud dan dat het (meestal) maar om een paar dagen gaat. Eenmaal thuis heb je al je friebels en frutsels weer om je heen. Dit red je best!

Kies de juiste vorm

Voordat je begint met inpakken, kies je eerst waar je je spullen in doet. Ga je met de trolley of kan alles in een rugzak? Heb je een weekendtas? Bij het maken van je keuze zijn de volgende zaken belangrijk: het nettogewicht van je tas of koffer (dus zonder iets erin), de grootte en de vorm. Lang lopen of veel trappen zou bijvoorbeeld voor een rugzak pleiten. Nog een voordeel van bagage van stof: het is flexibel! Je propt het heel makkelijk in de vakken in het vliegtuig.

 photo IMG_1051_zpsbx1cy7fl.jpg

Voorspelling: zon. In werkelijkheid? 😐

Een slimme meid…

…(of jongen!) is op de toekomst voorbereid. Een van de manieren om te voorkomen dat je bagage onnodig zwaar is, is door voor vertrek de weersvoorspellingen te checken. En liefst de voorspellingen van een lokale krant of website. Ben je 4 dagen op een plek en geven ze een dag regen op? Probeer dan op de andere dagen hard te lopen. Zo hoef je geen regenjasje mee te nemen. Alle dagen prachtig weer? Gooi een of twee zomerse setjes in je koffer. Wil je vaker lopen? Kijk dan of je op je bestemming een (hand)wasje kunt doen. In de zon droogt het zo!

Natuurlijk kun je nooit helemaal op de weersvoorspellingen vertrouwen. Zorg daarom altijd voor een alternatief. Hardlopen met een te warme top in de volle zon of juist in een hemdje als het 4 graden is, is niet bevorderlijk voor je prestaties of je gemoedstoestand. Neem bijvoorbeeld een driekwart legging mee (die kun je met warm weer ook best dragen) en twee verschillende tops, een met korte en een met lange mouwen bijvoorbeeld.

Bespaar nooit op schoenen

Niet in de winkel, en niet in je bagage. Ga niet, om ruimte te besparen, op je vakantieplek op je Allstars lopen “omdat je die toch al bij je hebt”. In dat geval kun je die gympen beter in je tas proppen en tijdens de reis je hardloopschoenen dragen. Is ook nog eens comfortabel!

 photo IMG_0811_zpsndymgsbq.jpg

Mag ik alweer terug…?

Drie soorten douchegel?

Douchegel, badschuim, shampoo, conditioner, mascara, blush, twee lippenstiften… Voor je het weet heb je de halve drogist in je tas. Ga je naar een hotel? Dan staat daar shampoo, douchegel en conditioner. Wees selectief en kies verder voor (mini’s van de) producten die je zeker weten gaat dragen.

Meer met minder

Een wandeling op de planning? Dan kun je heel goed je hardloopkleren dragen. En misschien past die zwarte hardlooptop wel heel goed bij je spijkerbroek! Combineer je stukken slim. Veel moderne hardloopkleding onderscheidt zich nauwelijks van normale (vrijetijds)kleding. Denk aan regenjasjes van Nike, of leggings met gave prints van Adidas: daar kun je best mee voor de dag komen!

 photo IMG_0930_zpst9lshycw.jpg

Dagje Etna in mijn hardloopkloffie!

Draag de grootste hindernissen

Een spijkerbroek? + 1 kilo. Windjack? Neemt flink wat ruimte in beslag. Draag daarom de stuk die het meeste ruimte innemen of het zwaarst wegen. Je kunt een jasje altijd om je arm slaan of om je middel knopen als het je warm is.

 photo IMG_0680_zpskgaeitu1.jpg

Deze ene hardloopoutfit heb ik die vakantie denk ik wel zes keer gedragen…

Gebruiken en hergebruiken

De grootste truc om langere tijd te reizen met weinig spullen? Wassen, drogen en nogmaals dragen. Even slikken misschien als je een maand of 7 op reis gaat. Maar geloof mij: niemand interesseert het ene fluit wat je draagt. En zelf maakt het je na twee weken ook niet meer uit. Kies je favoriete en meest multifunctionele items, miniflesje wasmiddel in de tas en recyclen maar…

Veel reisplezier!

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie