Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Tips
  • /
  • How to: Voorkom schurende benen tijdens het hardlopen

How to: Voorkom schurende benen tijdens het hardlopen

Het weer wil dan misschien niet echt mee werken en de zomerse temperaturen kunnen we op 1 hand tellen maar we gaat toch echt richting de zomer. Officieel is het al zomer, hallo zon?? Als we de weerberichten mogen geloven kunnen we daar nog wel even op wachten. De meeste van jullie rennen denk ik momenteel nog in een hardlooplegging. Misschien nog steeds een lange of misschien heb je die al omgewisseld voor een drie kwart legging. 

Toen het even zomer was zag ik heel veel hardlopers rennen in een short. Zelfs tijdens de marikenloop liepen veel in shorts. Ik heb zelf geen ervaringen om in een short te lopen maar ik wil deze zomer toch een keer proberen. Nu heb ik zelf dikke boven benen en dat schuren, daar ben ik wel bang voor. Ik hoor namelijk van veel meiden die dus in shorts lopen en die benen hebben waar je u tegen zegt, dat zij zelfs last hebben van het schuren. (Dit kan komen omdat je smalle heupen hebt). Als je benen tegen elkaar schuren dan krijg je rode plekken en hoe langer je dan blijft lopen hoe meer je het open haalt tot bloeden toe. Je zweet dan ook nog, dat gaat pijn doen! Hier een paar oplossingen die misschien wel helpen:

  • Koop strakke shorts. Je hebt loszittende shorts en je hebt strakke shorts en strakke shorts zouden beter tegen het schuren werken. Koop natuurlijk je short ook niet te klein. Het kan zijn dat je short op die plekken dan dunner worden door het schuren maar zo voorkom je dat het direct op je been komt. 
  • Kies een short zonder grote naad. Shorts met grote naden kunnen irritaties veroorzaken omdat de naad dan tegen je andere been schuurt.
  • Smeer vaseline in voordat je gaat hardlopen. Loop je toch liever in een loszittende short, smeer je boven benen dan in met vaseline. Als je 5 km gaat lopen dan is 1x insmeren wel genoeg maar als je langere afstanden gaat lopen kan je het beste een mini potje vaseline meenemen.
  • Gebruik talkpoeder. Talkpoeder neemt de vocht ook op en zou tegen het schuren helpen.

Het zijn geen wondermiddelen maar bij de ene kan het helpen en bij de ander minder maar het is wel het proberen waard als je last hebt van schurende benen!

Bron foto: Run2day

Heb jij nog tips om schurende benen te voorkomen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

7 Comments

Geef een reactie