Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

How to: zo vind je een hardlooproute in het buitenland

Ik ga graag op reis en als ik de kans heb, dan ga ik ook minimaal 1x hardlopen op mijn bestemming. Het is een geweldige manier om een nieuwe omgeving te ontdekken en daarnaast heb je even wat tijd voor jezelf. Maar wat wel lastig is, is het vinden van een hardlooproute in het buitenland. Dit is hoe wij het aanpakken!

hardlooproute in het buitenland new york
Josianne in New York

Waar?
Er zijn een aantal plekken waar je in iedere stad wel kunt hardlopen. Zo kun je altijd terecht in een park, desnoods loop je meerdere rondjes. Een natuurgebied is ook een prachtige plek om te lopen, loop bijvoorbeeld door de duinen, over het strand of door het bos. Als de stad genoeg rekening houdt met voetgangers, dan kun je ook in de buurt van je hotel of ‘downtown‘ lopen.

Mijn persoonlijke favoriet is langs ‘de rivier’. Door veel steden loopt een rivier en er is een grote kans dat de weg ernaast vlak is; erg fijn voor ons Nederlanders. In de afgelopen twee jaar ben ik in een aantal steden geweest en ze hebben allemaal een rivier:

  • Londen: Theems
  • Boedapest: Donau
  • Parijs: Seine
  • Bilbao: Ría del Nervión O de Bilbao
  • Vilnius: Neris
  • Antwerpen: Schelde


Zelia in Parijs

Hoe?
Maar hoe vind je de beste plekken om te gaan hardlopen? Natuurlijk kun je altijd in je netwerk rondvragen, wie weet is er iemand met de ultieme tip. Heb je die gelegenheid niet?

Kijk dan eens op Google Maps. Zoek je hotel op en kijk wat dichtbij is. Parken, rivieren en natuurgebieden zijn in één oogopslag zichtbaar.

Op Nike+ vind je een plattegrond waar de populairste routes van de stad zijn aangegeven. Zo weet je zeker dat je hier goed kan hardlopen! Soms zijn dit routes van evenementen, dus kijk wel even goed of de route niet over de autoweg gaat.

Google is your best friend! Google op ‘running in [bestemming]’ en je vindt vast een aantal routes.

In sommige steden hebben ze ‘running tours’. Je rent dan samen met je tour guide van plek naar plek tijdens je rondleiding. Hartstikke leuk, maar let dan wel goed op of je het tempo en de afstand aan kan. Soms is dit van te voren bekend, soms wordt dit in overleg vastgesteld.

Misschien heb je geluk en kun je de hulp van een local inroepen. Wellicht loopt de conciërge van je hotel ook hard en kan die je wat tips geven? Als je mensen tijdens je reis ontmoet en over hardlopen praat kan het ook nooit kwaad om te vragen waar ze hardlopen.

Behalve de route zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten bij hardlopen in het buitenland.

Heb jij nog tips voor het vinden van een route in het buitenland?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie