Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Ik mag weer hardlopen!

En toen was het 1 januari. De dag waar ik al weken naar uit keek. Niet omdat ik dan feestjes ging vieren (gelukkig nieuwjaar!), niet omdat 2015 weer begon.. Nee, omdat ik de dagen af zat te tellen tot ik weer ging hardlopen. Na twee maanden zonder hardlopen, maar mét fysiotherapie en krachttraining (en daarvoor al 2 maanden dat én hardlopen) zou mijn knie toch wel weer klaar moeten zijn voor het hardlopen?

Nou, ik kan je vertellen, dat was ‘ie. En anders ik wel!

1 januari, les 1, 2,49k
Ik wilde 1 januari eigenlijk al vroeg lopen, maar 31 december besloot ik om toch naar een huisfeestje in Amsterdam te gaan. Ik had weinig geslapen en was pas in de middag thuis, maar niks hield mij tegen. Hardloopspullen aan, Evy erbij en gaan! En het voelde HEER-LIJK!

Wat heb ik genoten van die run. Ik liep zonder ergens op te letten (snelheid, tijd). Ik luisterde naar Evy en lette goed op of ik mijn knie niet ging voelen. Ik zigzagde onderweg een paar keer om achtergebleven vuurwerk te ontwijken en was na 2,49k weer thuis. Na even stretchen en de eerste dag buikspieroefeningen van de 30 day flat abs challenge van Blogilates was ik weer klaar met sporten en mocht ik nu van mezelf de bank op met een serie.

3 januari, les 2, 2,76k
Eigenlijk kriebelde het 2 januari alweer om te gaan, maar goed. We maken het niet te bont! Ik pakte Evy er weer bij en ging naar buiten. Pas toen ik buiten stond had ik door dat het een beetje regende, maar ook dat hield me niet tegen. Onderweg realiseerde ik me weer hoe fijn dat soms is, hardlopen in de miezerregen. Echte regen vind ik ook minder hoor!

Het lopen ging weer heel fijn, maar ik kreeg nu wel een beetje kramp in mijn onderbenen. Tijdens het wandelen schopte ik mijn voeten een beetje los, dus ik kon wel gewoon mijn tijd vol maken. En last van mijn knie? Ook niet! Ik vond het erg leuk om te zien dat ik al 250 meter verder liep, terwijl we voor mijn gevoel niet meer minuten hebben gelopen (ik kijk nooit naar het schema, ik hoor het vanzelf wel wat moet ik lopen). Na het lopen weer stretchen en buikspieren en verder met school.

6 januari, les 3, 3,12k
Eigenlijk wilde ik 5 januari lopen, maar ’s ochtends om half 7 vond ik wel heel vroeg en ’s avonds had ik daar geen zin meer in. Maakt niet, 6 januari valt ook nog binnen de week. Ik liep les 3 in Leeuwarden. Ik fietste eerst naar de weg waar ik altijd loop en ging van start. In deze route zitten een brug en een kleine heuvel. Een beetje zenuwachtig was ik wel, want mijn knie ging snel pijn doen als ik niet vlak liep. En nu? Wel voorzichtig gedaan, maar geen last gehad! En toen ik aan het einde op mijn horloge keek, ineens meer dan 3k!

Maar, ook deze keer kreeg ik weer kramp in mijn onderbenen. Ik heb dat ook als ik bij de fysiotherapeut mijn squats en lunges doe en vervolgens mijn balansoefeningen moet doen. Dan kan ik ook niet op 1 voet op zo’n halve bal blijven staan, maar dit voelt hetzelfde. Deze keer ging ik halverwege even stretchen, omdat ik merkte dat ik mijn voet niet meer goed neer kon zetten.

En verder?
Vandaag heb ik weer fysiotherapie, dus ik ga vragen naar de kramp. Misschien weet zij iets wat ik er tegen kan doen!

Komende week ga ik ook weer mooi drie keer lopen. Daarnaast een fysiotherapie sessie en eigenlijk moet ik ook naar de sportschool, maar dat ga ik niet doen. De komende tijd zit ik opgesloten op mijn kamer met schoolboeken en mijn laptop om in februari op stage te mogen.

En goed nieuws: vanaf nu ga ik ook weer iedere week bloggen, in plaats van iedere twee weken.

Nog meer mensen die na een blessure weer gestart zijn? Hoe gaat het?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

2 Comments

  • Manon

    8 januari 2015 at 06:35

    Zo fijn eh!? Om weer te mogen lopen! Ik heb precies hetzelfde als jij, 1 januari weer gestart met een start to run programma (van Atletiekunie overigens). Het is zooooo fijn om weer te mogen lopen. Blessure is super zuur, maar het heeft m’n motivatielevel wel 1000x vergroot haha 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie