Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ik vier een (hardloop)feestje!
(hardloop)feestje

Ik vier een (hardloop)feestje!

Ik heb heel erg goed nieuws van mijn kant, en als je ons volgt op Facebook of Instagram heb je dat al lang al gezien. Als je ons niet volgt, dan blijf je nog even in spanning, want ik ga het deze week in chronologische volgorde vertellen. Lees mee!

Vorige week sportte ik nauwelijks, doordat ik ziek was. Drie dagen op bed en een beetje koorts doet dat met je! Deze week ging ik twee keer naar de fysiotherapeut en heb ik twee keer hardgelopen. Gelijk weer genieten en dan realiseer ik me ook weer dat ik me toch veel beter voel met sporten.

(hardloop)feestje

Zondag 17 april

Zondag is hardloopdag, en op deze hardloopdag wilde ik na een week stilzitten weer hardlopen. Rustig aan en met het schema van de week ervoor in plaats van gelijk door gaan. Het was zondag prachtig weer, dus ik kon echt niet blijven zitten.

Tijdens het lopen had ik nog wat last van ademhalingsmoeilijkheden. Ik was nog flink verkouden en ik had ook nog wat slijm in mijn keel (tmi, sorry!), maar ik heb het allemaal overleefd. Met een redelijk tempo nog ook, sneller dan ik van te voren had bedacht!

(hardloop)feestje

Maandag 18 april

Op maandag is het weer tijd voor de fysiotherapeut. Ik werkte gewoon mijn schema af. Leuk: ik had weer een nieuw schema (en iets verzwaard) en dat was dus lekker knallen. Veel oefeningen waren gelukkig hetzelfde, dus ik hoefde niet de hele tijd te zoeken naar wat ik nu moest doen.

Daarna ging ik door naar de sportschool voor mijn bovenlichaam. Deze keer deed ik wat extra cardio, want het apparaat dat ik nodig had was bezet. 20 minuten lang! Gelukkig ben ik er niet naast blijven wachten, hahaha!

Het was een goede sessie in ieder geval, donderdag had ik nog steeds last van spierpijn…

(hardloop)feestje

Woensdag 20 april

Een dagje op kantoor met stralende blauwe luchten? Die kon ik gelukkig afsluiten met een rondje hardlopen. De lucht was strak blauw, er was een zonnetje, ik had er zin in. Ik had wel wat moeie benen, aangezien ik heen en weer was gewandeld naar kantoor en ook nog de boodschappen had gedaan. Oh, en naar de bus was gerend, hahaha!

Maar het ging heerlijk. Ik loop tegenwoordig gewoon wat goed voelt, niet op een bepaalde snelheid. Mijn fysiotherapeut en ik zijn het er over eens dat het dan teveel geforceerd wordt en dan krijg ik dus sneller last van mijn schenen. Ook loop ik beter als ik sneller loop, qua techniek. De fysiotherapeut zei dat dit komt doordat ik dan actief loop en als ik een langzamer tempo heb, dan zak ik meer ineen tijdens het lopen. Niet goed!

Ik liep 32 minuten, dus (mijlpaal!) voor het eerst langer dan 30 minuten! Als ik straks over de 5k heen zit, is dat de volgende mijlpaal. En dan aan één stuk, en dan… Ja, zo gaan we door. Ik liep woensdag 4,25k!

(hardloop)feestje

Donderdag 21 april

Ik ben sinds deze week begonnen met medisch fitness, wel bij dezelfde praktijk als mijn fysiotherapeut. De main reason was omdat dit gewoon véél en véél goedkoper is dan fysiotherapie. €32 per afspraak, tegenover €60 voor een 10-rittenkaart. Ik krijg meer zelfstandigheid, maar als ik vragen heb, mijn schema wil/kan verzwaren, etc., dan kan ik gewoon aan de bel trekken. Goeie deal toch?

Ik deed eerst mijn normale oefeningen. Het irritante was dat twee apparaten de hele tijd bezet waren, dus terwijl ik ze normaal altijd als één van de eerste oefeningen doe, moest ik ze nu tot het laatst bewaren. Een uur nadat ik klaar was had ik een afspraak met mijn fysio voor de evaluatie, dus ik moest nog een uur doden. Gelukkig kon ik bij de fysio mijn schema voor mijn bovenlichaam afwerken, zodat ik niet een uur zat af te koelen en dan nog naar de sportschool moest.

En dan de evaluatie. GOED NIEUWS! Ik ben officieel klaar met de behandelingen tegen shin splints! (Lees hier heel veel blije en feest smiley’s). Het kostte drie maanden en ik moet nu natuurlijk verstandig blijven sporten en niet te snel opbouwen, maar dan komt het goed! Dankzij het medisch fitness heb ik nog wat begeleiding, maar ik heb nu ook toestemming om andere sporten te doen (groepslessen met mijn zusje, bootcamp, yoga, etc.) Nu moet ik wel verstandig blijven en niet teveel in één keer gaan doen. Gelukkig denkt de rest van het team mee en fluiten zij me wel terug als ik eens te enthousiast ben. Maar goed, dat is wel een (hardloop)feestje waard toch?!

Mijn (hardloop)feestje wilde ik vieren door (duh) te gaan hardlopen. Maar omdat ik dat de dag ervoor ook al had gedaan, leek me dat niet zo slim. Gebak (is het waard) leek me ook niet slim, aangezien ik juist gezond probeer te eten en met Pasen al genoeg schade heb aangericht, haha. Ik denk dus nog even na over mijn (hardloop)feestje. Ga ik het komend weekend vieren door me in te schrijven voor de halve marathon in Eindhoven in oktober?

Hoe vieren jullie een (hardloop)feestje?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

One Comment

 • Yildiz

  22 april 2016 at 06:51

  Wat ben ik blij voor je dat je genezen bent. Wat goed nieuws, is zeker een feestje waard.
  Maar maak het niet te gek en schrijf je niet in voor een halve marathon als je nu nog geen 5 km kan volhouden. Geef jezelf reële doelen.
  Werk eerst aan je basis, afstanden en snelheid komen later toch wel.
  Groetjes Yildiz

  Beantwoorden

Geef een reactie