Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ik zou toch weer aan de bak gaan?

Ik zou toch weer aan de bak gaan?

Riep ik vorige week nog heel hard dat ik echt m’n schema weer op moest pakken na de vakantie, heb ik dat heel stiekem afgelopen week nog steeds niet echt gedaan. Ik zou toch weer aan de bak gaan? De vakantiestemming zat er misschien nog iets te veel in, en misschien bedacht ik ook wel iets te veel excuses om maar niet te hoeven gaan. Hoe mijn afgelopen week ging, lees je hier.

 photo De plicht roept 5_zpsm9ujzaqq.jpg

Vorige week maandag was ik nog in Italië en daar heb ik een uur lang op een supboard gestaan. Dat is natuurlijk geen hardlopen, maar intensief is het wel! Je spant continu je buik-, been- en armspieren aan en dat is best zwaar. Toen ik daarna van het board afstapte, had ik ook wel een beetje zwieberbenen en -armen haha. Het was wel echt superleuk om te doen, dus hopelijk kan ik in Nederland ook een leuk plekje vinden om een keer te gaan suppen.

Daarna heb ik een aantal dagen niks gedaan, ik wilde eigenlijk vorige week vrijdag op m’n verjaardag hardlopen maar m’n bed lag ’s ochtends nog veel te lekker haha, dus dat werd hem ook niet. Afgelopen week was het natuurlijk ook best warm, dus tegen de tijd dat ik m’n bed uit was, was het al veel te warm. ’s Avonds had ik een etentje op de planning, dus toen kon ik ook al niet.

 photo ik zou toch weer aan de bak gaan 2_zpsi3ooajhy.jpgOp zondag moest het er dan toch echt van komen. Niels en ik reden naar de heide bij Laren om daar voor een ronde van 8 km te gaan. Dat werden er uiteindelijk 5,5 (m’n horloge stopte er na 5 km mee). We gingen vrij laat en ook op zondag was het al behoorlijk warm. We liepen een groot deel in de volle zon en die brandde toch behoorlijk. Uiteindelijk hebben we dit stuk wel in een gemiddelde onder de 6’00” gelopen en dat werd wel weer eens tijd. Sinds de halve marathon van Leiden is m’n tempo helemaal ingestort en ik begin nu zelfs een beetje te vrezen voor de halve marathon van Eindhoven. Ik wil die namelijk zo graag onder de twee uur lopen, maar als ik op deze tempo’s blijf doorlopen gaat hem dat niet worden. Dan moet je met een gemiddelde rennen van 5’37” en dat zie ik mezelf nu nog echt niet doen.

Deze week pak ik m’n schema weer echt goed op. De runs staan in m’n agenda vast gezet, dus niets of niemand komt daar meer tussen. De intervals staan ingepland, net als de duurlopen. Het is tijd om weer afstanden boven de 10 km te gaan rennen, dus ook die staan helemaal vast. Ook heb ik heel veel zin om zweetdates in te plannen met andere hardlopers. Kijken of we elkaar kunnen motiveren en kunnen stimuleren om net even een tandje bij te zetten. Nu nog even een paar slachtoffers zien te vinden haha!

Gelukkig staat het wedstrijdseizoen alweer bijna voor de deur, dus we gaan weer lekker knallen binnenkort. Bring it on!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

Geef een reactie