Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

I'm back on track!

Yes, I’m back on track! Afgelopen week flink wat kilometers gemaakt en daar ben ik erg blij mee. Met de halve marathon die steeds dichterbij komt, mag dat nu natuurlijk ook wel gaan gebeuren. Mijn conclusie van afgelopen week: het was benauwd! Enorm benauwd. En dat heb ik gemerkt in m’n snelheid. Hoe het verder ging laat ik je hier lezen, enjoy!

I'm back on track 1.jpg

Dinsdag stond de eerste ronde op de planning. Ik wilde per sé m’n nieuwe Nike-shirtje aan dat ik in Italië had gekocht, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Het was zo ongelooflijk warm en benauwd buiten, een hemdje was zoveel beter geweest. Tip for next time: check even hoe warm het is buiten. Niels en ik liepen weer samen en dit keer liepen we een rondje dat we wel vaker liepen, maar dan andersom. Dat doe ik dus niet meer, de heuvels leken nu veel steiler (nee, Hilversum is zeker niet plat) en dit maakte het nog een tikje zwaarder. Maar… als je kijkt naar m’n snelheid, dan zie je dat die voor mijn doen op dit moment best hoog is, yay!

I'm back on track 2.jpg

Vrijdag ging ik voor m’n tweede ronde van de week. Normaal gezien ren ik op donderdag, maar vanwege een etentje werd hem dat niet. Vrijdag moest ik in m’n eentje rennen, voor het eerst sinds lange tijd. Op zich helemaal niet erg; ik zette m’n muziek lekker hard en ging ervoor! Na zo’n 2/2,5 kilometer moest ik een heuveltje op en vanwege de warmte ging ik niet zo snel. Ineens haalde een auto mij in met daarin twee jongeren van waarschijnlijk net 18, ze hadden de raampjes open en riepen keihard: “doorrennen dikzak!” Ik schrok daar zo enorm van en ik werd zo ongelooflijk boos. Waarom zou je zoiets roepen? Zeker als je zelf met je luie gat in een auto zit. Sorry hoor, daar kan ik echt slecht tegen.

Daarna herpakte ik mezelf gelukkig snel weer en kon ik verder rennen. Na zo’n 3,5 km kreeg ik ineens enorm last van zwieberbenen. Hardlopen werd ineens heel moeilijk en ik kwam gewoon niet vooruit. Daarom ben ik toen maar stukjes gaan afwisselen: hardlopen en wandelen. Bij 4 km heb ik even op een bankje gezeten en wat uitgerust en toen ik me weer goed voelde, besloot ik om verder te rennen. Ik hoefde nog maar zo’n 3 km naar huis, maar uiteindelijk heb ik totaal 7,5 kilometer gerend. Het ging ineens zó lekker. Ik zat er goed in, en ik had nog helemaal geen zin om te stoppen. Toch ben ik na 7,5 km gestopt; op zondag stond er een duurloop op de planning!

I'm back on track 3.jpg

Die duurloop ging echt fantastisch! Er stond 14 km op de planning en van tevoren was ik wel een beetje bang hiervoor, zeker omdat ik al zo lang geen verre afstand meer had gerend en omdat het nog steeds behoorlijk warm was buiten. Maar ik paste m’n playlist wat aan, trok m’n schoenen aan, sleepte Niels om 09:00 uur mee naar buiten en daar gingen we. Richting de Hilversumse heide, langs de kazerne en weer terug via de heide en een stukje stad. Het ging echt ongelooflijk goed en dat geeft me weer een stuk meer vertrouwen in de halve marathon die al bijna is.

Het was echt een superfijne hardloopweek. Hopelijk kan ik dat er de komende weken zo in houden en kan ik m’n afstanden nog wat verder uit gaan breiden, en m’n snelheid weer wat verhogen. Ik heb er in ieder geval weer heel veel zin in en dat is het belangrijkste.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

5 Comments

Geef een reactie