Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Instarun Utrecht 2015

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje of het me gezellig leek om met een paar Instagrammers een rondje te gaan hardlopen in Utrecht. Een paar had ik al ooit gezien bij een hardloopwedstrijd, maar de meesten kende ik alleen maar van de foto’s op Instagram. Ik twijfelde maar besloot toch mee te doen. Gisteren was het zover! De eerste Instarun!

Waarom ik twijfelde? Nou, niet omdat ik het me saai leek. Nee, ik wilde juist heel graag. Maar hoe meer namen ik zag, hoe Spaansbenauwder ik het kreeg. Dat zijn alleen maar snelle lopers! Ik loop nooit samen met iemand anders of met een groep, omdat ik weet dat ik niet de snelste ben. Ik wil niemand ophouden. Gelukkig appte Maaike al dat ze met mij zou blijven, want ze moest op hartslag lopen en het zou toch wel gezellig zijn. Het is tenslotte geen wedstrijd maar een funrun. Good, I am in! Iets met uit je comfortzone gaan – goh, wat doe ik dat veel de laatste tijd!

Gisteren was het zover! Ik haalde Sjoukje op van het station in Eindhoven en samen reden we naar Utrecht. Omdat we samen flink aan het kletsen waren over voornamelijk hardlopen, was het al meteen een stuk minder spannend. Voor wie Sjoukje niet kent: dat is een hele snelle dame die vooral op 5 km heel goed weet te knallen (lees: 5 km in minder dan 20 minuten). Om 14 uur kwamen we aan bij Beach Key West in Utrecht waar al veel meiden stonden. Het weer was helaas wel een beetje dreigend.

De Instarun werd trouwens georganiseerd door Ilse. Zij loopt in oktober in Amsterdam haar eerste marathon voor het goede doel, namelijk DiaBeatit. Je kunt haar hardloopverslagen hier lezen.

Instarun11

Instarun10

Het was tijd om te gaan hardlopen! Onder begeleiding van John, de hardlopende boer. Hij kende de streek uit zijn hoofd, want daar loopt hij veel. We zouden (ja zouden) 8 km lopen. Ik, als stadsmeisje, dacht dat we wel veel op asfalt of fietspaden zouden lopen. Oh boy, WRONG! Ik liep de eerste kilometer aan kop. Dat gebeurt NOOIT! Maar hé, geen wedstrijd he! Dus ik liep en op een gegeven moment riep John dat we trailrun/obstacle run gingen doen. HAHA, grapjas. Maar nee, dat was dus geen grap. Wij hebben kilometers op gras gelopen. Mijn kuiten brandden, ik voelde elke spier in mijn benen en kont. En iedereen liep maar en ik dacht alleen maar: “ik ben ook niks gewend!” Gelukkig riep John dat we heel even op asfalt gingen lopen. Mijn hartje maakte een sprongetje. Helaas was het maar van korte duur. Het was een weg waar we moesten oversteken zodat we weer verder op het gras konden lopen.

Maar het was wel enorm gezellig. Ik liep soms met Nicole, dan weer met Maaike en dan weer met Peggy. Ik vermaakte me enorm. Wat een rondje van 8 km moest worden, werd uiteindelijk een rondje van 10 km. Het waren 10 mooie kilometers en ondanks de dreigende lucht regende het niet, hooray!

Instarun13

Instarun14

Instarun02

Instarun03

Zo dacht ik over de onverharde wegen! 

Instarun04

Instarun01

Instarun06

Instarun12

New Kids-intro!!! 

Instarun05

Tja, Instagram-groepsselfie! 

Net voor de ‘finish’ stond Justin met mijn Go Pro en Gabriëlla met haar camera klaar. Ik maakte nog een oprechte blije sprong en dat had ze op de foto. Superleuke foto is het geworden, dankjewel!

Instarun08

We gingen daarna nog brunchen in de Beach Key West en hebben we nog flink nagepraat. Natuurlijk ging het alleen maar over hardlopen! Ik heb nu zelfs een hardloopdate op de planning staan. Samen met Maaike ga ik 15 km door de duinen lopen. Goed voor de halve marathon en voor mijn kuiten, want wat zijn mijn kuiten mietjes zeg!

Instarun07

Instarun09

Ik wil echt iedereen bedanken die er was. Vooral Ilse en John voor het organiseren en de route! Ik heb niet iedereen gesproken, maar vond het wel ontzettend gezellig en leuk en het is zeker voor herhaling vatbaar! Hoe en wanneer en wat? Geen idee maar ik heb al aangegeven dat ik het wel in Eindhoven wil organiseren. Met een beetje meer asfalt dan ;). 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

4 Comments

Geef een reactie