Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Intervallen, beach run en lekker genieten

Intervallen, beach run en lekker genieten

Wat was Run for KiKa leuk! Een speciaal verjaardagscadeau voor mezelf vond ik het. Ik had verantwoord gelopen met de benauwde omstandigheden en dat was goed te merken de volgende dag.

Maandagochtend om 10 over 9 stond ik al buiten. Ik was vrij en wilde mijn dag graag goed benutten. Ik deed een intervaltraining. Intervaltraining had ik lang niet meer gedaan en ik was benieuwd hoe het zou gaan. 8x 2 minuten hardlopen en 2 minuten wandelen. Maximale tempo 4’58” min/km en gemiddeld 7’50” min/km. In het begin ging ik aardig snel maar hoe langer ik bezig was hoe moeilijker het toch ging worden. Erna voelde ik me voldaan en vond ik het tof dat ik het weer gedaan had. In de middag ging ik met mijn zus naar de sportschool. Lopen op de loopband als warming-up en cooling down en verder krachttraining.

Intervallen, beach run en lekker genieten

Dinsdag had ik een hele belangrijke dag voor mijn mind, body en soul. Ik had een dagje sauna. Lekker weer, water, sauna’s en heerlijk eten. Rust is ook heel belangrijk en ik heb er dubbel en dwars van genoten.

Woensdagochtend stond ik eerder dan normaal naast mijn bed. Ik had een plan en daarvoor moest ik eerder van huis. Ik ging namelijk op de fiets naar mijn werk. 11 km heen en weer 11 km terug in de middag. Wat was dat lekker. Ondanks de warmte in de middag heb ik ervan genoten. Bij thuiskomst vroeg mijn vriend of ik zin had in een duik om af te koelen. Waarom niet? We vertrokken richting het zwembad en namen een heerlijke verkoelende duik. Na al deze activiteit ontbrak er nog iets. Er stond in mijn agenda hardlopen 30 minuten rustig tempo. Net iets voor 10 uur stond ik buiten voor een rondje. Ik had een triatlon verspreid over de dag gedaan. Erna waren mijn benen rustig en kon ik genieten van mijn nachtrust (in hoe verre dat lukte met een enorm warme slaapkamer).

Donderdag voorspelden ze niet heel goed weer dus besloot ik het bij 2x 11 km fietsen te houden en verder ontspannen de avond door te brengen.

Vrijdag verplicht met de auto want in de avond ging ik naar Kijkduin. De Beach Run Challenge stond namelijk op het programma. Samen met Niki en Alyssa reed ik naar Kijkduin. Ik parkeerde mijn auto lekker ver weg zodat we 2,3 km konden inwandelen. We moesten over zand, asfalt echt van alles hebben we gezien, zelfs een enorme helling een duin op.

Intervallen, beach run en lekker genieten

Maar wat we daar zagen was zo mooi. Gelukkig konden we nog even bijkomen van onze tocht voordat we van start moesten. Met de andere meiden wachten we gezellig tot we konden gaan hardlopen. Zélia en ik hadden afgesproken samen te lopen en daar was ik zo blij mee. We gingen van start op het strand en na 1 minuut had ik al zoiets van what the hell, dit is zwaar. Hier was ik dus echt niet op voorbereid. We moesten gewoon verder en natuurlijk deed ik dat. We liepen rustig en dat was goed genoeg, want het parcours was pittig en wij zijn het totaal niet gewend. Het was meer trailrunning dan normaal hardlopen. Dat het parcours was aangepast was ik wel blij mee. Het was echt een mooi parcours, maar om nu drie keer een duin op te moeten hardlopen dat had me wel erg pittig geleken. Gelukkig hoefde het nu maar één keer.

Het uitzicht toen we boven kwamen was zo mooi, eigenlijk vond ik het hele parcours mooi ondanks dat het zwaar was. Iedereen langs de kant was zo aardig en dat hield me wel lekker aan de loop. Dat ik niet alleen liep vond ik zo fijn, anders had ik denk ik wel heel veel conversaties met mezelf gehad. Het was supergaaf en na een drankje en wat kletsen ben ik met Petra, Alyssa en Niki teruggewandeld over het strand richting de auto. Echt genieten. Volgend jaar zou ik deze run zeker wel weer willen doen. Dan met een betere voorbereiding, want als je nooit op zand loopt dan is het echt zwaar dat opeens wel te doen.

Het uitzicht toen Zélia en ik boven kwamen na het beklimmen van een duin

Zaterdag laste ik een verplichte dag niks doen in. Drie uur slapen, enorme hitte en een lichaam dat aanvoelde als: helemaal naar de klote! Zo’n lichaam wil gewoon niks en dan luister ik er ook helemaal naar.

De laatste dag van de week, afgesproken met de meiden in Breda. Vanwege de warmte niet hardlopen helaas, maar wel lekker kletsen over hardlopen en van allerlei andere dingen. Toch wilde ik mijn geplande kilometers lopen. Dus in de ochtend hup naar buiten en een langzame duurloop van 8 km. Ik had moeite mijn hartslag onder de 160 te houden. Het weer doet ook veel met je lichaam, dus ik hield het goed in de gaten. Hoe langer ik bezig was hoe warmer het werd dus werd ook mijn tempo lager maar mijn hartslag werd niet lager. Het hardlopen zelf was heerlijk, ik genoot van de route en vond het heerlijk om bezig te zijn. Bij 8 km was ik alleen nog niet thuis. Ik had een lus teveel gelopen en dat resulteerde dus in 9 km. 9 heerlijke kilometers om de week mee af te sluiten.

Intervallen, beach run en lekker genieten

En dan staat de halvemarathontraining voor de deur. Deze week ga ik echt van start en ik vind het zo ontzettend leuk dat we bijna met zijn allen meedoen. Een extra motivatie, we kunnen elkaar steunen, we weten wat de ander kan ervaren/voelen en we zijn er voor elkaar. Alle trainingen staan in mijn agenda op maandag naar de sportschool, dinsdag een intervaltraining, woensdag of donderdag een duurloop met een versnelling erin, vrijdag naar de sportschool, zaterdag een duurloop en op zondag een langzame duurloop. Elke dag mijn oefeningen zodat mijn rug soepel blijft en steviger wordt en dan zou mijn voorbereiding helemaal goed moeten zijn. Ik heb er zo veel zin in, ik schrijf dit ook met een enorme glimlach op mijn gezicht en weet dat het nu gaat gebeuren.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie