Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Intervallen werpt zijn vruchten af!

Intervallen werpt zijn vruchten af!

Vaste prik in mijn trainingsschema voor de halve marathon: een wekelijkse intervaltraining. En hoe vreselijk ik die trainingen aanvankelijk ook vond: ze werpen wel hun vruchten af, merkte ik deze week. 

Weekend

Zaterdag had ik een lange duurloop van 16 kilometer gepland. Ik stond vroeg op, bakte een stapel havermoutpannenkoeken (niet zozeer voor de koolhydraten, maar omdat ik er trek in had), at er twee, dronk een glas water en een kop thee en kroop weer terug in bed. Voordat ik mijn hardloopschoenen aan zou trekken, wilde ik mijn darmen even wat rust gunnen. Alleen, na ruim anderhalf uur voelde ik de pannenkoeken nóg. En inmiddels was de temperatuur flink opgelopen. Nu heb ik weinig problemen met hardlopen in de zon, maar eerlijk gezegd: het strand lokte. Er was dan ook niet veel overredingskracht van vriendlief nodig om mijn duurloop een dagje uit te stellen. Binnen twee minuten had ik mijn bikini aan en een handdoek in mijn tas gefrut. Op naar het strand!

’s Avonds waren we ook op het strand te vinden. In Scheveningen was het Vuurwerkfestival gaande. Van een flinke afstand bekeken we de pijlen van China en Spanje. Ik dronk, heel verstandig, voornamelijk cola en water. Die duurloop moest er zondag echt van komen, dus ik kon geen kater gebruiken. Na de laatste gillende keukenmeid zei ik mijn vrienden gedag en fietste ik terug naar huis. Zo verstandig allemaal!

 photo jkr 29 aug_zpsipm7cn0i.jpg

Op zondag ging vroeg de wekker. Die middag zou ik met mijn vriend naar Rotterdam gaan, en daarvoor moest ik dan toch écht die 16 km rennen. Ik at de laatste twee pannenkoeken, dronk twee glazen en een uur later stond ik buiten. Het was al heerlijk weer. Op een rustig tempo liep ik door de duinen naar Kijkduin, en weer terug. Met meer energie dan ik vertrok kwam ik een kleine 1,5 uur later thuis.

Dinsdag

Voor het eerst in weken hoefde ik vandaag niet vroeg de trein te halen. Desalniettemin zette ik wel vroeg mijn wekker – voor een rondje hardlopen. Het zou een semi-herstelrondje worden. Maar na een paar honderd meter besloot ik dat ik best wat gaf bij kon geven. Mijn benen voelden goed – gaan met die banaan!

 photo jkr 29 aug 2_zps4jkhbiko.jpg

Ik zette een aantal keer flink aan. Dat resulteerde na 5 km in een keurige gemiddelde pace van 5’23”.

Vrijdag

Op vrijdag rolde ik iets later dan gepland uit werk. Ik was van plan ruim 8 km te lopen, op rustig tempo. Maar nu zat ik een beetje krap in mijn tijd. Wat te doen? Intervallen natuurlijk!

 photo jkr 29 aug 3_zpsvy1klvdl.jpg

Het is zowaar een beetje fris buiten, wat een verademing na al die benauwde dagen! Is die regen van de afgelopen tijd toch nog ergens goed voor.

In een klein half uurtje rende ik 8 x 30 seconden voluit, telkens gevolgd door 1,5 minuut dribbelen. De eerste 30 seconden piep en hijg ik als een gek. Maar daarna heb ik de smaak te pakken. Het wordt steeds minder zwaar. Na een aantal kilometer loop ik nog rustig een stukje uit. Zo. De laatste werkdag voor het weekend kan beginnen!

Morgen loop ik weer een lange duurloop van zo’n 16-18 kilometer. Wat zijn jouw plannen dit weekend?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

 • Nynke

  29 augustus 2015 at 09:54

  Morgen staat er een duurloop van 18 km op het programma. Gezien het weer ben ik bang dat het erg benauwd word, dus wil ik vroeg opstaan. Intervallen is niet echt mijn hobby, maar ik doe dat ook netjes elke week.

  Beantwoorden

Geef een reactie