Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Je hebt altijd een keuze..

Je hebt altijd een keuze..

De  laatste woorden over het niet lopen van de Rotterdam marathon zijn gister gevallen op mijn persoonlijke Instagram account, er stond: “Dubbele gevoelens over MR16. Goede keuze niet te gaan, balen dat het niet is gelukt” en “… want ik ben Maaike niet als ik mijzelf niet bij kop & kont pak en weer verder ga.”
En dat is precies wat ik nu ga doen.

Woensdag stond in teken van sport. Ik kreeg de opdracht om 15 rustige kilometers te lopen, had een afspraak bij de fysiotherapeut en ik sloot de dag af op de massage tafel. Die 15 kilometer verliepen niet lekker want na 3.5 kilometer stond ik stil. Opnieuw een zere knie en toen had ik een keuze… Ga ik opnieuw lopen mopperen, of ga ik het op een andere manier aanpakken zodat ik het wél naar mijn zin heb. Want weet je, even een wijze les van mijn kant, hoe vervelend een situatie ook kan zijn. Hoeveel pijn een situatie je kan doen, in dit geval mijn blessures die te pas en te onpas op komen, je hebt altijd een keuze hoe je er mee om gaat. Ik paste de training aan en wisselde het lopen (tot de pijngrens) af met wandelen, net zolang tot ik thuis was. Ik liep door de duinen, had de zon op mijn bolletje staan en de wind in mijn rug.

Hoe kan je hier nou niet van genieten?

Zoals al gezegd, ’s middags door naar de fysiotherapeut. Oefeningen op duurvermogen – burning baby -, stabiliteitsoefeningen en aan het einde nog even het maximale uit mijn benen halen op de legpress. 3×10 met 130 kg en als laatste 30x 110 kg weg kunnen drukken. My oh my, ik liep als een pinquin naar de kleedkamers en de spierpijn was dus ook niet te doen de volgende dag. Zitten en de trap aflopen was een enorme uitdaging. Maar hoe sterk zijn mijn benen dan! Waarom kunnen die niet gewoon normaal doen tijdens het lopen?

De afspraak bij de sportmasseur was fijn, maar ze geeft ook aan dat het slim is om eerst even te herstellen van alle blessures en de vermoeidheid in het lichaam. En dat kan ik niet ontkennen! Vanaf gister (vrijdag dus) heb ik vrij tot en met woensdag, zes heerlijke dagen met weinig tot geen verplichtingen. Prima gelegenheid om op de bank te zitten en series te kijken. Lichaam rust, Maaike rust. Kunnen we daarna weer lekker verder!

Donderdag liep ik dus als een pinquin, of een pas geboren hertje, op mijn werk. En vrijdag stond mijn tweede training op het programma. 4 blokken van 3 kilometer, met 2 minuten wandelen tussendoor. Ook dit was nog te hoog gegrepen, het eerste blok ging goed en lekker. Tweede blok stopte ik na 1.75 kilometer, derde blok bij 1.44 kilometer en het laatste blok was het 0.2 km. De spierpijn was grotendeels uit mijn benen verdwenen en liep fijn rondom de plas en door het bos(je) heen.

Vanmorgen heb ik ook nog een klein rondje gelopen. Onderweg kwam ik een oud collega tegen en besloot om samen met haar door te lopen. We hadden een hoop te vertellen en het was super gezellig. Uiteindelijk mijn training niet meer voltooid maar samen aan de thee gegaan. Heb haar beloofd om  een 5 kilometer in 30 minuten te laten lopen, het duurt gelukkig nog eventjes dus ik heb nog genoeg tijd om te herstellen. Zij heeft ook mooie hardloopdromen en haar enthousiasme is aanstekelijk! Super leuk om te zien hoe mensen iedere keer een stapje durven te gaan! En ik vind het tof dat ik haar hierbij kan helpen!

6.1

Al met al heb ik een aardige week gedraaid en heb ik mijn rust kunnen vinden in het lopen en dat vind ik het belangrijkste. En nogmaals, de manier waarop je  met dingen om gaat is echt geheel aan jezelf. Natuurlijk mag je balen als doelen niet behaald kunnen worden, maar je gaat vaker onderuit en als je iedere keer weer op staat kom je er heus wel weer sterker uit. Ik focus mij op de dingen die wél goed gaan en dat maakt mij gelukkiger dan continu te balen. Dus, hop hop.. Vergeet niet te genieten van het lopen!

Besluiten jullie wel eens om je training te laten varen om mee te lopen met iemand anders? Of hou je graag aan je schema’s?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Van jongs af aan is Maaike al serieus (& fanatiek) bezig met sporten, en sinds de zomer van 2014 heeft ze de focus verlegd naar het hardlopen. Het geeft haar rust, positieve energie en vrijheid, iets waar ze veel waarde aan hecht. Met twee hele marathons op haar naam is ze nu, met veel plezier, aan het trainen voor de derde: de marathon van Rotterdam 2018.

Geef een reactie