Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

JKR hardlooptag: Patricia

Een JKR hardlooptag! Wat is mijn mooiste hardloopervaring? Heb ik ooit blessures gehad? En waarom ben ik ooit begonnen met lopen? Eveline en Petra hebben deze tag al eerder ingevuld, en nu is het mijn beurt!

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?

Met hardlopen ben ik een aantal keer begonnen. Het is even nadenken precies wanneer, ik kan me namelijk herinneren dat toen ik bij mijn ouders woonde, ik met een vriendin liep. We wandelden eerst en langzaam gingen we steeds harder. Om verschillende redenen liepen we van de ene op de andere dag niet meer samen. En de stap om alleen te gaan was groot: het werd winter en het was donker buiten.

Het moment dat ik zonder werk kwam te zitten, was voor mij het punt het hardlopen weer op te pakken. Heel lang hield ik dit niet vol, er zat geen goede motivatie achter en het was nog niet fijn en lekker. Maar ik ging er wel mee door, want het voelde wel goed om bezig te zijn.

In 2009 verhuisde ik naar mijn eigen plekje, ging ik met de fiets naar mijn werk en trok ik mijn hardloopschoenen niet meer aan. Logisch als je 22 km op een dag fietst… Nadat ik in 2011 mijn rijbewijs haalde, was  ik minder actief en trok ik mijn hardloopschoenen weer aan. En heb ik ze niet meer uitgedaan!

Waarom ben je begonnen met hardlopen?

Naar mijn werk ging ik altijd op de fiets. Ruim 11 km heen en dezelfde afstand in de avond weer terug. Het naar huis fietsen was een uitlaatklep geworden, de dag van me affietsen. In de auto naar huis had ik dit niet en ik wilde naar buiten. Ik wilde frisse lucht, even alleen zijn, genieten van de natuur – maar niet wandelen. Dat moment pakte ik weer mijn hardloopschoenen en begon weer rustig te hardlopen.

Welke beginnersfouten heb je gemaakt?

Mijn beginnersfout is denk ik te snel verder willen. Beginnen met Renate Wennemars, maar na een paar lessen bij dribbelen al harder gaan dan wordt aangeraden. Een paar lessen verder helemaal niet meer luisteren maar door blijven lopen omdat het zo lekker gaat. En natuurlijk de fout die velen met mij gemaakt hebben: de verkeerde schoenen gebruiken.

Heb je wel eens een blessure gehad?

Een blessure door het hardlopen heb ik niet gehad, althans ik kan het me niet herinneren. Wel heb ik het na de halve marathon van Eindhoven rustiger aangedaan vanwege lage rugklachten die ik al jaren heb, maar nu zaten te zeuren en de zenuwpijn (waar ik druk mee bezig ben om dit “makkelijker” te maken voor mezelf). Indirect heb ik dus een blessure, iets wat niet meer weg zal gaan en waar ik mee moet leren hardlopen. Dit kan betekenen dat ik kan blijven hardlopen, maar niet meer op de snelheid van twee jaar geleden. En dat is wel even wennen. Maar de hoop om weer op dat niveau te komen (en verder!) blijft. Ik werk er in ieder geval hard aan.

Wat is je favoriete hardloopoutfit?

Mijn favoriete outfit is mijn H&M driekwartbroek die ik vorig jaar kocht met een tanktop van de H&M of Asics. Vrolijke sokken met stippen, sterretjes of wat dan ook en dan mijn Asics-schoenen aan in de lelijke kleur oranje/blauw (vandaar de vrolijke sokken). Na het trainen vind ik het heerlijk om mijn Just Keep Running-vest aan te trekken.

JKR hardlooptag Patricia

Welke schoenen draag je?

Sinds juni 2015 loop ik op Asics Nimbus 17 in de kleur oranje/blauw, omdat in mijn leest geen leuke kleurtjes zijn. Mijn schoen is namelijk een 2A leest en daar hebben ze maar één keuze in. Dit vind ik echt jammer, want ik ben echt jaloers op Kelly die dus knalroze Asics Nimbus 17 heeft.

Welke apps of gadgets gebruik je tijdens het hardlopen?

Tijdens het hardlopen gebruik ik mijn Polar M400 met hartslagband, neem ik mijn Samsung Galaxy S5 mee om zo foto’s te kunnen maken en heb ik mijn Mp3-speler bij me.

Loop je het liefst samen of alleen?

Het liefst loop ik alleen, maar ik vind het gezellig om wel eens samen te lopen. Niet elke week maar zo af en toe met iemand samen lopen is gezellig: ik kan mijn grenzen verleggen, gezellig kletsen of een nieuwe omgeving ontdekken. Het lastige is alleen iemand vinden die in hetzelfde tempo loopt of je aan elkaar aanpassen en daarom houd het me erg tegen om samen met iemand te lopen. Bij mij in de buurt heb ik helaas niet iemand waar ik af en toe mee kan lopen en dat is zeker jammer.

JKR hardlooptag Patricia

Waar loop je voornamelijk?

Mijn woonplaats is toch wel de plek waar ik het meest loop en de plaatsen eromheen omdat ik daar meestal heen loop. Mij vind je dan voornamelijk in Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Krimpen aan den IJssel. Niet vreemd drie plaatsen want 3 km en ik ben in een andere plaats. De surfplas is wel het meest favoriete plekje waar ik dan kom, of op de dijk genietend van het uitzicht, de eindeloosheid en de rust.

Wat was je meest toffe hardloopervaring (wedstrijden)?

Dat is een moeilijke maar hier kies ik voor de halve marathon in Eindhoven. Deze hele dag was fantastisch. Met Rianne en Eef op de fiets naar de startlocatie. Alle meiden daar zien, elkaar succes wensen en met een hele stoet richting de start. Starten als een sardientje. Terwijl we net onderweg zijn een knuffel krijgen van Kelly en haar verder zien spurten. Support langs de zijlijn zien staan die op de fiets langs het parcours rijden om zo vaak mogelijk ergens te staan, de sfeer, het parcours, Eveline aan het einde in het publiek juichend terwijl ze zelf was uitgevallen. Langs het Philips-stadion lopen en even het hand in hand zingen. Over de finish gaan en daar tranen krijgen, tranen van geluk want ik heb het gehaald! Wat eerst nog zo onmogelijk leek is gedaan. Ja, aan deze hardloopwedstrijd heb ik toch wel de mooiste herinnering.

JKR hardlooptag Patricia

Wat was je meest toffe hardloopervaring (overig)?

Terwijl ik aan het hardlopen was kwam ik mijn opa tegen. Ik zou naar huis gaan maar ik liep met hem mee. Samen met mijn opa heb ik mijn rondje hardlopen groter gemaakt en het was zo mooi om naast hem te hardlopen terwijl hij met me mee fietste. Dit is een moment dat ik nooit zal vergeten.

Wat was je meest vreselijke hardloopervaring?

Ben ik nou echt zo optimistisch loop ik me het afgelopen half uur al zeker af te vragen? Want ik kan geen vreselijke hardloopervaring bedenken. Ik heb gebaald na mijn eerste keer 10 km in Rotterdam maar ik vond het ook fantastisch. Eindhoven, mijn eerste halve marathon ging niet zoals gepland maar wat heb ik daar genoten ondanks pijn en minder snel de finish halen heb ik het wel gedaan.

Heb je een vast ritueel voor een wedstrijd?

Wat eten betreft: een boterham met vlokken, een glas cola, een bakje met appels en een glas water als ontbijt en voor onderweg gaat er een banaan mee.
En ik vind het leuk om mijn nagels te lakken in de kleuren van de run, mijn kleren of wat dan ook. Zonder gelakte nagels begin ik niet aan een hardloopwedstrijd. Bij de Bruggenloop had ik zelfs de bruggen geprobeerd na te maken. Het is lekker ontspannend en ik heb wat te doen de avond voor de run wanneer ik zoveel mogelijk rust wil nemen.

Doe je ook nog aan andere sporten naast hardlopen?

Twee keer in de week ben ik in de sportschool te vinden voor krachttraining. Hiermee wil ik een sterkere core krijgen wat weer kan helpen bij het hardlopen. Ik probeer één keer in de week een half uurtje yoga te doen maar soms schiet dit erbij in wat ik erg jammer vind want het zorgt voor rust en tegelijkertijd rek en strek ik mijn spieren. Verder vind ik het leuk om touwtje te springen en traplopen om op deze manier mijn conditie/uithoudingsvermogen te verhogen.

JKR hardlooptag Patricia

Wat is de langste afstand die je ooit hebt gelopen?

22 km in januari 2015 samen met Zélia terwijl ze bezig was met haar eerste marathontraining. We hebben samen gelopen over routes die ik normaal alleen loop. We hebben regen, hagel en wind getrotseerd en het samen afgelegd en dat terwijl 15 km mijn langste afstand ooit was op dat moment. Het was een mooie ervaring dit samen te doen.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik nooit opgeef. Ik wil hardlopen en dat doe ik ook.

Wat staat er nog op de wishlist?

Bovenaan mijn wishlist staat pijnvrij hardlopen en genieten. Persoonlijk vind ik dit ook het belangrijkste, of je nu 3, 8, 15, 21 of 42 km gaat hardlopen zorg dat je ervan geniet. Natuurlijk heb ik ook grotere dromen. De marathon van Rotterdam staat nog zeker op mijn wishlist dat lijkt mij het ultieme om te ervaren op hardloopgebied. Wanneer? Op dit moment geen idee. Wanneer ik er klaar voor ben lichamelijk lijkt me het juiste antwoord en tot die tijd train ik lekker verder.

Het zit er weer op! 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie