Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

JKR Hardlooptag: Eveline

Een hardlooptag! Wat is mijn mooiste hardloopervaring? Heb ik ooit blessures gehad? En waarom ben ik ooit begonnen met lopen? Voor deze tag heb ik gebruik gemaakt van de vragen van de hardlooptag van Annemerel en van mijn eigen creativiteit (hehe). Lees mee!

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?

Ik ben in april 2011 begonnen met hardlopen.

Waarom ben je begonnen met hardlopen?

Ik sportte op dat moment helemaal niet meer. In de jaren daarvoor zwom ik regelmatig, ging ik regelmatig naar de sportschol, danste ik minimaal 1 keer per week en wandelde ik veel. Ook heb ik een tijd bokstraining gevolgd. Maar in 2011 zat ik voornamelijk op de bank. En dat kwam mijn conditie niet ten goede. Toen mijn vader fanatiek begon te trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse, besloot ik dat zijn jongste dochter ook weleens in beweging mocht komen.

Welke beginnersfouten heb je gemaakt?

Heb je even..? Mijn eerste rondje liep ik op oude AllStars en droeg ik een lichtgrijs katoenen huispak. Mijn tweede rondje liep ik op oude sportschoenen van Nike, net een maatje te klein. Ik mag van geluk spreken dat mijn vader dit alles van dichtbij in de gaten hield en me na 3 rondjes naar een serieuze speciaalzaak sleepte. Ik droeg dus vrij snel de juiste schoenen (= minder kans op blessures). Andere fouten? Te zwaar en teveel eten vlak voor een wedstrijd, teveel water drinken, te hard van stapel lopen, te snel willen rennen, enzovoort, enzovoort…

Heb je wel eens een blessure gehad?

Nee! *klopt af op hout* Ik heb gelukkig nog nooit een hardloopblessure gehad. Dit had ik niet verwacht, trouwens. Ik heb namelijk zo’n beetje alles gescheurd, gekneusd en gebroken in mijn lichaam. Ik heb weleens last van mijn rug en schouders, maar dat komt door mijn bureauwerk. Ik heb geen gouden tip, alleen: zorg voor goede schoenen, en bouw het langzaam op.

Wat is je favoriete hardloopoutfit?

Pfoe… In de zomer: een kort broekje van New Balance met een top zonder mouwen. Voelt als de ultieme vrijheid. In de winter een lange, warme tight van Nike en een zwart, gevoerd shirt van Adidas zonder friemels en frutsels. Vrij simpel dus.

Welke schoenen draag je?

Momenteel heb ik twee favorieten: Nike Lunartempo en New Balance Fresh Foam Zante. Dat laatste paar is me zeer dierbaar. Niet alleen staat de skyline van Rotterdam (<3) op de zool – ik heb er ook de marathon op gelopen. Ik denk dat ik deze nooit weggooi.

Welke apps of gadgets gebruik je tijdens het hardlopen?

Ik loop vaak met mijn TomTom Runner Cardio, met ingebouwde hartslagmeter. Dit horloge vind ik vooral handig tijdens intervaltrainingen. Verder loop ik vaak met mijn iPhone 6: om naar de radio/Spotify/Apple Music te luisteren, en om mijn run te registreren met Nike +.

Loop je het liefst samen of alleen?

Alleen. Ik ga vaak hardlopen om even na te denken, mijn gedachten te laten gaan. En dat gaat gewoon het beste in mijn eentje. Maar, ik heb dit jaar wel ontdekt hoe leuk het is om samen te lopen. Met een vriendin of met mijn vriend. Dus dat doe ik nu ook af en toe.

Waar loop je voornamelijk?

Ik woon in Den Haag, dus daar. Ik woon op zo’n 2 km van het strand, dus ik ben minimaal 1 per week op het strand te vinden. Verder loop ik graag door de bossen en duinen, zoals het natuurgebied Meijendel. Jep, Den Haag is een uitstekende stad voor hardlopers!

Wat was je meest toffe hardloopervaring (wedstrijden)?

Mijn allereerste wedstrijd – de 10 km in Leiden, zie foto – zal ik nooit vergeten. Omdat het mijn eerste was, omdat mijn voorbereiding niet optimaal was, omdat ik genoot van de mensen langs de kant, omdat ik steken in mijn zij had en omdat ik ‘m zomaar in 58 minuten liep! De wedstrijd, de sfeer – ik was compleet verrast. Maar de meest toffe hardloopervaring aller tijden blijft de marathon van Rotterdam. Drie dagen later was ik nog steeds high.

Wat was je meest toffe hardloopervaring (overig)?

De Roparun eerder dit jaar was heel bijzonder. De geweldige groep, de vermoeidheid, hardlopen middenin de nacht, het slaapgebrek – ik ben dat weekend zoveel grenzen over gegaan. Verder heb ik het geluk dat ik op heel veel bijzondere plekken heb mogen hardlopen: in de Ardennen tijdens een trail, in Vancouver, in Californië, in Italië. Om een stad al rennend te ontdekken, dat je beseft dat jóuw benen je daar hebben gebracht: dat is magisch.

Wat was je meest vreselijke hardloopervaring?

De halve marathon van Eindhoven. Ik moest na 5 km uitstappen omdat ik teveel last had van mijn rug, door beknelde zenuwen. Het had dus niks te maken met die wedstrijd, want daar had ik heel veel zin in.

Heb je een vast ritueel voor een wedstrijd?

Niet echt. Ik eet wel graag hetzelfde, omdat ik dan zeker ben dat ik geen buikpijn krijg. En dat is havermout met melk, rozijnen, cacao en banaan.

Doe je ook nog aan andere sporten naast hardlopen?

Niet meer. Op een sporadisch lesje yinyoga na. Tijdens mijn marathontraining vorig jaar was ik wekelijks in de sportschool te vinden, om mijn core te trainen. Ik heb mijn abonnement inmiddels opgezegd, en ik denk dat ik die oefeningen thuis doe.

Wat is de langste afstand die je ooit hebt gelopen?

Aan een stuk: 42,2 km. In 48 uur: 65 km.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik na 5 jaar nog steeds trouw hardloop, minimaal 3 keer per week. Dat ik een marathon heb gelopen. En dat ik andere mensen in mijn omgeving heb aangestoken. Je hoeft hardlopen niet leuk te vinden, maar ik vind het wel heel leuk om te zien als mensen van haters veranderen in lovers. Omdat ze dan snappen wat ik doe, en waarom ik het doe. Wat hardlopen mij brengt.

Wat staat er nog op een wishlist?

Wat niet? Een lange trail, de marathon van New York, de marathon van Tokio, een marathon in Italië, de halve marathon van Genua (in april 2016!!), de halve van San Francisco…

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie