Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

JKR Worldwide: Genua

Just Keep Running goes international. We rennen niet alleen op Nederlandse bodem. Als we op reis gaan, dan proppen we vaak ook een paar hardloopschoenen in de koffer. Zo’n rondje in het buitenland levert vaak mooie plaatjes op. Vandaar: Just Keep Running Worldwide. Deze keer rent Eveline een rondje in Genua.

Ken je die mop van dat meisje dat een wedstrijd ging lopen? Jup. Alleen is het in deze grap niet de schuld van het meisje. Nee, de organisatie van La Mezza di Genova (inderdaad, de halve van Genua) besloot op aanraden van het stadsbestuur en onder druk van de politie de wedstrijd een week te verplaatsen. Iets met een referendum. Yes, only in Italy. 

Dit wisten we nog niet toen we ons een paar maanden geleden hadden ingeschreven. Schoonzuslief had zich aangemeld voor de halve, ik vond 21,1 km wat gortig een week na de marathon van Rotterdam. Gelukkig was er ook een route van 13 km. Dat zag ik nog wel zitten, mits op sloompie-tempo.

Flashback naar maart: schoonzus aan de telefoon. ‘Heb je het mailtje gezien van La Mezza? Het wordt een week verplaatst!’ O. Wel een weekend Genua geboekt, maar geen wedstrijd. Oeps. Geen man overboord: des te meer tijd bleef er over voor wijn, pasta en familiebezoek. En dus ook een rondje hardlopen.

Dat brengt ons – eindelijk – bij de essentie van dit artikel. Namelijk hardlopen in het buitenland. Er was op 17 april geen officiële wedstrijd, maar als schrale troost hield de organisatie wel een ‘fun run’ voor de lopers die al in de stad waren. Op het onchristelijke tijdstip van kwart over acht (op zondag!) verzamelden we ons bij de jachthaven. Daar aangekomen keken we wat angstig om ons heen. Her en der stond een handjevol lopers. Was dit het? Gelukkig stopte er niet veel later een bus met Franse lopers en volgde er nog een groep van de plaatselijke atletiekvereniging. Een beetje vreemde eenden waren we wel, maar des te leuker.

 photo jkr genua 9_zpslt6o2kmh.jpg

Stipt half negen vertrokken we in vliegende vaart, de helft van de lopers achter ons latend. De koplopers renden iets te enthousiast door de smalle steegjes van het oude centrum van Genua. Genua heeft twee bijzonderheden: het ligt op en tussen twee bergen en het oude centrum bestaat uit een doolhof van smalle, donkere straatjes. Prachtig, maar een uitdaging als loper. Onze hartslag schoot meteen omhoog bij het beklimmen van de eerste steile steeg. Al na 1 km renden we langs ons hotel – daar ging (schoon)moeder al uit het raam.

 photo jkr genua 1_zpsvrnz29ni.jpg

Er volgde een stuk over een brede, autovrije straten met kinderkopjes, langs het gemeentehuis, een handvol kerken en verschillende musea. Ineens snapte ik de reden van onze vroege start: later op de dag zouden hier te veel toeristen zijn. We vervolgden onze weg over het bekendste plein van Genua (Piazza De Ferrari) met haar fontein en over de langste winkelstraat (XX Settembre). We renden in de schaduw van de winkels. Hier liep de weg af –  onze benen en ons hart mochten even bijkomen.

 photo jkr genua 3_zpsvhywmunp.jpg

En dat was maar goed ook. Want hierna volgde een stevige klim richting de haven. De groep liep steeds meer uit elkaar. Het geklets stokte. Iedereen concentreerde zich op zijn ademhaling. Na deze klim – die kilometers leek te duren – volgde een lange afdaling. De weg kronkelde om de haven. Vanaf hier hadden we een prachtig zicht op de stad. De grijze wolken tegen de berg, de oranje huizen in de verte.

 photo jkr genua 4_zpstcu4cen3.jpg

Na een slinger langs de pakhuizen in de haven, trokken we een sprintje voor de laatste meters. Een klein uur na de start finishten we – bij gebrek aan een echte finish voldeed een reclamebord ter hoogte van het startpunt. Er was geen medaille, er stond geen publiek, niemand wist precies hoe ver of hoe hard we hadden gelopen. Maar wat maakt het uit, als je met zo’n leuke, diverse groep door zo’n prachtige Italiaanse stad loopt?

 photo jkr genua 6_zps0gf8db5z.jpg

De route

Ben je komende zomer toevallig in Genua en heb je je hardloopschoenen bij je? Hier volgt de route die wij hebben gelopen: piazza Banchi, via San Luca, via Fossatello, piazza Fossatello, via Lomellini, via Cairoli, via Garibaldi, piazza Fontane Marose, via Luccoli, piazza Soziglia, via Orefici, piazza Banchi, via Canneto il Curto, via San Lorenzo, piazza De Ferrari, via XX Settembre, piazza Della Vittoria, via Diaz, via Brigate Partigiane, corso Aurelio Saffi, mercato del pesce, Mura di Malapaga, calata Gadda, magazzini del cotone, Porto Antico, palazzo San Giorgio. En hier zie je de route op de kaart:

 photo route genua worldwide_zpsvymbeljz.png

Veel loopplezier!

 photo jkr genua 7_zpsfwumpnzp.jpg
Waar loop jij je volgende rondje in het buitenland?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

  • Nicole

    5 mei 2016 at 00:41

    Ik denk dat mijn volgende buitenlandse rondje in de zomervakantie zal zijn. Vorige week heb ik op Mallorca gelopen. Ook erg leuk om mee te maken. Zo gaaf, zo’n totaal andere omgeving!
    De route die jij daar hebt gelopen ziet er wel heel mooi uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie