Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Ken je die mop..?

Heb jij dat ook weleens? Dat je aan het begin van de week zó veel zin hebt om te lopen? Dat had ik deze week. En ik had ook nog eens een afstand in mijn hoofd: 20 kilometer.

Om heel eerlijk te zijn mis ik de lange duurlopen van mijn marathontrainingen een beetje. Zo’n drie dagen voordat de 18-, 27- of zelf 30-kilometertellende training op de agenda stond, spookte die al door mijn hoofd. Wat voor weer zou het worden? Ga ik voor mijn lange of korte tight? Neem ik deze keer drinken mee of koop ik het ergens onderweg? Als ik maar niet hoef te plassen!

En als de Dag dan eindelijk was aangebroken, stond ik vaak letterlijk en figuurlijk te trappelen. Ik had er zin in. Zin om verder te gaan dan ik ooit geweest was. Zin om 2 of 3 uur lang alleen maar met mezelf, mijn benen en mijn ademhaling bezig te zijn. Zin om door de duinen te lopen en oog in oog te staan met een Schotse Hooglander. Zin om te lópen.

De Rotterdam Marathon ligt inmiddels drie weken achter me, en in plaats van lange duurlopen ren ik korte stukjes op een rustig tempo. Mijn lijf heeft rust nodig. Maar mijn hoofd wil zo graag.

En… ik voel me goed. Ik heb geen pijntjes, dus die 20 kilometer moest er maar van komen. Kwaad kan het niet, dacht ik.

Misschien dat er van hogerhand is ingegrepen om mij een pas op te plaats te laten maken, want ken je die mop van dat meisje dat 20 kilometer zou gaan lopen? Precies.

Ik verschoof mijn duurloop van het weekend naar Koningsdag, en van Koningsdag naar woensdag. Die dag liep ik wel, maar ik tikte zeker geen 20 kilometer aan. Het werd een rondje van 8,5 kilometer bij zonsopkomst. Mijn benen voelde goed, en weer spookte die 20 kilometer door mijn hoofd. Maar, wanneer?

Een lange wandeling, een concert, een avondje in de kroeg, koorts: smoesjes genoeg, maar lopen ho maar.

Lekker begin, Eveline. Je eerste artikel op Just Keep Running en jij vertelt hoe vaak je NIET rent.

Jajaja. Ik weet het. En weet je? Het maakt geen bal uit. Blijkbaar had ik die rust en afleiding even nodig.

Morgen begin ik gewoon opnieuw.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie