Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

hardloopdip

Kom uit je hardloopdip!

Nu de marathon van New York (en daarmee mijn allergrootste bucketlist item) erop zit, is de kans groot dat ik even in een hardloopdip terecht kom. En ik zal vast niet de enige zijn: het wordt vroeg donker, het is koud, het is slecht weer; geen ideale omstandigheden om lekker een rondje te gaan rennen. Tsja, en dan zit je in een hardloopdip. Want het is veel lekkerder om op de bank te ploffen na een dag werken met een warme chocolademelk, dan om je hardloopkleding aan te trekken en in de regen een rondje te rennen. Maar hoe kom je uit die hardloopdip? Je hebt vast in het voorjaar alweer een wedstrijd gepland staan. Dan is het wel handig als je ook een beetje getraind bent. 

Zoek een loopmaatje

Met een loopmaatje is de kans groter dat je gaat hardlopen. Je wil je afspraak met een ander toch niet cancellen? Als jij geen zin hebt, kan de ander je naar buiten trekken, of andersom! Of nog beter: ga bij de lokale atletiekvereniging. Daar heb je vaste trainingsmomenten en móet je wel meedoen. Je hebt er immers contributie voor betaald. Zonde als je dan niet gaat.

Loop eens een andere route

Je bent misschien hetzelfde hardlooprondje gewend: elke keer dezelfde route. Dat wordt natuurlijk een beetje saai. Loop je route daarom eens andersom, of loop een compleet andere route. Zo ontdek je nieuwe plekken en wordt het hardlopen weer leuk. Je komt gegarandeerd van je hardloopdip af!

Schrijf je in voor een wedstrijd

Voor mij werkt niets beter dan mezelf inschrijven voor een hardloopwedstrijd. Dan heb ik tenminste een doel om voor te trainen en móet ik wel naar buiten. Als je dan ook nog een kalender maakt waarin je je trainingen af kunt strepen en jezelf tussendoor beloont (ik beloon mezelf heel graag), dan motiveer je jezelf helemaal.

Beloon jezelf

Ja, ik ging er in het vorige punt ook al op in, maar nu iets uitgebreider: niets werkt motiverender dan jezelf te belonen. Ren 100 kilometer en koop een nieuw t-shirt voor jezelf, voltooi een wedstrijd en koop nieuwe schoenen, of ga drie keer in de week naar buiten en beloon jezelf op een extra grote warme chocolademelk met slagroom. Als je moeite hebt met dingen te bedenken hoe je jezelf kunt belonen, laat het me weten. Ik weet genoeg: een pot Ben & Jerry’s, iets moois van Nike/Asics/Adidas/New Balance/Etc., nieuwe schoenen, een etentje bij je favoriete restaurant, dat mooie jurkje wat je in de winkel zag, en ga zo maar door!

Doe mee aan een runningstreak

Afgelopen jaren organiseerden wij de Santastreak, een runningstreak waarbij het doel was dat je elke dag in december zou hardlopen. Nu heb ik daar nog nooit aan meegedaan (mijn schenen vinden dat niet zo prettig), maar het is wel een goede motivatie om jezelf naar buiten te krijgen. En al doe je dit maar een week lang, je bent toch elke dag even buiten. Wedden dat je het hardlopen daarna weer superleuk vind?

En alvast een leuk nieuwtje: we organiseren de Santastreak dit jaar weer! Eind november lees je hier meer over.

Forceer niks

Ik vind niet dat je dingen tegen je zin in moet doen, dus als je echt geen zin hebt om te gaan hardlopen, dan moet je het zeker niet doen. Blijf toch even op de bank liggen, of ga een keer zwemmen in plaats van hardlopen. Maar let wel, hoe langer je niet naar buiten gaat, hoe moeilijker het wordt…

Hoe ga jij een hardloopdip tegen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie