Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Ladiesrun Eindhoven 2015

Zondag was het dan eindelijk zover! De eerste officiële Ladiesrun van Eindhoven (voorheen Flow). Ik had er zin in! Ik was samen met Andrea uitgenodigd door Ladiesrun zelf. Misschien dat jullie wel herinneren maar mijn doel was om tijdens Ladiesrun een dikke vette PR te gaan lopen en daarbij zou Andrea mij helpen. Gedurende weken was mijn doel om sneller te worden veranderd in soort van slanker/gezonder worden. Ik nam een personal trainer en ik was meer in de sportschool te vinden dan buiten aan het hardlopen. Ik heb dat toen ook tegen Andrea gezegd, we gaan vooral nu genieten van deze run omdat het parcours ook nog eens de route was waar ik heel veel tijdens mijn marathontraining heb gelopen. Supertof om dat aan Andrea te laten zien. 

Voordat het zaterdag was waren we uitgenodigd om in het Pullman hotel te slapen. Een zeer luxe hotel. Samen met Andrea had ik een kamer. Andrea kwam net terug vanuit Keulen (helemaal onder de modder) en ik woonde toch al in Eindhoven dus we spraken ’s avonds af. We hebben nog wat gedronken in een bar waar ze heel veel verschillende bieren hadden en rond 11 uur gingen we terug naar het hotel. Tijd voor een goede nachtrust. We kletsten nog wat en op een gegeven moment vielen we in slaap in een goddelijk bed.

Ladiesruneindhoven2015-05

De volgende ochtend stonden we om half 8 op en gingen we een voor een douchen. Ik had weer eens geen roze t-shirt aan en eerste wilde ik een zwarte top aan doen maar uiteindelijk werd het mijn marathonkleding. Mijn H&M blauwe t-shirt en mijn FALKE broek. Helaas is die een beetje te groot geworden en moest ik op het laatst toch switchen naar een ander. Daar gaat mijn geluksbroek. We namen een heerlijk ontbijtje (oké, iets te veel misschien) en om half 10 werden we opgehaald door de vriend van Andrea.

Ladiesruneindhoven2015-0

Tijd om naar het evenement te gaan! We gingen onze startnummers ophalen en dumpten onze tassen, we waren er klaar voor! Oh, even nog wat foto’s!

Ladiesruneindhoven2015-06

Ladiesruneindhoven2015-09

Ik wist via Instagram dat Denise, Rianne (en haar moeder) en een oud basisschoolvriendinnetje meededen en toen we naar de start liepen, veel te vroeg natuurlijk, kwamen we Rianne en Denise tegen! We hebben even gekletst en om 11:05 mochten we gaan! Let’s go!

Ladiesruneindhoven2015-12

1-2,5 km

Ik had het tempo er goed inzitten. Iets te hoog, maar gelukkig zorgde Andrea dat ik afremde. We werden door veel mensen ingehaald, maar dat maakte mij niet uit. Ik was lekker aan het lopen en ik voelde me wel oké. Ik had nog wel buikpijn, maar dat komt vast door te veel ontbijten. We liepen voornamelijk in de schaduw wat wel fijn was. Ik kende het parcours goed en ik begon zelfs te kletsen met Andrea maar wat had ik het warm! Bij 2,5 km kregen we eindelijk water! Ik moet toegeven dat ik het idee had dat ik al over de 7,5 km zat. Ik had het warm en had dorst. Het was behoorlijk zwaar en zo af en toe had ik steken.

Ladiesruneindhoven2015-13

2,5-6 km

Tussen de 2,5 km en de 6 km was het vooral een slingerweg, maar bij 5 kilometer kwamen we weer op een recht stuk terecht. Ik merkte dat ik dat wel fijn vond en dat ik zelfs mijn tempo aan het verhogen was, maar dat ging wel op een jojo-manier. Ik wilde heel graag water en daarom verwachtte ik wel rond de 6 km water krijgen. Net na 6 km gingen we weer het park in. Ik ben niet zo’n fan van zanderige ondergrond, maar het was toch maar 1,5 km lang dus het moest wel lukken! Bij 6 km kwamen we Eveline tegen die ons stond aan te moedigen. Superleuk! Dankjewel Eef!

Ladiesruneindhoven2015-14

Ladiesruneindhoven2015-15

Ladiesruneindhoven2015-10

7,5- 9 km

Andrea gooide ineens uit het niets de volgende zin: “bij 7 km gaan we versnellen”. Uh nee.. Nee. NEE. Ik ben kapot! Waar is die andere drinkpost? Ik riep tegen haar dat ik het echt niet kon hoor. Dat gaat me echt niet lukken. Maar achteraf gezien in mijn statistieken was ik dus al bezig met versnellen. Wel heel erg onbewust hoor, want ik kon echt niet meer! We haalden heel veel meiden in en op een gegeven moment haalden we iemand in die mij bij 2 kilometer had ingehaald en ik kende haar van de sportschool. Dat gaf me stiekem wel een boost! Bij 7,5 km kwamen we Eveline weer tegen! Superleuk en motiverend! Zonder er erg in te hebben bleef ik versnellen en Andrea zei er niks van maar ze zag het wel. Op een gegeven moment zag ik een bord met nog 1 km!

Ladiesruneindhoven2015-16

Finish

We moesten nog 500 meter en Andrea riep dat we nu een sprintje moeten trekken. HELL NO! Ik kan niet meer maar ik klapte dicht en voor ik het wist was ik aan het rennen. Ik versnelde en versnelde en mijn voeten vlogen. Waar komt deze energie vandaan? Ik had geen tijd om na te denken, ik ging ervoor. Precies voor mij liep Denise. Ik had de hele tijd niet op mijn horloge gekeken dus ik wist niet of ik überhaupt een PR ging lopen. Ik bleef maar lopen en de roze loper kwam steeds dichterbij, de grond ook voor mijn gevoel. Hé Rianne (duidelijk op de foto te zien dat ik verbaasd was haha).

Ladiesruneindhoven2015-07

Ik zette het op het sprinten en daar was het! De matten. DONE. I did it!

Ladiesruneindhoven2015-04

Ik zag rechts de vriend van mijn moeder staan. Ik was compleet verbaasd! Mijn moeder had helemaal niet gezegd dat ze langs zouden komen! Links stond mijn moeder en ik omhelsde haar! Samen met Andrea stonden we bij mijn moeder en nog steeds wist ik het niet totdat Andrea haar horloge liet zien. EEN PR! Een kleintje maar een PR IS EEN PR!

Ladiesruneindhoven2015-02

Ladiesruneindhoven2015-01

Tijdens de Marikenloop liep ik de 10 km in 1:12:04 en nu in 1:11:46! Waaah! Ik was echt zoooo blij! Ik heb gewoon een PR gelopen terwijl dat helemaal niet de bedoeling was! Ik voelde me goed, wel misselijk, maar wow. Wat was dit gaaf zeg! Ongelooflijk! Ik kwam Rianne nog tegen samen met haar moeder en Eveline kwam ook nog even hoi zeggen. Even later sprak ik ook nog eens mijn oud basisschoolvriendinnetje. Wat was dit een mooie dag!

Ladiesruneindhoven2015-08

Uiteindelijk heb ik helemaal niet slecht gelopen, maar ik voelde me (toen al onbewust) niet zo lekker. Mijn hartslag was vrij laag voor mijn doen tijdens de run want Andrea vroeg vaak hoe mijn hartslag was. Ik zie nu wel dat ik meer kan dan ik denk dat ik kan. Het is nog steeds een mentale strijd maar ik heb er wel meer vertrouwen in! Mijn laatste kilometer liep ik in 5:41 minuten. Echt serieus, waar die energie vandaag kwam weet geen mens!

Schermafbeelding 2015-06-30 om 13.10.52

Ik heb het ontzettend leuk gehad, heel gezellig met Andrea en met Rianne (en haar moeder) en Denise! Vond het super leuk om jullie te zien! Bedankt Andrea, voor alles!!! Bedankt Ladiesrun Eindhoven voor de uitnodiging en dat ik in mijn eigen stad dit mocht lopen en er een PR wist uit te persen. Kleine tip voor volgend jaar: meer drinkposten ;). Maar verder: IK BEN ER WEER BIJ!

Ladiesruneindhoven2015-11

En Rianne, Rob, Eveline en Andrea bedankt voor de foto’s!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

6 Comments

Geef een reactie