Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Life after Eindhoven

De halve marathon van Eindhoven ligt inmiddels alweer ruim 2,5 week achter ons. Gek dat je daar zo lang naar toeleeft, en dat het dan ineens voorbij is. Maar het is toch echt zo, en het is nu tijd om nieuwe doelen te maken en plannen op te stellen. Want wat staat mij nu te wachten en waar wil ik naartoe streven?

Degenen die mij goed kennen, weten dat ik het stiekeme plan had om in het voorjaar een marathon te rennen. New York staat heel hoog op m’n lijstje, maar het trainen ging zo goed, dat ik het niet nog langer uit wilde stellen. Ik had al contact opgenomen met een trainer om te kijken hoe en wat, maar ik zei tegen hem: ik wacht Eindhoven nog even af.

 photo Life After Eindhoven 2_zpsxtmyq89l.jpg

En het is goed dat ik dat heb gedaan, want zoals we weten ging Eindhoven niet helemaal zoals gepland en al tijdens het rennen op 11 oktober had ik besloten dat de marathon nog maar even moest wachten. Andere dingen hebben hogere prioriteit nu en daar moet ik me echt op gaan focussen. Wat dat dan is? Dat is het omlaag krijgen van m’n hartslag. Mijn hartslag is tijdens het hardlopen echt ontzettend hoog, tijdens de halve marathon zat ik op een gegeven moment zelfs op 205, en dat lijkt me niet heel best. Op die manier ga ik de finish van de Rotterdam Marathon in ieder geval niet halen.

De afgelopen twee weken heb ik het redelijk rustig aan gedaan. In de week na de halve marathon rende ik zelfs helemaal niet, en afgelopen week heb ik wel drie keer gerend, maar slechts korte afstanden: 6,5, 3 en 5 kilometer. Allemaal een heel stuk langzamer dan ik gewend was, maar nog steeds was m’n hartslag ongelooflijk hoog.

Afgelopen vrijdag ging ik bijvoorbeeld naar buiten om een stukje te gaan rennen, maar al tijdens het rennen appte ik de trainer dat het niet ging, dat Rotterdam hem niet ging worden, dat m’n hartslag nu eerst omlaag moest. Of hij me daarbij kon helpen. Hij reageerde al snel: dat is geen probleem! Afgelopen weekend heb ik een aantal gegevens en statistieken naar hem doorgestuurd zodat hij dat voor mij kan analyseren. Vervolgens staat er een intakegesprek op de planning en dan hopelijk een hardloopschema.

 photo Life after Eindhoven 3_zpsjbltjq9q.jpg

Nee, voor mij geen marathon voorlopig. De halve marathon wil ik nog steeds héél graag onder de twee uur rennen, en dat gaat me ook zeker lukken. Maar welke dat wordt? Geen idee. Ik heb een overzichtje liggen van wedstrijden waar ik graag aan mee wil doen, maar ik heb me nog nergens voor ingeschreven (de Zevenheuvelenloop en de Bruggenloop overigens wel!). Het belangrijkste is dat ik het plezier in het hardlopen weer terug ga vinden, dat het geen ‘moetje’ meer is, dat ik weer kan genieten zonder na drie kilometer al volledig buiten adem te zijn.

Mijn life after Eindhoven gaat er iets anders uitzien dan ik had gedacht, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet beter van wordt. Begrijp me niet verkeerd: ik vind hardlopen nog steeds fantastisch en zo ontzettend fijn om te doen. Maar ik moet nu eerst terug naar de basis. De afstand kan ik, dat weet ik, nu nog iets rustiger worden tijdens het rennen.

Op naar een nieuw tijdperk!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie