Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Met een boost uit Zandvoort vertrokken
Met een boost uit Zandvoort vertrokken

Met een boost uit Zandvoort vertrokken

Maandag na de Zandvoort Circuit run wordt ik wakker. Deze dag ben ik vrij en kan dus heel relaxed opstaan. Ik kijk naast me en daar zit pipeloentje met mijn medaille om zijn nek. Traditie getrouw doe ik voor het slapen gaan mijn medaille om bij mijn beer die op mijn nachtkastje staat. Ik kijk ernaar en het enige dat ik kan doen is ernaar kijken met een enorme glimlach op mijn gezicht. Wat was Zandvoort fijn en ik ben met een boost uit Zandvoort vertrokken. Dit gaf een dosis vertrouwen niet normaal.

Mijn benen voelen wel oké na de prestatie van Zandvoort, iets stijf maar daarvoor gaan we naar de sportschool. Na een wedstrijd of een lange loop kan een beetje fietsen, een kleine work-out en wandelen op de loopband geen kwaad. Erna voel ik me zelfs veel fijner. Het voelt wel los, soepel en goed aan. Dinsdag besluit ik thuis wat oefeningen te doen, in de ochtend om wakker te worden en in de avond wat oefeningen om de spieren wat sterker te maken en ik sluit af met een aantal yoga oefeningen.

Met een boost uit Zandvoort vertrokken

Eindelijk een lage hartslag training

Woensdag is interval dag op de planning 2 minuutjes tempo met 1 minuut dribbelen. Ik kies alleen voor wat anders, ik heb het gevoel dat ik beter nog even mijn schoenen beter in kan lopen voor ik aan intervallen begin. Daarnaast wil ik niet gelijk te veel doen na Zandvoort. Ik kies er daarom voor om in hartslag zones te gaan lopen. Elke zone een kilometer. Ik weet dat ik dan heel langzaam moet want anders gaat mijn hartslag hop omhoog maar we gaan het proberen. Ik ben de eerste kilometer lekker bezig en sta versteld dat ik nog best snel mag. De tweede kilometer gaat ook lekker en dan de derde. Ik sta versteld moet ik nog harder? Mijn hartslag heb ik denk ik nog nooit zo laag gezien tijdens een training, ja met wandelen maar laten we dat niet meetellen. Zou het dan eindelijk gaan gebeuren dat ik niet meer continu hele hoge zones heb tijdens het trainen. Ik heb een heerlijk rondje gelopen in ieder geval.

Met een boost uit Zandvoort vertrokken

Dan is het donderdag alweer tijd om naar de spotschool te gaan. Geen vrijdag? Nee want vrijdag is het goede vrijdag en dan is de sportschool vroeg dicht. Even omschakelen dus maar een training missen wil ik niet. We zijn echt enorm goed bezig en trainen zelfs langer dan normaal. Moeten we vaker op donderdag gaan?

Gezelligheid, hardlopen en eten

Zaterdag was dan eindelijk de dag dat ik sommige van JKR voor het eerst zou zien. Het lijkt of ik ze al een tijd ken maar eigenlijk pas een maandje gek is dat maar wel heel fijn. Ik pik Josianne en Petra op bij het station en dan rijden we richting het Kralingse bos. Daar zit al bijna heel de groep, het is gelijk super gezellig en een hoop geklets. Maar we komen niet alleen om te kletsen. We maken foto’s en gaan natuurlijk hardlopen. Het rondje om de Kralingse plas met natuurlijk een stuk over de steigers. Heerlijk vliegen vind ik dat. Na het hardlopen kunnen we aan tafel voor een lekkere lunch. Wat was dit een heerlijke meeting met veel enthousiasme en plezier.

Met een boost uit Zandvoort vertrokken

Niet altijd een big smile op mijn gezicht

Zondagochtend wilde ik om 10 uur de deur uitstappen maar dat ging ik niet meer halen dus werd het net na 11 uur. Ik zag al van te voren op tegen deze run. Ik weet niet waarom precies maar iets in me had er moeite mee. Ik ging richting de dijk en wat ik daar voelde al beloofde niet veel goed. Wat een wind stond er in het dorp al. Code geel was toch voor maandag. Dat wordt leuk. Ik ga de dijk over en besluit deze tot het einde te lopen, geen makkelijke korte weg terug naar huis mogelijk gewoon de nodige kilometers maken. Ik deel de 10 km op in stukjes van 2 km zo lijkt het sneller te gaan. Mind fucking natuurlijk maar als het werkt dan werkt het. Wanneer ik de dijk heb gehad ga ik richting de tiendweg en het park. Een paar extra lusjes om aan het einde genoeg kilometers te hebben en dan ga ik over de provinciale weg. De wind staat vanaf de zijkant en is echt zwaar irritant. Eenmaal dit stuk gehad wordt het erger een kilometer lang vette tegenwind. Gelukkig kan ik daarna aan mijn laatste kilometer beginnen en dan zit het erop. Ik heb het gedaan maar wat was het zwaar. De laatste keer 10 km voordat ik in Rotterdam de kwart marathon ga lopen. Het geeft wel vertrouwen ik heb het gedaan, jammer genoeg niet op de snelheid waarop ik in Rotterdam wil lopen maar dat liet ik door de wind maar even los. Hieronder expres eens een keer geen foto met een big smile maar van een hoofd die denkt moet dit nou! Kan die wind niet even stoppen en kan die 10 km er gewoon niet even opzitten. Ja ik had het er echt mee gehad. En weet je wat het mooie is, hoe zwaar ik het ook vond in de middag o de bank was ik blij en voldaan ik had het toch weer gedaan.

Met een boost uit Zandvoort vertrokken

De laatste echte trainingsweek voor Rotterdam is ingegaan ik kan niet wachten om te starten en ben jij er ook bij in Rotterdam?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie