Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Met nieuwe schoenen gaat mijn avontuur nu echt beginnen

Met nieuwe schoenen gaat mijn avontuur nu echt beginnen

Wauw, wat een energie was ik kwijt na de Hemelvaartsdagloop. Wat ik in de dagen erna heb gedaan, daar heb ik geen idee meer van. De minuten en uren verstreken en ik deed bijna niks. Hoofdpijn, verkouden en futloos zijn hield me stil. De plannen op mijn vrije dagen waren zo in de prullenbak gegooid. Maandag stond werken weer op het programma en woensdag vond ik eindelijk weer eens wat energie van mezelf terug. Nog niet veel, maar ik voelde het begin.

Een beetje energie, daar was ik al heel blij mee. Naar buiten om een rondje te gaan hardlopen vond ik geen goed plan vanwege de regen, wind en kou. Ik wilde wel even naar buiten maar vond het niet verstandig en verstandig zijn was voor mij nu de beste keuze. Ik besloot mijn oefeningen van de fysio te doen en daarna wat yogaoefeningen. Bij elkaar ben ik ruim dertig minuten bezig geweest en dat gaf een voldaan gevoel.

Met nieuwe schoenen gaat mijn avontuur nu echt beginnen

Donderdag kon ik eindelijk een stukje hardlopen. Ik begon met wandelen voor vijf minuten. Hierna ging ik heel zachtjes versnellen voor vijf minuten gevolgd door vijf wandelen en eindigen met hardlopen en wandelen. Een rondje door het bos van 20 minuten kostte me enorm veel energie. Niet verwacht dat ik overal wat zou voelen. Ik heb toch een week ‘rust’ gehad.

Met nieuwe schoenen gaat mijn avontuur nu echt beginnen

De twijfels over mezelf bleven, ik praatte met mijn zus hierover maar helaas kon ze weinig voor me doen want hardlopen doet ze niet en ze wist niet precies hoe het voor me voelde. De volgende ochtend bleef het maar door mijn hoofd gaan. Hoe komt dit en hoe ga ik die halve marathon lopen? Dan is er maar één persoon bij wie ik mijn ei echt kwijt kan en die ook nog met een oplossing kwam: Zélia. Wat ben ik blij dat ik mijn twijfels met haar besprak. We hebben een plan en die start nu al met voorbereiding maar in juli start het avontuur echt.

Zaterdag stond ik samen met mijn vriend in een gigantische winkel in Zoetermeer. Vol met schoenen en een redelijk groot stuk loopbaan. Ik vertelde aan een medewerker mijn twijfels over mijn huidige schoenen, mijn terugpak naar mijn oude schoenen en toen gingen we aan de slag. Ik moest op een glasplaat met een spiegel eronder staan zodat de druk op mijn voeten zichtbaar was. Ik sta op mijn hiel en voorvoet. Mijn zijkanten geef ik geen druk op. Dit is de reden dat ik met de verkeerde schoen last van mijn rechterscheenbeen krijg, niet altijd maar te vaak wel. Het was goed zichtbaar dat ik niet voldoende op mijn rechter grote teen sta. Wanneer ik op één voet sta dan is die druk er wel. Hier is dus niks ergs aan de hand mee; het is een gewenning van jaren die grote teen ontzien hebben maar als ik hem nodig heb gebruik ik hem dus wel.

Mijn oude schoenen aan en heen en weer lopen op de baan, terwijl ze via een camera mijn lopen bekeken. Diverse schoenen kreeg ik aan, lekker, niet lekker, na drie stappen al een drama maar elke schoen was van nut. Het nut was om te zien welke schoen het beste was. Ik kreeg ook een hele leuke schoen aan, ik liep een stukje op de baan en wikde al stoppen. Ze zaten vreselijk maar ik moest door en hij liet me zien wat deze schoen fout deed. Het was de overdreven versie van mijn oude schoen. Uiteindelijk liep ik de deur uit met een fijne schoen in een apart kleurtje met een andere zool dan de standaard zool.

Met nieuwe schoenen gaat mijn avontuur nu echt beginnen

Het eerste rondje liep ik op zondag. Een kilometer ging voorbij en het ging lekker, de volgende kilometers voelden heerlijk. Het was warm maar dit keer was ik voorbereid met water. Mijn voeten bleven gaan en gaan toch probeerde ik het rustig aan te doen. Niet al mijn energie wilde ik aan het begin van de dag al kwijt zijn. Na ruim 4 km kwam ik bij mijn ouders aan. Even mijn schoenen laten zien, wat drinken en kletsen en weer terug naar huis. De weg naar huis deed ik veel rustiger. Ik liep meer dan ik snelheid maakte, maar ik genoot van het uitzicht. Ik rommelde wel wat met mijn veters, want die moet ik nog even goed afstellen.

Mijn eerste indruk van mijn schoenen is goed. Ik voelde me een stuk beter na mijn gesprek met Zélia, advies dat ik mee kreeg uit de winkel en na gesprekken met mijn vriend. Ik ga er volkomen voor.

Van gekke dingen op mijn hardlooprondje kan ik heel blij worden. Dit gekke bordje maakte me ook aan het lachen. Kom jij wel eens gekke borden tegen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

One Comment

Geef een reactie