Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Mijn 5 beautyproducten voor wedstrijden

Beauty! Niet echt een onderwerp waar we vaak over schrijven hier bij Just Keep Running. Meestal stap ik voor een run ‘kaal’ naar buiten, zonder een spoor van mascara of concealer. En na 20 kilometer door de duinen buffelen is er ook niemand die mij met droge ogen nog een beauty durft te noemen. Make-up hoort voor mij niet bij hardlopen. Maar ik maak een uitzondering. Want voor wedstrijden trek ik mijn toilettas (lees: kast, ik ben een verzamelaar…) open en probeer ik mijn gezicht enigszins op te kalfateren. Je wilt toch leuk op die finishfoto staan?

Ik ga niet voor dikke lagen foundation of blush. Zodra je gaat zweten verschijnen er op je gezicht lichtgrijze tralies – not a pretty sight. Wat gebruik ik dan wel?

Waterproof mascara

Mijn wimpers zijn licht, bijna doorschijnend. Zonder mascara zie ik er uit als een naakte molrat. Hier heb ik doorgaans niet zoveel problemen mee. Ik ga prima naar de kroeg of supermarkt zonder een spoortje make-up. Maar na 1 foto van een wedstrijd waar ik géén mascara droeg wist ik genoeg: Dit. Nooit. Meer. Alsof je naar een still van een aflevering van The Walking Dead keek. Mascara dus.

Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met waterproof mascara: het klontert en brokkelt en doet nooit wat ik wil. Nog erger dan de kale-mollen-look? De pandaberen-look. Dus niet zeuren en smeren met die waterproof variant! Mijn aanbevelingen? Catrice Glamour Doll Waterproof of Maybelline Volum’Express Colossal Black Waterproof Mascara. *haalt adem*

Wenkbrauwgel

Sinds ik heb ontdekt dat ik een compleet andere gezichtsuitdrukking heb als ik mijn wenkbrauwen iets aanzet, sla ik deze stap nooit meer over. Zelfs als ik geen mascara draag. Wenkbrauwgel of -poeder is dan ook een must. Ook hier zocht ik naar variant die bestand is tegen flinke stromen zout water. Een betere dan Mac Fluidline Brow Gelcreme heb ik nog niet gevonden. Eenmaal aangebracht zit-ie muurvast.

BB-crème

Eerlijk is eerlijk, deze stap sla ik tegenwoordig vaak over. Minder schmutz op mijn gezicht is meer beter. Maar stel ik heb ineens weer een intense pukkeluitbraak – 30 jaar en dit gebeurt nog steeds, geruststellende gedachte, no? – dan is de BB-crème van Garnier mijn beste vriend. Zo dun als water geeft deze crème toch de illusie dat ik zo fris en stralend uit bed ben gestapt.

Concealer

Die donkere kringen om mijn ogen? Die zijn er altijd, ook als ik week in, week uit keurig 8 uur slaap, mijn groenten eet en mijn alcoholinname tot een minimum beperk. Zonder concealer zie ik eruit als een uitgebluste moeder van een drieling, mét concealer kan ik prima door voor een levenslustige twintiger. Ik hamster concealer tegenwoordig, door de eerder genoemde toestand, dus ik heb ruim de keus. Maar als ik wat voorstellen moet doen, dan zou ik grijpen naar de Clarins Instant Concealer, Catrice Liquid Camouflage of mijn oude, vertrouwde Estée Lauder Double Wear Concealer.

Bronzer/lippenbalsam

Het vijfde product wisselt. Als ik BB-crème draag, gebruik ik ook een beetje bronzer of blush. Anders zie ik er alsnog uit als de geest uit de fles. Hiervoor gebruik ik meestal de Maybelline Terra Sun. Hou ik mijn gezicht die dag toevallig vrij van make-up? Dan smeer ik vaak wel wat lippenbalsem op. Bij een wedstrijd loop je al gauw een paar uur buiten en dat merk ik aan mijn lippen! Schraal, velletjes: Carmex is mijn reddende engel.

Gebruik jij ook make-upproducten tijdens wedstrijden? Zo ja, welke? Of ben ik de enige ijdeltuit?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

2 Comments

Geef een reactie