Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Mijn 8 mooiste wedstrijdherinneringen + de medailles

Vandaag een terugblik over mijn mooiste, meest bijzondere hardloopwedstrijden en bijbehorende medailles. Meedoen aan een wedstrijd vind ik superleuk, maar ik kies ze wel nauwkeurig uit. Niet alleen vanwege de afstand en het geld, maar ik houd ook rekening met mijn trainingsdoel op dat moment. Iedere wedstrijd is anders. Soms gaat het niet zoals verwacht, maar blijft het wel altijd een mooie herinnering. Lees mee wat mijn 8 meest bijzondere en mooiste wedstrijdherinneringen zijn.

Marathon van Parijs 2015 – 2016

Ondanks dat de wedstrijden op dit lijstje in willekeurige volgorde staan, is dit toch wel mijn nummer 1. De marathon van Parijs. Ik heb deze twee keer gelopen en zoals jullie wellicht weten ga ik zeker weten voor een derde keer. Hoe dan ook, wanneer dan ook en met wie dan ook. De allereerste keer was ook meteen mijn eerste marathon. Mijn doel was uitlopen en genieten en dat heb ik 100%, nee… 200% gedaan. Wat was het gaaf! Wat was het magisch! Trots dat ik was.

De tweede keer was een soort van revenge, om te laten zien dat ik echt wel sneller ben. Helaas kreeg of had ik een blaasontsteking tijdens het lopen. Als ik het van tevoren had geweten, dan was ik niet gestart. Ik baalde ontzettend, maar toch was dit ook een mooie wedstrijd want mijn vriend liep mee. Hij had zich in het geheim ingeschreven, de schat.

Doel voor 2019 is al gesteld: marathon van Parijs voor de derde keer en hoogstwaarschijnlijk weer met mijn vriend. Dan gaan we Parijs laten zien dat ik het echt wel kan!

Wil je mijn verslagen nalezen? Dat kan hier: 2015 en 2016.

CPC Loop Den Haag 2015

Ik heb nu twee keer de halve marathon van CPC Loop Den Haag gelopen en een keer de 10 km. De 10 km vond ik niet zo leuk en de laatste keer dat ik de halve marathon van CPC liep ook niet echt. Ik was niet te genieten, daar weten mijn vriend en Maaike alles van haha! Maar de eerste keer dat ik de halve marathon liep tijdens CPC, was wel heel erg gaaf. Ik liep namelijk 14,5 minuten af van mijn PR! Op dat moment trainde ik voor mijn eerste hele marathon onder begeleiding van Andrea. De week ervoor was ik ziek geweest met koorts en eigenlijk werd mij afgeraden om te gaan lopen. Toch, zo eigenwijs als ik ben, liep ik hem en gewoon met een dikke vette PR. Het parcours vind ik superfijn. Wie weet volgend jaar weer?

Hier lees je hoe het ging! CPC 2015

Amsterdam Halve marathon 2015

De halve marathon van Amsterdam verdient geen hoofdprijs voor mooiste halve marathon. Het parcours is echt oer- en oersaai. Toch blijft deze halve marathon een van mijn favoriete. Waarom? Omdat ik hier ook een PR heb gelopen. Ik liep een week ervoor de halve marathon van Eindhoven: dat was een ramp. Maar ik wist dat ik sneller was! Amsterdam, ik ga wraak nemen op Eindhoven! En of ik dat deed! Ik liep 10 min en 54 sec van mijn PR af. Helemaal alleen, zonder haas en ook zonder te stoppen. Ik voelde me zo goed en alles ging eigenlijk goed. Deze wedstrijd gaf mij vertrouwen voor de hele marathon in 2016.

Hier kun je mijn verslag lezen van de halve marathon van Amsterdam.

Vestingloop 2016

De Vestingloop was vooral een emotionele wedstrijd. Mijn opa was twee weken ervoor overleden. Mijn opa die zo trots was op mij en altijd vroeg of ik gewonnen had. Wanneer ik dan (altijd dus haha) nee zei, vroeg hij of ik dan als laatste was geëindigd. Het mooie is, het maakte hem niks uit. Hij was zo ontzettend trots op mijn prestatie dat hij dat altijd vertelde aan zijn kroeggenoten. Het plan was eigenlijk om Leiden te lopen, maar ik besloot de Vestingloop te doen. Ik geloof niet in spirituele zaken, maar soms gebeuren er dingen die je niet kan verklaren. Misschien is het toeval, misschien niet. Ik vond de nacht na het overlijden van mijn opa een hartje van hout in mijn schoen toen we bij het huis van mijn oma en opa waren. Dat hartje draag ik tot heden nog steeds tijdens wedstrijden.

De Vestingloop was daarom echt een wedstrijd voor mijn opa. Ik heb gejankt, gelachen en heel veel aan mijn opa gedacht. Ik kwam jankend over de finish (alsof ik gemarteld werd om te lopen haha). Hij is voor mijn opa!

Hier lees je hoe mijn wedstrijd ging, een zeer emotionele wedstrijd!

Vredesloop 2015

Oh de Vredesloop! Ja, die heb ik ook gelopen en ook daar weer een PR. Nu lijkt het net alsof mijn mooiste wedstrijden altijd met een PR eindigen maar dat is niet waar. Maar deze blijf ik wel onthouden. Ik liep deze namelijk met mijn vriend die ervoor ging zorgen dat ik een PR zou lopen. Een PR op de 10 km. Doel was om binnen 1 uur en 10 min te finishen en ik finishte dankzij mijn vriend binnen 1 uur en 8 min en 13 seconden! Dat is ruim 3 min van mijn PR af! Ik liep zelfs een keer een wedstrijd onder de 7’00 min/km. Zo zo gaaf! Deze foto is ook echt superleuk en ook grappig. Mijn vriend liep namelijk de hele tijd met een bekertje om ervoor te zorgen dat ik genoeg water zou drinken. De schat haha!

Hier kun je mijn verslag van Vredesloop teruglezen!

Zandvoort Circuit Run met Patricia 2015

Samen hardlopen met Patricia is leuk. Wij zijn geen kletsers tijdens het hardlopen (naast het hardlopen best wel heel erg haha) maar hebben wel lol en kunnen goed elkaar aanvoelen. Ik had hoge verwachtingen van Zandvoort aangezien ik de CPC goed had gelopen met een dikke vette PR. Maar helaas waren de weersverwachtingen nogal K U T. En niet zo’n beetje ook! Toch hebben we samen lol gehad en hebben we lekker gelopen. Een keer geen mooie wedstrijd met een PR maar een mooie wedstrijd omdat ik samen met een vriendin in storm en wind een fijne race heb gelopen!

Hier lees je onze gedachten tijdens Zandvoort Circuit.

  

Eerste halve marathon Eindhoven 2014

Wie mij al heel lang volgt weet hoe dit geëindigd is. Jep, als aller-, allerlaatste loper. Dit was mijn tweede halve marathon maar wel de eerste van Eindhoven. Het weer was niet bepaald ideaal en mijn kuiten werkten ook niet goed mee. Een mini PR (al was dat niet moeilijk met de eerste halve marathon haha) maar vooral een mengeling van gevoelens. Een gevoel van trots dat ik door heb gezet. Ik zag heel veel mensen stoppen onderweg. Maar na afloop was het ook een dikke domper. Als laatste eindigen is niet altijd leuk. Ja, je krijgt de aandacht maar daar doe je het niet voor. Ik schaamde me. En toch overheerste een gevoel van trots: ik ben niet de snelste, niet de slankste maar ik doe het wel!

Wil je meer lezen over deze ervaring? Dat kan hier: Halve marathon Eindhoven.

Halve marathon Parijs 2013

Mijn allereerste halve marathon was in Parijs. Daarom wilde ik ook mijn allereerste marathon in Parijs doen. De halve marathon van Parijs is in maart en het weer was toen niet zo heel mooi maar wel goed genoeg om te lopen. Ik had totaal geen verwachtingen, ik wist niet wat me te wachten stond. Ik had namelijk pas zes maanden ervoor mijn eerste hardloopwedstrijd van 5 km gelopen. Voorbereid was ik wel. Ik had getraind maar wel een beetje met een ‘ik-doe-maar-wat’-gevoel. Ik deed er dik drie uur over. Toch was het zeker de moeite waard en het zorgde deze run ervoor dat ik hardlopen steeds leuker begon te vinden. Je zou bijna zeggen dat dat het moment was waarvan ik dacht: ja, hardlopen is mijn sport!

Lees hier mijn verslag. Excuses voor de opbouw en crappy foto, blogje komt uit 2013 haha!

Zo dat waren mijn 8 mooiste wedstrijdherinneringen. Elke wedstrijd is uniek, elke wedstrijd is mooi en daarom moet je ze koesteren. Het is naar mijn mening niet nodig om met veel wedstrijden mee te doen. Kies de wedstrijden uit die er toe doen.

Wat is jouw allermooiste hardloopwedstrijdherinnering?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie