Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Mijn favoriete routes in Den Haag

Een jaar of drie geleden verhuisde ik naar Den Haag. Een paar jaar daarvoor was ik met hardlopen gestart. Op het moment van verhuizen was ik net bezig om mijn afstand en uithoudingsvermogen wat uit te bouwen. Het lopen in een nieuwe omgeving was een perfecte methode: ik leerde mijn wijk en stad kennen en kwam op prachtige plekken. Ik was aangenaam verrast: Den Haag is een geweldige stad voor hardlopers! De afgelopen jaren heb ik hier dan ook heel wat rondjes gelopen. Weten wat mijn favoriete routes zijn? Lees verder!

Tot 5 kilometer

Ik ben een gewoontedier. En zeker voor korte rondjes loop ik vaak dezelfde route. Als ik maximaal vijf kilometer wil lopen, kom ik eigenlijk zelden mijn wijk uit. Gelukkig woon ik in een prachtige buurt, dus dat is zeker geen straf. Hieronder zie je twee van mijn favoriete routes:

Door de sjieke winkelstraat
 photo Schermafbeelding 2016-02-24 om 14.24.13_zpsyvuhksea.png

Door het bos
 photo Schermafbeelding 2016-02-24 om 14.20.39_zpslntnv2s1.png

Tot 8 kilometer

Hoe vaak zou ik dit rondje al hebben gelopen? 50 keer? Als ik ’s morgens ren, dan ren ik bijna altijd deze route, of een variant hierop. Het voordeel: geen stoplichten, gladde paden, mooie omgeving. En het is zo’n 8 kilometer, wat ik een ideale afstand vind voor de vroege ochtend.
 photo Schermafbeelding 2016-02-24 om 14.27.42_zps92r9uwan.png

Tot 12 kilometer

Nog twee klassiekers! En ook erg leuk voor de niet-Hagenaren, want je komt langs een aantal Haagse hotspots. Zeker de eerste route loop ik minimaal een keer per week. De boulevard van Scheveningen is een goede training voor de CPC en leent zich – zeker ’s avonds als het rustig is – perfect voor intervaltrainingen.

De tweede route is heerlijk toeristisch en gaat langs het Vredespaleis, door het Haagse Bos, over het Binnenhof en het sjieke Lange Voorhout.

Langs het strand
 photo Schermafbeelding 2016-02-24 om 14.05.34_zpsozjjmlpt.png

Door de stad
 photo Schermafbeelding 2016-02-24 om 14.32.48_zps6smaqpab.png

Vanaf 15 kilometer

Wil je echt een flink eind lopen? Dan heb ik een aantal prachtige routes voor je. Het grootste voordeel van Den Haag is namelijk dat je zó in het bos, de duinen of op het strand bent. Ik geef je dan ook drie opties:

Van Hoek van Holland naar Den Haag
 photo Schermafbeelding 2016-02-24 om 14.29.22_zps9wdnhhxd.png

Over het strand
 photo Schermafbeelding 2016-02-24 om 14.35.25_zpsh0tek9lp.png

Door de duinen en het bos (Meijendel)
 photo Schermafbeelding 2016-02-24 om 14.38.49_zpspdhupkgy.png

Veel loopplezier! Enneh, laat je het even weten als je in Den Haag gaat lopen..?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

12 Comments

 • Brenda

  29 februari 2016 at 16:24

  Hoi hoi!

  Superhandige blog die echt als geroepen komt voor mij!!!
  Ik woon ook in Den Haag en ben nog aan het kijken naar een mooie 30 km route. Is de onderste aangegeven route ongeveer 30 km? Is het mogelijk om daarvan een GPX bestandje te kunnen ontvangen? Dan kan ik hem in mijn horloge zetten en een beetje aanpassen voor de navigatie.

  Alvast bedankt voor jullie reactie!
  Brenda

  Beantwoorden
  • Eveline

   29 februari 2016 at 16:46

   Ha Brenda, fijn om te horen! Die laatste route loop ik inderdaad als ik 30 km of meer ga trainen. Ik loop meestal van huis naar natuurgebied Meijendel (naar de ingang bij Pompstationweg/Van Alkemadelaan). Dat is zo’n 4-5 km. Vervolgens loop ik door Meijendel naar Wassenaar – ik volg een van de vele (fiets)paden. Er zijn allerlei bordjes met afstanden. Na zo’n 15 km ben ik dan in Wassenaar. Meestal keer in dan om en loop ik nog 10 km terug door het natuurgebied. Ik heb geen account, maar via route.nl kun je heel makkelijk een route aanmaken en een GPX-bestandje downloaden. Succes! 🙂

   Beantwoorden
 • Patricia

  29 februari 2016 at 16:45

  Hi Eveline, ik loop ( en woon) ook in Den Haag; grappig genoeg geen van jou routes gelopen, ik loop vaak bij clingendale, arrensdorp en soms naar scheveningen heen en weer ( langste afstand is 11,5 kms) …. Misschien komen we elkaar een keer tegen, of misschien leuk om een keer met een groepje een JKR fans loop samen te doen ( onder de 10 het liefst ahahahahah)
  groetjes!

  Beantwoorden
  • Eveline

   29 februari 2016 at 16:49

   Wat leuk om te lezen! En leuk om jouw routes te lezen. Misschien ga ik daar ook maar eens lopen. Volgens mij zijn er best veel lezers uit Den Haag – dus een loopje met JKR’ers deze zomer lijkt me een goed plan!

   Beantwoorden
   • Patricia

    29 februari 2016 at 20:01

    Ik vind het jkr loopje een super leuk plan! En ik ga ook eens een keer jouw routes proberen; ik heb nog steeds dat buitenhof foto in mijn hoofd!:)))
    Dus je weet het, als je deze kant een keertje kom laat me weten via facebook ( patricia pereira), misschien zien we elkaar!

    Beantwoorden
 • Mariska

  29 februari 2016 at 21:09

  Leuk idee een JKR loop in de zomer ! Ik doe mee ?
  Woon in Voorburg op de grens van.Den Haag dus deze route’s zijn een welkome afwisseling ?
  Loop zaterdag mijn 1ste halve marathon op de CPC, zie je daar dan misschien ( spelt in een hooiberg, haha ? )

  Beantwoorden
  • Patricia

   29 februari 2016 at 21:18

   Aah Mariska gezellig!!! de cpc is mijn alereerste wedstrijd dus ik ga safe spelen en doe de 5k!! Ben ook net ziek geweest en op vakantie dus wil mijzelf niet teveel pushen zonder zelfs te weten wat een wedstrijd is!!!
   Succes met de halve!! Misschien volgende jaar doe ik dat afstand ook wel!! 😉

   Beantwoorden
 • Iris

  1 maart 2016 at 14:45

  Dit was het artikel waarop ik aan het wachten was! Ik woon nu sinds 2 maanden in Den Haag en kon absoluut een portie inspiratie gebruiken voor het samenstellen van nieuwe hardlooproutes. Na de CPC van dit weekend ga ik weer volop trainen voor mijn volgende 2 halve marathon dus met deze routes moet dat helemaal goed komen 🙂

  Beantwoorden
 • Louise

  3 maart 2016 at 10:51

  Heel leuk deze routes! Dankjewel! Ik houd altijd heel erg vast aan dezelfde rondjes maar een beetje afwisseling is ook helemaal niet verkeerd.

  Beantwoorden
 • Tolga

  23 september 2016 at 14:54

  Hoi!
  Wat een leuke routes. Echt een supertips! Binnenkort ga ik een paar dagen naar een vriendin van me die er woont. Natuurlijk neem ik mijn hardloopkleren- en schoenen dan mee. Ik ga de toeristische route echt een keertje uitproberen! Natuurlijk ga ik ook een keer over de boulevard hardlopen.

  Beantwoorden

Geef een reactie