Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Mijn running streak: 100 dagen op een rij!

Mijn running streak: 100 dagen op een rij!

Toen ik op 1 mei bedacht een running streak te gaan doen, had ik niet verwacht dat ik dit zó lang zou volhouden! Eerst maar eens de hele maand mei voltooien. Toen kwam de uitdaging om mijn vorige langste streak van 77 dagen te verbreken, en ja, dan komt die 100 wel dichtbij. En die bereikte ik vandaag! Ik zal jullie kort meenemen in mijn ervaringen van die afgelopen 100 dagen.

Eerder schreef ik al over de streak en wat deze mij oplevert. Dat kun je hier teruglezen. Nu heb ik even mijn Connect-app van Garmin erbij gepakt om te zien wat ik allemaal heb gedaan, en welke bijzondere runs er bij zaten.

Dag 1-31, mei:

Al op 5 mei liep ik een bijzonder rondje, ik genoot namelijk samen met Patricia van de vrijheid en het mooie weer bij en rond de Kralingse Plas in Rotterdam. Amper een maand eerder liep ik daar nog de marathon, nu bleef de teller staan op 6,15km. De dag daarna had ik een duurloop gepland, die ik afkapte omdat ik last had van de hitte… Het werd toen 25 graden, een temperatuur waar ik afgelopen dagen heel blij mee zou zijn geweest! hihi…
Een paar dagen later liep ik last-minute een 5 kilometer-wedstrijd, de Raalterun, waar ik mijn PR wist aan te scherpen ondanks dat het ook toen heel warm was (voor de tijd van het jaar dan hè)
Eind mei was ik een weekje op Ibiza, en mocht ik daar mijn dagelijkse rondjes lopen. Ook een hele leuke ervaring!

Maandtotaal: 122,74km

Dag 32-61, juni:

Ik mocht juni aftrappen met een trainingsweekend in Egmond. Wat was dit weer een geweldig weekend met de atletiek! Het weekend daarna mocht ik in het Zuiderpark in Rotterdam van start bij de Ladiesrun voor 10 km. Ook dat PR op de 10km wist ik aan te scherpen. Amper een week later liep ik een thuiswedstrijd tijdens de Wiezoloop bij ons in het dorp, waar ik de 5km liep. De overige twee weken van juni waren lekker rustig en liep ik mijn rondjes vooral thuis en op de Sallandse Heuvelrug. Ik begin langzaam maar zeker weer het kilometertotaal uit te breiden met een aantal wat langere duurlopen er bij.

Maandotaal: 147,2km

Dag 62-92, juli:

Ik begon juli met een weekendje in Praag. Dat daar geen meter vlak is kwamen we al heel snel achter. Maar jeetje wat een mooie stad was dat zeg! Na 64 geslaagde dagen van mijn streak zat ik er op dag 65 helemaal doorheen, mede door een gruwelijk slaapgebrek. Ik had mijn streak al min of meer afgeschreven, maar werd toch weer gemotiveerd door mijn mede-JKR’ers om in elk geval een mini-rondje te gaan lopen die dag “to keep the streak alive”. Het weekend daarna liep ik Tot De Nek In De Drek, een mudrun waarbij ik samen met Joyce 15km lang mocht genieten van een heleboel modder, water, klimmen en klauteren. Wàt een spektakel was dit zeg! Het was toen al een flinke tijd droog en zonnig, en dat zou verderop in de maand resulteren in een heuse hittegolf.

Verderop in de maand heb ik zelfs een keer een “dubbeldekker” gelopen, in de hoop dat het rond middernacht goed te doen zou zijn qua temperatuur. Maar dat viel eigenlijk nog wel tegen, de laagste nachttemperaturen zullen rond een uurtje of vijf in de ochtend zijn geweest.
En ik ging op vakantie, naar Sint-Oedenrode. Daar liep ik mijn rondjes zoveel mogelijk ’s ochtends voor het ontbijt, met verwachte temperaturen van 30+ was dat tenminste nog een beetje te doen.

Ook genoot ik van een duurloop samen met “gids Koen” door de prachtige omgeving, via allerlei mooie paadjes. Naarmate het warme (of zeg maar gerust hete) weer langer aanhoudt, kan ik er wel steeds beter mee omgaan. Ik liep deze laatste twee weken van juli niet de trainingen of de afstanden conform schema, daarvoor was het me toch wel te warm. Dit is dan ook terug te zien in mijn maandtotaal, wat weer iets lager is dan juni.

Maandtotaal: 126,23km

Dag 93-100, t/m 8 augustus:

In het weekend stond er weer een duurloop op het schema. Ook deze heb ik weer ingekort, maar daar staat wel tegenover dat ik de eerste 8 dagen van augustus al best wat kilometers in totaal heb gelopen. Dinsdag 7 augustus was voorlopig de laatste echt hete dag. Dat die gevolg werd door een “plaknacht”, met wind, regen en onweer zodat we niet voor half drie sliepen… tja, kan gebeuren. En mijn hoop was dat de regen van deze nacht voor extra verkoeling zou zorgen. Ja, het was inderdaad een stuk minder warm! Maar echt veel regen is er niet gevallen, slechts de bovenste milimeter lijkt een beetje vochtig. Dus ook vandaag was het weer stoffig tijdens het lopen.

De rest van augustus staat in het teken van het verder opbouwen richting de halve marathons van Eindhoven in oktober en Terschelling in november. Wel zal ik nog een tussenstapje maken naar de Ermeloop, op zaterdag 18 augustus. Daar zal ik aan de start staan van de 10 kilometer.

Deze streak is al een soort van gewoonte voor mij geworden. Ik merk dat ik er veel plezier aan beleef en blijf er dan ook voorlopig nog lekker mee doorgaan. Tot wanneer? Geen idee!

Kilometertotaal t/m 8 augustus: 47,63 km

In totaal heb ik 443,8km gelopen tijdens deze 100 dagen streak, met een jaartotaal (tot nu toe dus) van 872,68. Dit betekent, dat ik in de 100 dagen vanaf 1 mei meer heb gelopen dan in de 120 dagen daar vóór. En dat, terwijl ik toen in training was voor de marathon en (heel) lange duurlopen deed! Ik ben er nog steeds heel blij mee, en voel me er goed bij. Hoewel hardlopen uiteraard energie kost, krijg ik er ook weer energie van terug. En nu proberen om vol te houden om ’s ochtends voor het ontbijt mijn rondjes te lopen (behalve op de echte trainingsdagen), om zo de dag met frisse energie te starten.

Hebben jullie nog leuke plannen voor de rest van deze maand?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

4 Comments

Geef een reactie