Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Mijn sportieve helweek

Goed, Helweek. Waar moet ik beginnen? We zijn inmiddels over de helft en het gaat nog best aardig. Ik sta braaf iedere dag om 05.00 uur en ga nog veel braver om 22.00 uur naar bed. Hoe dat vannacht gaat zijn weet ik nog niet helemaal (we gaan een nachtje doorhalen!), maar dat lezen jullie later wel. Zelia heeft het jullie natuurlijk al verteld; ook ik doe mee met helweek en vandaag geef ik jullie een kijkje in hoe dat tot nu toe gaat.

Helweek maandag Josianne.jpg

Maandag ging de wekker voor het eerst om 05.00 uur en ik had er niet eens moeite mee. Nu had ik de nacht ervoor ook nogal slecht geslapen (bang om door m’n wekker heen te slapen), maar voor ik het wist had ik m’n sportkleding aan en stond ik buiten. Het originele plan was om 10 km te rennen maar vanwege m’n schenen ben ik gestopt bij 8. Het was een heerlijk rondje heide en daarna was ik ook best wel wakker! Om 11.00 uur daarentegen stortte ik helemaal in. Ik was zo moe en vroeg mezelf echt af waar ik aan begonnen was.

Vandaag houd ik het gericht op mijn ervaringen met iedere dag sporten en mijn conclusie na de eerste dag was: ik kan prima ’s ochtends m’n bed uitkomen om te gaan sporten. Wel heb ik dan de rest van de dag veel honger en krijg ik gedurende de dag last van momenten waarop ik heel moe ben. Ook voelden m’n benen heel zwaar; wat gek is omdat ik wel vaker 8km ren en nu al sinds woensdag niet meer had gesport. Je zou zeggen dat ze voldoende rust hadden gehad.

Helweek dag 2 Josianne.jpg

Dinsdag ging ik niet hardlopen, maar fietsen! Ik moest de hele dag in Amsterdam werken en als ik dan eerst zou hardlopen, dan zou ik helemaal niet vooruit te branden zijn. De wekker ging weer om 05.00 uur en nu kreeg ik er toch al iets meer moeite mee. Ok, niet bij nadenken: gewoon gaan!

Ik fietste van Hilversum richting Laren en de bedoeling was om dat in een rechte lijn te doen. Helaas was de weg opengebroken en moest ik een stuk omfietsen door de bossen: extra moeilijkheidsgraad! Uiteindelijk heb ik 50 minuten gefietst en dat vind ik toch heel knap van mezelf aangezien ik nooit meer fiets. De rest van de dag hield ik redelijk goed mijn focus, met een kleine inzakker om 11.00 uur.

Conclusie na dinsdag: fietsen vind ik stom. Althans, op mijn stadsfietsje vind ik het stom, wellicht is dat op een racefiets of mountainbike anders. Ik was nu ook niet zo moe na het sporten als dat ik had na het hardlopen maar kreeg wel weer een dip om 11.00 uur.

Helweek dag 3 Josianne.jpg

Dinsdagavond zei Niels ineens dat hij op woensdag wel mee wilde gaan en dat vond ik een heel leuk idee! De rest van de week houdt ‘ie ook wel rekening met me maar helemaal leuk dat hij nu met me meeging.

Weer had ik slecht geslapen en toen m’n Jawbone Up (m’n stappenteller) begon te trillen om iets voor vijf dacht ik: hóezo is het nu al 05.00 uur? Ik heb toch amper geslapen? Niet veel later ging ook Niels’ wekker en hoewel hij het moeilijker had dan ik, stapte hij toch mee het bed uit.

Niels had besloten dat we voor een 5km run gingen en hoewel ik daar in eerste instantie van baalde (je moet tenslotte een uur sporten per dag) nam ik er toch al snel genoegen mee. Ik had nog veel te doen voordat ik naar Maastricht zou gaan en daar moest ik ook nog 2x een kilometer lopen. Het moment van instorten heb ik niet eens gehad dit keer en daar ben ik heel blij om. Het gaat dus steeds beter!

Conclusie na woensdag: het opstaan wordt nu wel steeds lastiger maar toch houd ik vol! Nu had ik ook niet een mega-dip na het sporten en dat terwijl ik toch 2x 2,5 uur in de trein zat. Normaal gezien val ik dan heel snel in slaap dus ik ben best trots dat ik dat nu niet heb gedaan haha.

Vandaag wordt een hele spannende dag, het is de dag waarop ik niet ga slapen. Ik hoop dat ik een heleboel gedaan krijg vandaag, maar hoe ik het sportsgewijs ga doen lezen jullie later!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

3 Comments

  • Wendy

    2 juli 2015 at 19:01

    Vanmorgen was ik solidair met jullie en startte ik mijn hardlooprun om 5.15, en ik heb precies hetzelfde als jij: super zware benen (hoezo dat dan??) en om 11 uur een gigantische dip. Bijzonder, dat dat gelijk oploopt, blijkbaar toch een lichamelijk mechanisme of zo.

    Stoer dat je gaat doorhalen, ben erg benieuwd naar de ervaringen.

    Beantwoorden

Geef een reactie