Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Mijn top 3 mooiste wedstrijden

Ik heb al behoorlijk wat hardloopwedstrijden gelopen en daar word ik iedere keer weer aan herinnerd als ik m’n huis binnenloop. Ik heb daar twee hangers aan de muur met alle medailles van die wedstrijden. En mocht ik geen medaille hebben gekregen, dan heb ik wel een bidon of mok die me eraan herinnert. Maar waar wil ik nu heen met dit verhaal? Ik heb ontzettend veel wedstrijden gelopen, maar er zijn er een paar die er toch wel bovenuit steken en die deel ik met jullie. Dit is mijn top 3 mooiste wedstrijden.

Antwerpen 10 miles

 photo Antwerpen_zpsqus9facb.jpg
Dit is de enige wedstrijd die ik in het buitenland heb gelopen, maar hij is zo ontzettend gaaf.  Je start net buiten het centrum en je loopt 16,1 door Antwerpen heen. Er staat best wel wat publiek langs de route en dat maakt het alleen maar leuker. Daarnaast ren je vrijwel in het begin een stuk over de snelweg en dat is zó cool! Niet een ‘vrij grote weg’ zoals bij de Eindhoven halve marathon, maar echt een stukje over de snelweg. Je loopt dan ook meteen een tunnel in, en het gevoel wat het je geeft als iedereen ín die tunnel begint te schreeuwen is echt heel tof. Afgelopen jaar liep ik deze wedstrijd samen met m’n stiefvader, komend jaar loop ik hem niet. Waarom? Omdat ik de dag ervoor een obstacle run doe. Maar als ik die niet had gedaan, deed ik zeker weten weer mee met de Antwerpen 10 miles.

De Eindhoven halve marathon

 photo marathon eindhoven_zpskkjvxyqb.jpg
Deze mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Hoewel ik oorspronkelijk niet uit Eindhoven kom, heb ik hier wel het grootste gedeelte van m’n leven gewoond en dit voelt ook echt als thuis. Ik rende hier m’n eerste halve marathon en dat was zo ontzettend leuk. In Eindhoven wonen heel veel bekenden van mij en die stonden allemaal langs de route om me aan te moedigen. Mensen die je niet kent die je aanmoedigen is heel leuk, maar mensen die je wel kennen schreeuwen nog net wat harder en dat is heel tof! Komend jaar ben ik natuurlijk weer van de partij in Eindhoven.

Zandvoort Circuit Run

 photo Zandvoort_zpse6gesdfo.jpg
Afgelopen jaar liep ik deze race voor het eerst en het was meteen een hele pittige versie. Het regende en waaide ongelooflijk hard en dat maakte het nét even wat zwaarder allemaal, maar tegelijkertijd maakte dit het ook heel cool. Je begint met een stuk over het circuit (wat vrij zwaar is omdat je continu schuin loopt), om vervolgens zo’n drie kilometer over het strand te rennen. Holy cr*p, wat was dit zwaar! Op het circuit was ik al zeiknat door de regen, nu moesten we ook nog door mul zand rennen. Na die drie kilometer strand ga je de boulevard op, maar je moet wel een klein heuveltje op, een behoorlijk steil heuveltje zelfs. We kwamen volledig doorweekt bij de finish aan, maar dat maakte allemaal niet uit. Ja, ook de Zandvoort Circuit Run was heel gaaf en ik ben van mening dat iedereen deze race een keer moet rennen.

Dit zijn mijn drie meest favoriete races die ik ooit gerend heb. Ik ben benieuwd of een andere race dit nog kan overtreffen.

Wat zijn jullie favoriete races?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

2 Comments

 • Nicole

  10 maart 2016 at 16:39

  Leuke top 3! Die van mij?
  1: Eindhoven halve marathon, heerlijk gelopen, fantastische sfeer en geweldig publiek
  2: kwart marathon Rotterdam, met Patricia en Wendy samen genoten van de prachtige route, de hele stad bruiste van de energie
  3: 10km Enschede Marathon, m’n familie stond me over de finish te schreeuwen, veel loopmaatjes deden ook mee.

  Ik ben zelf eigenlijk wel benieuwd wat mijn top 3 over 2016 zal worden…

  Beantwoorden

Geef een reactie